«Πάρτε κεφάλια», βρείτε ηγέτη, σώστε τη χρονιά, «αδιαπραγμάτευτη» η πρόκριση

Η νέα εντός έδρας απώλεια βαθμών κόντρα στον Παναιτωλικό άφησε στους 11 βαθμούς τον Άρη, πολύ πίσω από την 5η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ, πολλοί έχουν βιαστεί να προεξοφλήσουν ότι το τρένο της διάκρισης χάθηκε, άλλοι επικεντρώνουν στο γεγονός ότι το καμπανάκι χτύπησε για τα καλά στο πρωτάθλημα με ορατές τις περιπέτειες εάν δεν προσέξει, αλλά οι υποχρεώσεις δεν μπορούν να περιμένουν. Την Πέμπτη ο Άρης έχει κύπελλο. Εκεί όπου η πρόκριση δεν… διαπραγματεύεται. 

Στο πρωτάθλημα, η απόσταση των κίτρινων από την 5η θέση δεν είναι απαγορευτική για να καλυφθεί, ειδικά εφόσον ο Άρης κερδίσει τα ματς με Δόξα Δράμας και Λεβαδειακό. Βάσει των αριθμών η απόσταση μπορεί να καλυφθεί, έχει γίνει στο παρελθόν, ειδικά σε αυτό το ελληνικό πρωτάθλημα, με τις περισσότερες ομάδες να βράζουν στο ίδιο καζάνι.

Όμως παρ’ όλα αυτά, ο προβληματισμός είναι έντονος για μια ακόμη χρονιά, ίσως μια χρονιά κατά την οποία δεν αρκεί ένα απλό σώσιμο της παρτίδας, αλλά γενική εγρήγορση για να μην μπει η ομάδα στην… εντατική. Ήδη θα κάνει Χριστούγεννα στα… επείγοντα περιστατικά, επιβάλλεται άμεση θεραπεία, πριν μπει σε περιπέτειες.

Ο προβληματισμός γεννάται, λοιπόν, από την διαρκή και παρατεταμένη αδυναμία να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται, ειδικά σε εκείνα τα παιχνίδια που η συγκομιδή είναι επιβεβλημένη, όπως το χθεσινό. Προβληματισμός γιατί η ομάδα δείχνει σχεδόν όλα τα παιχνίδια φέτος ότι δεν μπορεί να πιάσει μια στοιχειωδώς καλή απόδοση.

Διαβάζοντας το εμπεριστατωμένο σχόλιο του… ειδικού και έμπειρου Πέτρου Πασσαλή στο PRESSARIS θα συμφωνήσουμε ότι ο Άρης έχει ποδοσφαιριστές «στρατιώτες», του λείπει ο «στρατηγός», ο ηγέτης, αν προτιμάται με άλλα λόγια. Πολλοί αναπολούν τον Σέρχιο Κόκε, (πόσες συζητήσεις δεν έγιναν και χθες…), ήταν ένας παίκτης ηγέτης, αλλά εδώ δεν θα κάνουμε παρελθοντολογία, μιλώντας για θέματα που δεν υπάρχουν… Τουλάχιστον αυτήν την ώρα που μιλάμε.

1. Ο Άρης σίγουρα έχει πέσει θύμα του πιο κακού αγωνιστικού σχεδιασμού των τελευταίων χρόνων.

2. Ο Άρης δεν έχει παίκτη-ηγέτη ή αν προτιμάται σε αυτούς που ποντάρισε (Καστίγιο, κυρίως και Σολτάνι) έμειναν στα πρωτοσέλιδα και στις δηλώσεις, κάπου χαμένοι στα… βουνά του Καρπενησίου και της Κεντρικής Ευρώπης.

3. Ο Άρης δείχνει να μην έχει τη διάθεση να παλέψει, με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι μόνο ότι δεν μπορεί, αλλά σε πολλές περιπτώσεις μοιάζει και να μην θέλει, να μην έχει την πνευματική και σωματική διάθεση να το κάνει, για να μην παρεξηγηθούμε…

4. Το… ψάρι δεν είναι καλό, όπως είπε χθες και ο Μίχαλ Πρόμπιερζ. Καλείται να βρει καλύτερο, πιο φρέσκο, να βρει τη συνταγή και να μαγειρέψει ένα νέο… πιάτο, γιατί αυτό που βλέπουμε δεν τρώγεται, δεν καταπίνεται σχεδόν με τίποτα.

Διοίκηση (υπεύθυνη πρώτη από όλους) και προπονητής καλούνται να βρουν τις λύσεις για να σώσουν την παρτίδα. Γνωρίζουμε ότι όλοι έχουν την διάθεση και γι αυτό κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει.

Α. Χρειάζονται και έργα αποτελεσματικά.

Β. Ο Άρης πρέπει να βρει τους λόγους που τον «τραβάνε» πίσω. Αν χρειαστεί να πάρει κεφάλια η διοίκηση να το κάνει.

Γ. Πρέπει να βρει τον ηγέτη που θα σηκώσει στις πλάτες του μέσα στο γήπεδο την ομάδα.

Δ. Η χρονιά πρέπει να σωθεί. Δεν θέλουμε να μιλήσουμε για τον κίνδυνο των περιπετειών, αν και η σημερινή πορεία εκεί οδηγεί, εάν δεν αλλάξει δραστικά πρόσωπο. Το βλέμμα στραμμένο στην κορυφή, με νίκες και επιτυχίες μέχρι τέλος.

Ε. Όσο για το κύπελλο, εκεί η πρόκριση είναι… αδιαπραγμάτευτη.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι για τον Άρη πιο εύκολη φαντάζει η διάκριση μέσα από τη διέξοδο που προσφέρει το Κύπελλο, θεσμός στον οποίο ο Άρης ρίχνεται στη μάχη την Πέμπτη αντιμετωπίζοντας στην Κομοτηνή τον Πανθρακικό (19:00), στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου.

Οι κίτρινοι θέλουν την πρόκριση, που εκτός από το εισιτήριο για την επόμενη φάση θα τους προσφέρει και μια… ανάσα, βγάζοντας τους αρχικά από την αγωνιστική κρίση, καθώς ακολουθεί και το εξ αναβολής παιχνίδι με την Δόξα Δράμας στις 28 Δεκεμβρίου.

Όσο για επίλογο; Η συγγνώμη, η ανάγκη της απόδειξης, το σύνθημα για δουλειά.

Θα θυμίσουμε τα λόγια τριών από τους πρωταγωνιστές του Άρη.

– «Οφείλουμε μια συγγνώμη από τον κόσμο, τον οποίο έχουμε απογοητεύσει». Νίκος Λαζαρίδης. 

–  «Ομάδες με την ιστορία και την ποιότητα του Άρη, φαίνονται σε τέτοιες καταστάσεις. Εδώ πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε μεγάλη ομάδα, ότι έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές και ότι ξέρουμε τι σημαίνει έμβλημα που φοράμε στη φανέλα μας. Όποιος δεν πιστεύει ότι θα τα καταφέρουμε να πετύχουμε, δεν αξίζει να βρίσκεται στον Άρη. Πολύ απλά είναι τα πράγματα». Μάρκος Βελλίδης.

– «Αυτό που έχω να πω στον κόσμο είναι ότι εκεί που είμαι εγώ, εκεί θα υπάρχει δουλειά. Αυτό μετράει για μένα και τίποτα άλλο». Μίχαλ Πρόμπιερζ

 

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top