«ΝΑΙ στον Κόκε, ΟΧΙ σε μια νέα οικονομική περιπέτεια»!

Το θέμα της επιστροφής του Σέρχιο Κόκε στο Άρη είναι ανοιχτό. Η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει συνομιλίες με τον Ισπανό ποδοσφαιριστή, ο ίδιος θέλει να επιστρέψει διακαώς στο Κλεάνθης Βικελίδης αφού τέθηκε το θέμα της επιστροφής του στον Άρη, αλλά αυτή η επιστροφή θα γίνει κάτω από μια σημαντική προϋπόθεση: «να υπάρξουν οικονομικοί όροι τέτοιοι που θα τους αντέξει η ΠΑΕ και δεν θα μπει στη διαδικασία μιας νέας οικονομικής περιπέτειας». Εδώ είναι το σημείο κλειδί.

Εδώ και μερικές μέρες και ειδικά μετά τη συνάντηση που έγινε στη Μαδρίτη ανάμεσα στους διοικούντες του Άρη και του Σέρχιο Κόκε, ακούστηκαν πολλά, γράφθηκαν περισσότερα και έπεσε πολύ νερό στ’ αυλάκι της συγκεκριμένης μεταγραφικής υπόθεσης. Η αρχική επίσημη θέση της διοίκησης, όπως εκφράστηκε αργότερα και στη συνέντευξη Τύπου, ήταν ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα Κόκε. Όταν υπάρξει πρέπει να ικανοποιηθούν κάποιες βασικές προϋποθέσεις», φωτογραφίζοντας τις αγωνιστικές ανάγκες της ομάδας και τις οικονομικές της δυνατότητες.

Διοίκηση και Κόκε έχουν μιλήσει τηλεφωνικά, έχουν γίνει επαφές επανένταξής του στην ομάδα, κάτι που αποκάλυψαν και τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτηση… Αυτές οι αποκαλύψεις, αλλά και η στάση που κράτησε ο ίδιος Ισπανός επικοινωνώντας με δεκάδες φίλους του στη Θεσσαλονίκη (είτε απευθείας, είτε μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης στο ίντερνετ) φούντωσαν τα σενάρια, έδωσαν τροφή σε πολλά επεισόδια, εξέγειραν ακόμη και τη φαντασία πολλών, φτάνοντας, μάλιστα, στο σημείο να υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο Κόκε είναι ήδη στην πόλη!

Αυτό το τελευταίο για την ώρα δεν μπορεί να διασταυρωθεί. Δεν είναι σίγουρο, χειροπιαστό. Αντίθετα σίγουρο είναι ότι έχουν γίνει συζητήσεις, οι οποίες κολλάνε αυτήν τη στιγμή στο οικονομικό κομμάτι, πέρα από τις υπόλοιπες προτάσεις που φέρεται να έχει από Κύπρο, Ντουμπάι, αλλά και παλαιότερα από το Μεξικό.

Υπάρχουν πληροφορίες που ανέφεραν αρχικά ότι ο Κόκε ήταν διατεθειμένος να προσφέρει τις υπηρεσίες του με χαμηλές απολαβές (περίπου 150.000 ευρώ) για το επόμενο εξάμηνο, χρήματα που μάλιστα δεν θα βγουν από τα ταμεία της ΠΑΕ, αλλά θα συμψηφιστούν με αυτά που οφείλει ο ποδοσφαιριστής από τη συμφωνία εξαγοράς του συμβολαίου του τον περασμένο Απρίλιο (σύμφωνα με πληροφορίες ο Άρης έχει στα χέρια του δύο επιταγές των 300.000 ευρώ έκαστη, που λήγουν στο τέλος του 2012 και του 2013 αντίστοιχα)!

Ο Κόκε εμφανίστηκε στην αρχή  διατεθειμένος να συμβιβαστεί με λίγα χρήματα για τους επόμενους έξι μήνες και εν συνεχεία, εφόσον κέρδιζε και πάλι την εμπιστοσύνη της ομάδας, για να διαπραγματευτεί ένα νέο συμβόλαιο μαζί της.

Όμως σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, ο Ισπανός, πρώην αρχηγός του Άρη εγείρει υψηλότερες απαιτήσεις, οι οποίες είτε δεν μπορούν να ικανοποιηθούν σε ρεαλιστική βάση, είτε εάν ικανοποιούνταν προφορικά θα έβαζαν σε νέες περιπέτειες τον σύλλογο. Εφόσον, ο Κόκε ζητήσει λογικά και σύμφωνα με το… πορτοφόλι της ΠΑΕ χρήματα, τότε η αντίστροφη μέτρηση της επιστροφής του θα είναι γεγονός. Διαφορετικά, όπως τόνιζαν στην Αλκμήνης δεν είναι διατεθειμένοι να μπουν στη διαδικασία της οικονομικής ρώσικης ρουλέτας!

 

To Top