Πέντε «καυτές πατάτες» στα χέρια του Πρόμπιερζ

Επτά αγωνιστικές χωρίς νίκη είναι πολλές… Ο Άρης βρίσκεται μπροστά σε μια σκληρή πραγματικότητα, είναι με την πλάτη στον τοίχο, έχει, όμως τον χρόνο να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος και να προλάβει το τρένο της διάκρισης. Δεύτερη χρονιά χωρίς Ευρώπη θα είναι ιδιαίτερα επιζήμια (στα όρια της καταστροφής…) για τους κίτρινους και αυτό το ξέρουν στο Χαριλάου, από τον πρόεδρο μέχρι τον… Σόλωνα.

Δεν χρειάζεται να ωραιοποιούμε καταστάσεις. Ο Άρης έχει δείξει μεγάλες αδυναμίες, οι οποίες τον έφεραν καθηλωμένο με 4 βαθμούς σε επτά αγώνες στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, σε συνδυασμό με κάποιες ατυχίες και φυσικά τα σφυρίγματα των διαιτητών, αλλά αυτά έρχονται σε δεύτερο χρόνο. Η μεγαλύτερη ευθύνη ανήκει στον Άρη και την πληρώνει με μια παρατεταμένη αγωνιστική ύφεση.

Τι είδαμε, λοιπόν, με τον Ολυμπιακό;

1. Η μεγάλη πληγή είναι η φάση των στημένων. Από τα εννιά γκολ που δέχθηκε ο Άρης, τα έξι είναι από στημένα! Αυτό λέει πολλά και πρέπει να αποτελέσει πρωταρχική προτεραιότητα του Μίχαλ Πρόμπιερζ.

2. Γκολ, όπως αυτό με τελικό αποδέκτη και εκτελεστή τον Φατί, μετά από οργανωμένη προσπάθεια, είδαν για πρώτη φορά φέτος οι φίλαθλοι του Άρη. Οι κίτρινοι αν και δουλεύουν από τον περασμένο… Απρίλιο στερούνται επιθετικών αυτοματισμών και επιλογών, γεγονός που αφαιρεί την αποτελεσματικότητα της ομάδας. Ο Πολωνός προπονητής στο διάστημα της διακοπής έχει πολλή δουλειά να κάνει και στο κομμάτι αυτό.

3. Έλλειμμα ψυχολογίας. Φάνηκε καθαρά σε όλα τα παιχνίδια φέτος, με πιο χαρακτηριστικό γεγονός την απώλεια της νίκης με τον ΠΑΟΚ, παρά το γκολ που πέτυχε στο 3ο λεπτό ή ακόμη και με την ΑΕΚ, όταν οι κίτρινοι έχασαν με κατεβασμένα τα χέρια. Κόντρα στον Ολυμπιακό, έδειξαν αρετή και τόλμη μόνο στο τελευταίο 25λεπτο, παρουσιάζοντας ένα σύνολο που έδειξε αρετές και άφησε μια χαραμάδα αισιοδοξίας. Ο Πρόμπιερζ δείχνει στο κομμάτι της ψυχολογίας, ότι μπορεί να  βοηθήσει πολύ και ήδη έχει ξεκινήσει…

4. Ο Βράνιες δεν βοήθησε. Είναι ακόμη πίσω από δυνάμεις και ρυθμό. Δεν βγήκε η επιλογή του Πρόμπιερζ στο παιχνίδι. Ο Καστίγιο έτρεξε, προσπάθησε, αλλά δεν αποδίδει ούτε βάσει της αξίας του, ούτε των χρημάτων που επενδύει πάνω του ο Άρης και είναι πάρα πολλά, ειδικά αυτές τις εποχές. Κέρδος ο νεαρός Γιαννιώτας, ακόμη έχουμε απορίες για την επιλογή του Γιακούποβιτς αντί του καλύτερου και πιο σταθερού σε απόδοση ποδοσφαιριστή μέχρι σήμερα, του Βελλίδη. Ο Πρόμπιερζ πρέπει να μελετήσει καλά το υλικό του Άρη και να το αξιοποιήσει ανάλογα.

5. Ο Γιάκομπ φέρθηκε επιεικώς επιπόλαια στις διαμαρτυρίες προς τον επόπτη. Προφανώς τα παθήματα με Σολτάνι και Καστίγιο δεν του δίδαξαν κάτι… Το σκηνικό με τον Ρουμάνο αναδεικνύει ένα επίσης σημαντικό θέμα που πρέπει να περάσει στην ομάδα ο νέος προπονητής και δεν είναι άλλο από την πειθαρχία. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι στο κεφάλαιο-πειθαρχία και καλείται να το εφαρμόσει με επιτυχία ο Πρόμπιερζ.

Το διάστημα μέχρι την 10η αγωνιστική και το κομβικής σημασίας πια παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, λογικά θα δώσει τη δυνατότητα στον 39χρονο προπονητή και στους παίκτες του να δουλέψει σκληρά και πρέπει να γίνει αυτό ώστε στο χορτάρι να παρουσιαστεί ένα σύνολο που να είναι και να θυμίζει ομάδα. Ομάδα ικανή να πάρει την νίκη, να μαζεύει βαθμούς και να ξεκολλήσει από την αγωνιστική καθίζηση… Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

To Top