Ο αέρας σήκωνε τα πάντα, η τύχη «σήκωνε»… πλάκες και επέστρεψε τα δανεικά στον Άρη!

Φυσούσε με όλες του τις δυνάμεις ο Βαρδάρης το Σαββατόβραδο… Μάρτης, γδάρτης. Eυτυχώς μόνο στα λόγια… Ξεφυσούσε, την ίδια ώρα, ο κόσμος του Άρη, βλέποντας την ομάδα του να παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Η «προβληματική, μισοδιαλυμένη και… γηρασμένη ΑΕΚ» έχανε την μια ευκαιρία, μετά την άλλη και οι φίλαθλοι την καλή τους διάθεση στις κερκίδες. Δύσκολη νύχτα…

Ο Μανουέλ Μασάδο φρόντισε να την κάνει δυσκολότερη, όχι απαραίτητα γιατί δεν «διάβασε» καλά το παιχνίδι, αλλά επειδή δεν του βγήκαν οι επιλογές του στο χορτάρι. Ας τις αποκρυπτογραφήσουμε.

1. Έξω από την αρχική ενδεκάδα Φατί και Γιαννιώτας…

Η σκέψη: Με παιχνίδι για την Εθνική Σενεγάλης ο πρώτος στην άλλη άκρη της γης (Νότια Αφρική) και μάλιστα επί 88’, χωρίς ουσιαστικά προπόνηση με την ομάδα, αλλά και την απαραίτητη φρεσκάδα και αντοχή για ένα ντέρμπι «σώμα με σώμα». Με συμμετοχή ο δεύτερος στην Ελπίδων, με ταξίδι στη Γερμανία και μάλιστα προερχόμενος από τραυματισμό. Η πρώτη σκέψη συνηγορεί στο να μην ξεκινήσουν το παιχνίδι…

Το αποτέλεσμα: Ο Άρης έχασε το κέντρο και «κόπηκε» στα δυο. Η συμμετοχή του Παπαστεριανού δεν βοήθησε την ομάδα, μια και ο 25χρονος μέσος ήταν άτυχος, αντιμετωπίζοντας από νωρίς πρόβλημα στο γόνατό του…

2. Έξω ο Καζναφέρης…

Η σκέψη: Ο Μασάδο προφανώς πίστεψε ότι παίζοντας εντός έδρας θα είχε περισσότερα οφέλη από ένα πιο επιθετικό μπακ, όπως είναι ο Νέτο.

Το αποτέλεσμα: Η δεξιά πλευρά… έμπαζε, ο Νέτο είχε πολλά προβλήματα στον ανασταλτικό τομέα και δεν «κράτησε» τη θέση του, δίνοντας παράλληλα πολύ λιγότερα από τα αναμενόμενα στην επίθεση. Την ίδια ώρα, η αρχική συμμετοχή του Καστίγιο (και αυτός προερχόμενος από τραυματισμό) στη δεξιά πλευρά δεν βοήθησε στην αναχαίτιση των ενεργειών των φιλοξενούμενων. Βρήκαν χώρο και έκαναν παιχνίδι οι παίκτες της ΑΕΚ.

3. Έξω ο Ακόστα…

Η σκέψη: Προφανώς ότι ο Ισπανός προέρχεται από τραυματισμό και δεν ήταν 100% για τις υψηλές απαιτήσεις ενός ντέρμπι. Ο Μασάδο «έριξε» στην επίθεση τον Τριανταφυλλάκο, ως κεντρικό επιθετικό.

Το αποτέλεσμα: Έλλειψη ποιότητας, τεχνικής και εκρηκτικότητας σε έναν «ρόμβο» που όπως αποδείχθηκε το Σάββατο δεν εξυπηρετεί τα πλάνα του Άρη μέσα στο «σπίτι» του. Ο Τριανταφυλλάκος έμεινε απομονωμένος και μπλοκαρισμένος μέσα στα βαριά στόπερ της ΑΕΚ και ουσιαστικά εξουδετερώθηκε.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά φάνηκε στο γήπεδο ότι ο Μασάδο είχε όρεξη για… πλάκες. Ευτυχώς η θέα τύχη τις… σήκωνε στο πρώτο ημίχρονο και έδωσε την ευκαιρία στον Πορτογάλο να δει πιο ξεκάθαρα και απλά το παιχνίδι. Έριξε τους Φατί, Ακόστα αρχικά και στη συνέχεια τον Γιαννιώτα στη μάχη, πέρασε μπροστά τον Καστίγιο και τον παίκτη-βαρόμετρο Ουμπίντες να δημιουργεί ως επιτελικός μέσος και η τάξη αποκαταστάθηκε. Η τύχη επέστρεψε τα… δανεικά μιας ολόκληρης περιόδου και τους χαμένους βαθμούς που του στέρησε διά ασήμαντον αφορμή.

Το παλικαρίσιο γκολ του winner Λαζαρίδη έδωσε το τρίποντο στον Άρη. Μπορεί να μην το δικαιούταν βάσει της συνολικής εικόνας… Αλλά συνολικά στο πρωτάθλημα ο Άρης άξιζε πολλούς περισσότερους βαθμούς από αυτούς που του στέρησε η ίδια η τύχη.

Η ομάδα του Μασάδο συνέχισε, λοιπόν, το αήττητο σερί της. «Φούσκωσε» τα βαθμολογικά της πνευμόνια με το πολύτιμο τρίποντο, είναι έκτη, πλησίασε τις θέσεις για τα πλέι οφ και τώρα κυνηγάει Ατρόμητο, αλλά και… ΑΕΚ.

 Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, εφόσον οι σφυρίχτρες το… επιτρέψουν, θα είναι μια σημαντική δοκιμασία και ένα αξιόπιστο τεστ. Ο Άρης έδειξε πάντως ότι μπορεί να διατηρήσει το αήττητό του, αρκεί να παίζει ορθολογικά και με τους βασικούς πρωταγωνιστές της ανάκαμψης του στην πρώτη γραμμή.

 

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

 

 

 

To Top