Ο Άρης είχε μεγαλύτερη ανάγκη αυτή τη μεταγραφή, όχι ο Μποχωρίδης!

Χιλιάδες γνώμες ακούστηκαν και γράφτηκαν για την πώληση του Λευτέρη Μποχωρίδη στον Παναθηναϊκό. Το αν τα χρήματα που θα εισπράξει ο Άρης είναι λίγα ή πολλά το κρίνουν αυτοί που βάζουν τις υπογραφές τους εκπροσωπώντας τον Άρη, οι οποίοι με τη σειρά τους κρίνονται από τον κόσμο, είτε θετικά, είτε αρνητικά και φυσικά από τα αποτελέσματα.

Η αλήθεια είναι πάντως πως ο Άρης σήμερα είχε σαφώς μεγαλύτερη ανάγκη αυτή τη μεταγραφή από ότι την είχε ο παίκτης. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που δεν θα πρέπει να αμφισβητείται από κανέναν και δεν είναι απαραίτητα αρνητικό που συμβαίνει αυτό.

Οι κίτρινοι “καίγονται” για ρευστό, για “φρέσκο χρήμα”. Μέτοχοι δεν υπάρχουν. Δεν έχουν χρήματα να στηρίξουν τη διοίκηση που αυτοί επέλεξαν και έδωσαν την έγκρισή τους στο πρωτοδικείο. Τα έσοδα από τον ΟΠΑΠ θα είναι φέτος μειωμένα, άγνωστο πόσα λιγότερα χρήματα θα εισπράξουν οι ομάδες, γιατί ακόμα δεν έχει υπογραφεί καμία σύμβαση με τον ΕΣΑΚΕ.

Το άρθρο 99 “τρέχει” και η ΚΑΕ έχει να πληρώσει 618.000 ευρώ έως τις 30 Ιουνίου 2015. Το τουρνουά “Νίκος Γκάλης” και η έκδοση πιστωτικής κάρτας δεν λύνουν το πρόβλημα, απλά δίνουν ανάσα, αν φυσικά τα εκμεταλλευτεί σωστά η ΚΑΕ. Αν όχι, τότε το κέρδος θα είναι ελάχιστο.

Ο Άρης χρειάζεται 1,3 – 1,4 εκατ. ευρώ μίνιμουμ έσοδα φέτος για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις απότο άρθρο 99 και να καλύψει το μπάτζετ της ομάδας που θα φτιάξει ο Δημήτρης Πρίφτης.

Μπαίνει ο Αύγουστος και τα μόνα εγγυημένα έσοδα του Άρη είναι από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, το ενοίκιο του κυλικείου στο Αλεξάνδρειο και όσα διαρκείας έχουν αγοραστεί μέχρι σήμερα. Τίποτα άλλο.

Όλα αυτά οδήγησαν τον Λευτέρη Αρβανίτη να απαντήσει θετικά στην πρόταση του Παναθηναϊκού για τον Μποχωρίδη. Όλα αυτά δημιούργησαν στον Άρη την τεράστια ανάγκη να πουλήσει τον 20χρονο γκαρντ στους πράσινους.

Ο Μποχωρίδης δεν “καιγόταν” να φύγει από τον Άρη. Είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι θα είχε… πρόβλημα αν ο Άρης έλεγε “όχι” σε μια πρόταση του Παναθηναϊκού και συνέχιζε στους κίτρινους. Γνώριζε πολύ καλά ο γκαρντ του Άρη ότι αργά ή γρήγορα θα ερχόταν για τον ίδιο μια τέτοια πρόταση. Αν δεν ήταν φέτος, θα ήταν του χρόνου. Το ότι απάντησε θετικά σε ένα πενταετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, δεν σημαίνει ότι αν δεν το είχε φέτος, θα… έσκαγε. Το αντίθετο. Θα ήταν και πάλι βασικός στον Άρη, την ομάδα που λατρεύει από μικό παιδί, θα είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής και πρωταγωνιστικό ρόλο, άρα πολύ πιθανώς να ανέβαζε κι άλλο τις μετοχές του και με αποδοχές ικανοποιητικές για την Α1 εκτός των δύο “αιωνίων”.

Ο Άρης ήταν αυτός που είχε σήμερα την ανάγκη αυτής της μεταγραφής, όχι ο Μποχωρίδης. Αυτή είναι η μοναδική πραγματικότητα. Όλα τα άλλα είναι λαϊκισμός.

 

To Top