Ο κόσμος πληγώθηκε! Ξανακερδίστε τον…

Το χαμόγελο στέρεψε στα χείλη των φιλάθλων του Άρη, οι αγωνιστικές μετοχές της ομάδας στο πρωτάθλημα δεν λένε να ανέβουν και ο απλός κόσμος μοιάζει να έχει απογοητευτεί. Ο Γιώργος Τότσικας προσπαθεί να κάνει στο blog του τη… διάγνωση του προβλήματος.

Η ισοπαλία σε ένα ντέρμπι δεν ήταν ποτέ αποτυχία… Ακόμη και μέσα στην έδρα σου… Το 1-1, όμως, της Κυριακής κόντρα στον ΠΑΟΚ, ερμηνεύεται ως αποτυχία για πολλούς και διάφορους λόγους, πέρα από το αποτέλεσμα αυτό καθεαυτό.

Οι λόγοι σαφείς και ξεκάθαροι:

1. Μετά από πέντε αγώνες, ο Άρης μετράει τη φτωχή συγκομιδή των τεσσάρων βαθμών.

2. Αγνοεί την νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

3. Πέτυχε μόλις δυο γκολ κι αυτά από στημένες φάσεις και από προσπάθειες των κεντρικών αμυντικών του.

4. Η εικόνα που παρουσιάζει είναι από μέτρια έως κακή. Ελάχιστα διαστήματα πείθουν αγωνιστικά…

5. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είχε το εξαιρετικό πλεονέκτημα να προηγηθεί στο 3’ και αντί να επιβάλλει τον ρυθμό του παραχώρησε το γήπεδο στον αντίπαλο, αρκούμενος ο ίδιος ο Άρης σε έναν δευτερεύοντα ρόλο. Έχοντας μάλιστα μια ομάδα που βρέθηκε στο χορτάρι με απουσίες βασικότατων ποδοσφαιριστών του.

6. Βασικά στελέχη του, όπως π.χ. ο Καστίγιο στον οποίο επενδύθηκαν πολλά, είναι σκιά του εαυτού τους. Ειδικά, ο Μεξικάνος δείχνει να εκτός κλίματος, προκαλώντας ή καλύτερα μεταδίδοντας (και τον δικό του)… εκνευρισμό στην κερκίδα.

Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο που δίνει διαστάσεις αποτυχίας στο τελικό αποτέλεσμα του Κλεάνθης Βικελίδης.

Δεν μπορεί κανείς να κρυφθεί αυτή τη στιγμή πίσω από τις λέξεις. Στον Άρη υπάρχει πρόβλημα, το οποίο φρενάρει την αγωνιστική ανάπτυξη και «γεννάει» αρνητικές καταστάσεις και αγωνιστική κρίση. Δεν φταίνε ούτε οι… προβολείς, ούτε το χορτάρι του γηπέδου. Υπάρχουν ευθύνες για το άσχημο ξεκίνημα.

Διοίκηση και προπονητής μίλησαν (και) χθες για πολλές ώρες. Τα έβαλαν κάτω. Προσπάθησαν να κάνουν διάγνωση του προβλήματος. Κατέληξαν σε πρώτη φάση, ότι το πρόβλημα δεν προέρχεται από την έλλειψη διαχείρισης του υλικού από τον Σάκη Τσιώλη, ο οποίος πήρε… ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά και την «εντολή» να προχωρήσει σε αποφάσεις που θα ταρακουνήσουν την ομάδα.

Το πρόβλημα προφανώς εντοπίστηκε μέσα στα αποδυτήρια και αποφασίστηκε να γίνει ότι είναι δυνατό για να λυθεί. Ειπώθηκε σωστά ότι απαιτούνται ξεκάθαρες λύσεις που θα «κόψουν» μαχαίρι τις παθογένειες και θα επιτρέψουν στην ομάδα να φύγει με νίκη από το ΟΑΚΑ την Κυριακή με αντίπαλο την λαβωμένη και με ανοιχτές πληγές ΑΕΚ. Θα είναι μόνο η αρχή, σε ένα πρόγραμμα-βουνό.

Ο Σάκης Τσιώλης καλείται να αποδείξει ότι κρατάει στα χέρια του «καλά» τα αποδυτήρια. Την Κυριακή έδειξε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις εξαιτίας της πίεσης που υπάρχει δεν λειτουργεί πάντοτε με καθαρό μυαλό. Αυτή τη φορά γνωρίζει ότι πρέπει να προχωρήσει και να μην αφήσει στο γήπεδο ποδοσφαιριστές απαθείς και αδιάφορους. Στο ΟΑΚΑ θα χρειαστεί ποδοσφαιριστές… καμικάζι που θα κάνουν αυτό που έχουν υποχρέωση απέναντι στην ομάδα, στους εαυτούς τους και στον κόσμο… Καθαρίζει το τοπίο για να προχωρήσει…

Με αυτό το δεδομένο, κανείς πια δεν θα έχει το παραμικρό άλλοθι. Όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η πιο μεγάλη αλήθεια είναι ότι ο απλός κόσμος έχει απογοητευτεί και μοιάζει να γυρίζει την πλάτη στην ομάδα. Χάνει το κουράγιο και την αυτοπεποίθησή του. Την Κυριακή, η ομάδα του Άρη δεν θα έχει στόχο να κερδίσει μόνο την ΑΕΚ, αλλά να ξανακερδίσει τον ίδιο τον κόσμο της.

 

ΥΓ1: Ναι, η διαιτησία έχει δημιουργήσει σοβαρά εμπόδια στον Άρη. Στα Γιάννινα δεν έδωσε πέναλτι και δεν απέβαλε τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννενα. Με τον Ατρόμητο ο Σπάθας έκανε ότι μπορούσε για να δημιουργήσει πρόβλημα στον Άρη. Ανύπαρκτη κόκκινη στον Καστίγιο στον αγώνα με την Ξάνθη. Την Κυριακή ο Γιάχος πρέπει να έκανε περήφανους τους… μέντορές του, στερώντας δυο πέναλτι από τον Άρη σε Φατί και Γιάκομπ. Έβαλε κι αυτός το χεράκι του. Είναι ένα πρόβλημα η διαιτησία, αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει ως… αλεξικέραυνο στη δεδομένη χρονική στιγμή για κανέναν μέσα στην ομάδα.

ΥΓ2: Οι άνθρωποι του Άρη διέψευσαν τα περί προπονητολογίας. Και καλά έκαναν. Προπονητές έψαξαν είναι η αλήθεια. Στην Ελλάδα, όμως, δεν υπάρχει κάποιος που να είναι καλύτερος από τον Τσιώλη αυτήν τη στιγμή. Και στο εξωτερικό οι καλές περιπτώσεις κοστίζουν… Όσο για τα… ξαναζεσταμένα φαγητά τύπου Όγιος, αυτά δύσκολα να έχουν πέραση…

ΥΓ3: Η έκθεση του παρατηρητή οδηγεί τον Άρη σε τιμωρία-εξόντωση, την ώρα που διογκώθηκαν δραματικά, αλλά όχι τυχαία προφανώς ενόψει των δυο μεγάλων αγώνων με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο Κλεάνθης Βικελίδης! Ο Άρης θα έχει τεράστιες απώλειες, εφόσον τιμωρηθεί. Αποδυνάμωση από τη μια εφόσον τιμωρηθεί να παίξει χωρίς κόσμο. Οικονομικός στραγγαλισμός εφόσον του επιβληθεί το γιγαντιαίο πρόστιμο που προβλέπεται. Ακόμη μια πτυχή της σκληρής πραγματικότητας. 

To Top