Ο… άλλος Άρης, νόμισμα με δυο όψεις

Ο Άρης στην Λάρισα δεν έκανε κάποιο εντυπωσιακό παιχνίδι, ούτε ξαφνικά έγινε… ομαδάρα. Υπερβολές δεν χωράνε… Πόσο μάλλον σε ένα φιλικό. Μέτρησε κέρδη, όμως, σε ψυχολογία, έδειξε ότι… θυμήθηκε να νικάει, ανάκτησε τη χαμένη του αυτοπεποίθηση.

Ο Σάκης Τσιώλης παραδέχθηκε και ο ίδιος ότι «φαίνεται πώς κάτι αλλάζει» και ετοιμάζει την ομάδα του για την επιστροφή στην επίσημη αγωνιστική δράση μετά από είκοσι μέρες. Καιρός ήταν…

Κόντρα στην Ξάνθη την Κυριακή δεν υπάρχει δεύτερος δρόμος, εκτός από αυτόν της νίκης. Ο ένας βαθμός σε δυο αγώνες, με αντιπάλους στα μέτρα του Άρη, το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί με τα ντέρμπι και τα εκτός απροόπτου συνεχόμενα παιχνίδια, δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. «Νίκες παντού από δω και πέρα, νίκες ακόμη και στα φιλικά» ζήτησε ο προπονητής από τους ποδοσφαιριστές του. Η ομάδα δείχνει να έχει μάθει από τα λάθη της και ετοιμάζει την αντεπίθεσή της.

Από κει και πέρα, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι σε μερικές μέρες, ο Άρης θα… αλλάξει. Η αναμενόμενη ένταξη τεσσάρων ποιοτικών ποδοσφαιριστών, όπως είναι οι Σανκαρέ, Ούμπιντες, Ακόστα, Γιακούποβιτς αποτελεί ένα νόμισμα με δυο όψεις.

Από την μια, οι κίτρινοι βάζουν στη μηχανή τους ένα καρέ αξιόλογων ποδοσφαιριστών με ταλέντο και δυνατότητες. Η ομάδα αναμένεται να είναι ακόμη πιο ποιοτική και ισχυρή, να έχει περισσότερες επιλογές για να πετύχει τους στόχους της: είσοδο στα πλέι οφ και κύπελλο.

Με την ενσωμάτωση των τεσσάρων ποδοσφαιριστών, αλλά και αυτή του Βράνιες -ο οποίος μέρα με τη μέρα ανεβαίνει- ο Σάκης Τσιώλης προσανατολίζεται να χρησιμοποιεί το σύστημα 4-1-4-1 για να μπορέσει να «χωρέσει» περισσότερους χαφ στην ενδεκάδα της ομάδας. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 52χρονος προπονητής θα καλείται να επιλέξει τους χαφ της ενδεκάδας από τους δώδεκα που έχει ήδη συν τους Ακόστα Ούμπιντες! Σύνολο 14 χαφ… Πρόκειται για τους: Φατί, Πρίττα, Παπαστεριανό, Κατίδη, Ουμπίντες, Ακόστα, Πορτίγια, Καπετάνο, Τόχα, Βράνιες, Καζναφέρη, Νάτσο Γκαρσία, Κοτσώνη και Οικονομόπουλο!

Αυτή, λοιπόν, είναι η δεύτερη όψη του νομίσματος. Οι πολλοί παίκτες στο χώρο του κέντρου δημιουργούν την ευθύνη στον Σάκη Τσιώλη να κρατήσει τις ισορροπίες, να εκμεταλλευτεί το υλικό που έχει στα χέρια του, αλλά και να κρατήσει όλους τους παίκτες σε εγρήγορση, νιώθοντας ενεργά μέλη της ομάδας που θα βοηθήσουν άμεσα όποτε κληθούν.

Παράλληλα, ο προπονητής των κίτρινων θα πρέπει να βρει σύντομα τη χημεία για να παρουσιάσει την ομάδα στα επίπεδα που θέλει. Γιατί κακά τα ψέματα, άλλη ομάδα προετοίμασε το καλοκαίρι και άλλη ομάδα θα έχει στα χέρια του σε μερικές μέρες…

To Top