Σαρικόπουλος, Χαρίσης κάνουν κόντρα στον Παναθηναϊκό και με χειρότερες ομάδες όχι;

Βλέποντας τον αγώνα του Άρη με τον Παναθηναϊκό, που έπαιζε χωρίς τους δύο σέντερ του (Λάσμε, Μπατίστ) και με χαμηλά σχήματα, μόνο μια απορία δημιουργήθηκε: Γιατί ο Άρης έχει ουσιαστικά “αχρηστεύσει” τους δύο δικούς του ψηλούς;

Οι κίτρινοι έχουν τον Κώστα Χαρίση και τον Ζήση Σαρικόπουλο. Ναι, δεν είναι οι καλύτεροι σέντερ του κόσμου, ναι μπορεί να μην έχουν πιο γρήγορα πόδια, ναι αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών. Όλα δεκτά. Δεν μπορεί, όμως, ο Άρης να μην παίρνει κάτι από δύο κορμιά σαν αυτούς, ειδικά σε αυτό το πρωτάθλημα, που δεν υπάρχουν σοβαροί ψηλοί στις ομάδες (υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις πάντα) εκτός Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού.

Η χρονιά έχει περάσει το μισό της και αν κάνει κανείς φλας μπακ στα ματς του Άρη και ρωτήσει ποια είναι τα καλύτερα παιχνίδια του Σαρικόπουλου η απάντηση είναι τα ματς με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό (στο α΄ μέρος όταν υπήρχε παιχνίδι), με τον Πανιώνιο στον ημιτελικό κυπέλλου και με τα Τρίκαλα απέναντι σε έναν από τους πιο καλούς ξένους (Γιούιν).

Τόσο ο Σαρικόπουλος, όσο και ο Χαρίσης είναι παίκτες που μπορούν για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να δώσουν λύσεις επιθετικά, φθείροντας τους αντιπάλους τους. Η λογική “είναι αργοί στην άμυνα” έχει και ένα όριο, γιατί μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι ο Άρης ποτέ δεν βάζει “δύσκολα” στους αντίπαλους ψηλούς, δεν τους “κουράζει” στην άμυνα και έτσι ξεκούραστοι κάνουν μπροστά παιχνίδι. Χθες πάντως  που έπαιξαν απέναντι σε “όχι κανονικούς” σέντερ, τα πήγαν μια χαρά…

Ο Άρης έχοντας περάσει το μισό της χρονιάς δεν έχει βρει ισορροπία στο περιφερειακό παιχνίδι και στο παιχνίδι ρακέτας και αυτό δεν είναι θέμα παικτών, είναι θέμα επιλογής προπονητή, είναι θέμα φιλοσοφίας.

Είναι απορίας άξιο όμως πως ο Σαρικόπουλος με αντιπάλους σαν τον Γκιστ, τον Μαυροκεφαλίδη χθες έκανε αυτά που έκανε (ναι σε ένα παιχνίδι σχετικά “εύκολο” γιατί ήταν “ανοικτό”, αλλά ουδείς μπορεί να πει αδιάφορους τους παίκτρες του Παναθηναϊκού) και δεν μπορεί να παίξει με αντιπάλους όπως αυτούς που είχε ο Απόλλων ή η Κηφισιά ή ο ΚΑΟΔ ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Όπου Σαρικόπουλος βάλτε και το όνομα του Χαρίση, γιατί ούτε ο έμπειρος σέντερ παίρνει παιχνίδι. Χθες η μπάλα πήγε μέσα και ο Άρης από εκεί πήρε πόντους και ταλαιπώρησε – κατ’ αναλογία πάντα – την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Τα χαμηλά σχήματα, ειδικά με τους παίκτες που παίζουν σε αυτά στον Άρη (Βεζένκοφ, Ασημακόπουλος, Τσακαλέρης), (πρέπει να) είναι περισσότερο τρικ και όχι φιλοσοφία, γιατί διαφορετικά οι κίτρινοι γίνονται προβλέψιμοι (8/30τρ. με Απόλλωνα).

 

 

 

To Top