Ο Μασάδο ήταν διαβασμένος αλλά άτυχος, έπεσαν οι μάσκες με Σιδηρόπουλο, Μπόλονι

Το ντέρμπι της Τούμπας πέρασε στην ιστορία. Ποιοτικά δεν είχε να επιδείξει πολλά πράγματα, δεν ήταν πάντως, από τα χειρότερα ανάμεσα στους δυο αντιπάλους. Είχε διαστήματα με καλό ρυθμό, αρκετές φάσεις, αν και του έλειπε το γκολ. Θα ξεχαστεί γρήγορα για το τελικό ποδοσφαιρικό του αποτέλεσμα.  

Αγωνιστικά «κρατάμε» τη σωστή διαχείριση του αγώνα από τον Μανουέλ Μασάδο, αλλά και τις ατυχίες που είχε με τον τραυματισμό δυο παικτών-κλειδιά, όπως είναι οι Καστίγιο, Γιαννιώτας. Σε ότι αφορά τη διαιτησία, μέρες πού είναι, ταιριάζει γάντι ότι οι… μάσκες έπεσαν με τα σφυρίγματα του Τάσου Σιδηρόπουλου. Ο ρέφερι της συνάντησης δεν απένειμε δικαιοσύνη και δικαιολογημένα ελέγχεται για τις αποφάσεις του, όλες σε βάρος του Άρη.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

1. Ο Μανουέλ Μασάδο «διάβασε» σωστά το παιχνίδι. Εξουδετέρωσε τα ατού στο χώρο του κέντρου, με τον Πάμπλο Γκαρσία να κάνει ένα από τα πιο μέτρια παιχνίδια του, εγκλωβισμένος από την αμυντική διάταξη των κίτρινων και την αλληλοκάλυψη στο χώρο του κέντρου. Αδύναμος κρίκος η αριστερή πλευρά της άμυνας, με τον Μίσελ να μένει αρκετές φορές εκτεθειμένος.

Ο Άρης φύλαξε τα νώτα του και προσπάθησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Στην ευκαιρία του Καστίγιο στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είχε μπει γκολ και τότε θα μιλούσαμε για «άλλο» παιχνίδι, με μια διαφορετική εξέλιξη. Ο Πορτογάλος σε ότι αφορά την τακτική παρουσία του Άρη, έδειξε να κυριαρχεί στην «σκακιέρα» επί του Μπόλονι, μόνο που στο καθοριστικό σημείο, όταν περίμενε από την ομάδα του να «χτυπήσει» για το γκολ, στάθηκε ο ίδιος και ο Άρης άτυχοι.

2. Ο Μασάδο αναγκάστηκε να δώσει το… χαρτάκι με τις δυο πρώτες αλλαγές στους συνεργάτες, λόγω… ανωτέρας βίας και όχι για λόγους τακτικής. Οι τραυματισμοί των Καστίγιο, Γιαννιώτα ανέτρεψαν τα σχέδιά του, σύμφωνα με τα οποία ήθελε γρήγορους ποδοσφαιριστές για να βγουν στην «κόντρα» και να χτυπήσουν την κουρασμένη και αργή άμυνα του ΠΑΟΚ. Την ώρα που «έχτιζε» τις προϋποθέσεις για την νίκη, κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ήρθαν τα προβλήματα αυτά, τα οποία μοιραία εξουδετέρωσαν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στο χορτάρι. Ο χρόνος λειτουργούσε υπέρ του Άρη, όμως, η απώλεια δυο ποδοσφαιριστών που ταίριαζαν γάντι στη ροή του αγώνα ήταν σημαντική.

3. Ο Σιδηρόπουλος εκτέθηκε. Αλλοίωσε το τελικό αποτέλεσμα. Χαρίστηκε τρεις φορές στον ΠΑΟΚ, όταν δεν έδειξε κόκκινη κάρτα στους Τσιρίλο (27’), Κρέσιτς (64’) –η πιο χαρακτηριστική και κραυγαλέα- και δεύτερη κίτρινη στον Πάμπλο Γκαρσία (μαζί με κίτρινη στον Νέτο…) στο 80’. Δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Νέτο του Νιμανί στο τέλος του αγώνα.  Επίσης τιμώρησε με κίτρινη κάρτα στο ξεκίνημα τον Λαζαρίδη, (μαζί με τον Γεωργιάδη) για φάσεις ρουτίνας μέσα στην περιοχή, δείχνοντας σαφώς τις προθέσεις του για το πώς σκοπεύει να λειτουργήσει στον πειθαρχικό έλεγχο. Αντίθετα, άφησε την ίδια ώρα τον Πάμπλο Γκαρσία να αλωνίζει και να κάνει τα πάντα εκτός από το να παίζει ποδόσφαιρο… Παλιά του τέχνη κόσκινο.

H πιο κραυγαλέα περίπτωση είναι φυσικά η φάση του 64′. Ο Άρης είναι σε ένα σημείο, όπου είχε την υπεροχή, ανέβαζε στροφές, ο ΠΑΟΚ κουράστηκε, μετά το Ευρωπαϊκό παιχνίδι της Πέμπτης και ο διαιτητής χαρίστηκεν στους γηπεδούχους, μια και δεν απέβαλλε τον Κρέσιτς. Θα ήταν σίγουρα τελείως διαφορετική η ροή των πραγμάτων, εφόσον ο ΠΑΟΚ έπαιζε με δέκα παίκτες και τον Άρη να ανεβαίνει αγωνιστικά…

Τι άλλο έπρεπε να κάνει ο Σιδηρόπουλους για να θεωρηθεί ότι… πλαστογράφησε την έκβαση του αγώνα;

Μέσα στη… χασούρα των δυο βαθμών, ο Άρης μετράει σε κάθε περίπτωση το ηθικό κέρδος, ότι συνεχίζει αήττητος στα τελευταία πέντε παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ (2 νίκες, 3 ισοπαλίες), παραμένει χωρίς ήττα σε πέντε αγώνες με τον Μασάδο στον πάγκο και βρίσκεται 4 βαθμούς πίσω από την 5η θέση, με τον Ατρόμητο να έχει έναν αγώνα λιγότερο. Αρχής γενομένης του αγώνα με την ΑΕΚ ο Άρης θέλει νίκες στην έδρα του και ψάχνει αποτελέσματα στα άλλα τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια για να προλάβει το τρένο των πλέι οφ. Όλα θα ήταν πιο εύκολα, εάν στα δυο τελευταία παιχνίδια είχε μαζέψει 4 αντί για 2 βαθμούς…
 

ΥΓ: Μια που μιλάμε για μάσκες… Αυτή του Μπόλονι κι αν δεν έπεσε… Η μάσκα του ήρεμου, πολιτισμένου και τεχνοκράτη προπονητή καταρρίφθηκε μπροστά σε εκατομμύρια κόσμο. Το “fuck off” που εκστόμισε μπορεί να έμεινε ατιμώρητο από τη 4ο διαιτητή στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί σε συγκεκριμένα γήπεδα, όπως αυτό της Τούμπας. Θα τον συνοδεύει, όμως από δω και πέρα, με μελανά χρώματα…

 Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top