Οι άσοι, τα… μπαστούνια και οι «μπλόφες» του Μασάδο

Ο Άρης έβγαλε… 36αρι στο πρωτάθλημα, παίρνοντας ακόμη ένα πολύτιμο τρίποντο επί του ΟΦΗ. Παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι της εισόδου στα πλέι οφ, παίζει, βέβαια, από μειονεκτική θέση (και με δική του ευθύνη και όχι μόνο), αλλά όλα είναι ανοιχτά. Ακόμη και με τόσες… «Μπαρτσελόνες» που γέμισε το ελληνικό πρωτάθλημα, ελπίζει. Εποχιακό το φαινόμενο, κάθε χρόνο τέτοια περίοδο.

Μένοντας στο παιχνίδι του Σαββάτου, ο Άρης έπαιξε με τη «φωτιά», αλλά δεν κάηκε. Ο Μασάδο πανηγύρισε με την ομάδα μια ακόμη νίκη, μετρώντας σε εννιά αγώνες πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και μια ήττα. Δηλαδή 18 βαθμούς… Συγκομιδή απόλυτα θετική, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό ατού του Πορτογάλου, ο οποίος έσπευσε να το υπερασπιστεί, αλλά και να μιλήσει για τους «άσους από το μανίκι του», επιστρατεύοντας μια παροιμία της πατρίδας του σχετικά με το κρέας και το πώς ψήνεται…

Η αλήθεια είναι ότι στα τελευταία τρία παιχνίδια, ο Μασάδο στα δυο (με ΑΕΚ και ΟΦΗ) έσωσε το… κρέας στο δεύτερο ημίχρονο και το «έκαψε» στον αγώνα με το Καραϊσκάκη! Ο προπονητής του Άρη προσπάθησε να εξηγήσει, με άλλα λόγια, ότι επιλέγει συγκεκριμένες στρατηγικές για να διαχειριστεί το ρόστερ του, «ανακατεύει την τράπουλα» (για να συνεχίσουμε τους χαρτοπαικτικούς όρους), για να φέρει το αποτέλεσμα. Και μέχρι στιγμής τα καταφέρνει. Οι νίκες με ΑΕΚ και ΟΦΗ είναι πολύτιμες,  σίγουρα έλειψαν από το πρώτο μισό του πρωταθλήματος από τους κίτρινους και στοίχισαν βαθμούς-χρυσάφι.

Πέντε στροφές μέχρι το τέλος, άλλωστε, μετρούν μόνο τα αποτελέσματα…

1. Τι εννοούσε, όμως, ο Μασάδο μιλώντας για «άσους στο μανίκι»;

Ο Πορτογάλος έριξε στον αγώνα με τον ΟΦΗ τον Γιαννιώτα και τον Καπετάνο στο δεύτερο ημίχρονο, αφήνοντας στα… αποδυτήρια επιλογές που κρατούσαν την ομάδα εκτός ρυθμού. Η εκρηκτικότητα και η ζωντάνια του Γιαννιώτα, ο επιθετικός προσανατολισμός του Καπετάνου, έδωσαν μέτρα και πρωτοβουλία κινήσεων στους κίτρινους, δημιουργήθηκαν ευκαιρίες, ήρθε ένα πολύτιμο γκολ. Άσοι απέναντι στους οποίους δεν είχε «καλό χαρτί» για να απαντήσει η Κρητική ομάδα. Κάτι ανάλογο έγινε και στο δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ.

2. Είχε όμως και… μπαστούνια ο Πορτογάλος.

Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά, ότι το να κατεβάσει στο χορτάρι το καλύτερο δυνατό ρόστερ είναι δύσκολη υπόθεση, όσο υπάρχουν π.χ. τραυματισμοί βασικών παικτών. Ο Νέρι Καστίγιο ήταν «εκτός αγώνα», όντας τραυματίας τις τελευταίες 15-20 μέρες. Παίζει για να βοηθήσει, αλλά αυτό αποδεικνύεται δύσκολο στην πράξη. Το πνεύμα πρόθυμο. Η σαρξ ασθενής. Εάν δεν έπαιζε, βέβαια, μπορεί να τον χαρακτήριζαν «φυγόπονο» και πάει λέγοντας. Η ουσία είναι ότι ο Άρης στερείται το υπ’ αριθμόν ένα επιθετικό ατού του. Ακόμη, φάνηκε το Σάββατο, ότι η αγωνιστική ύφεση του Ουμπίντες, έστω και σε ένα παιχνίδι μπορεί να παρασύρει όλη την ομάδα. Ο Αργεντινός αυτή τη φορά έκανε ένα μέτριο παιχνίδι και ο Άρης δυσκολεύτηκε. Στο Καραϊσκάκη απουσίαζε και οι κίτρινοι ναυάγησαν…

3. Οι «μπλόφες» δεν του βγαίνουν…

Ο Μασάδο επέλεξε για μια ακόμη φορά τον Σολτάνι. Ο Γαλλοαλγερινός στην παρούσα φάση «θέλει αλλά δεν μπορεί». Είναι παίκτης ψυχολογίας. Όσο το μυαλό του είναι εκτός ποδοσφαίρου, αλλά στο τι θα γίνει με το οικονομικό, στην κρίση του… πλανήτη και γενικά σε όλα επί παντός επιστητού, πλην του παιχνιδιού, δύσκολα θα βοηθήσει την ομάδα. Επίσης, η επιλογή του Πορτογάλου να παίξει στο Κλεάνθης Βικελίδης με ενισχυμένο ανασταλτικά κέντρο (π.χ. συμμετοχή Παπαζαχαρία) φρενάρει την δημιουργικότητα της ομάδας και σπαταλάει χρόνο και ενέργεια. Και με την ΑΕΚ ο Μασάδο επέλεξε… «μπλόφες» που δεν του βγήκαν και το γύρισε στους περιβόητους πια «άσους από το μανίκι».

Μ’ αυτά και μ΄ αυτά ο Άρης έχει μπροστά του άλλες πέντε αγωνιστικές προκλήσεις. Θα παίξει τα… ρέστα του και ό,τι βγει. Άλλωστε εδώ που έφτασε, έχει «βάλει στο παιχνίδι» κι άλλους και το να βγει κερδισμένος, εξαρτάται και από τις κακές επιλογές και αστοχίες των αντιπάλων.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

 

 

 

To Top