Σεβασμός και έντιμη στάση λύνουν προβλήματα – Απόδειξη; Η υπόθεση Χαρίση

Ο σεβασμός στον οποίο αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Πρίφτης είναι το κλειδί που ξεκλειδώνει πολλές πόρτες και δίνει λύσεις σε πολλά ζητήματα εντός κι εκτός παρκέ σε μια ομάδα. Όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση Χαρίση.

Ήταν πολύ έντιμη η στάση του Δημήτρη Πρίφτη το καλοκαίρι όταν έκανε τον σχεδιασμό της ομάδας του, ξεκαθαρίζοντας στη διοίκηση και τον ίδιο τον παίκτη ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του, όχι γιατί ήταν κακός παίκτης, αλλά γιατί είχε κάτι άλλο στο μυαλό του.

Ήταν πολύ έντιμη η στάση του Κώστα Χαρίση, ειδικά από τη στιγμή που δεν βρήκε άλλη ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του. Σεβάστηκε στο 100% τις επιλογές του προπονητή του, σεβάστηκε 100% το συμβόλαιό του. Δεν δημιούργησε ποτέ εσωτερικά προβλήματα με γκρίνιες ή οτιδήποτε άλλο και παρότι 35 ετών βρήκε το κίνητρο για να διατηρήσει τον εαυτό του απολύτως ενεργό και εν τέλει απαραίτητο, όταν κλήθηκε να δώσει λύσεις σε συγκεκριμένες στιγμές της χρονιάς.

Ο Πρίφτης δεν θα μπορούσε να μη δεν εκτιμήσει την στάση Χαρίση και να μην τον ανταμείψει με ρόλο μέσα στην ομάδα. “Η δουλειά που κάνουμε εμφανίζει καινούργια δεδομένα, νέες συνθήκες. Βάσει αυτών των καινούργιων δεδομένων και αναμφίβολα βάσει της νοοτροπίας αλλά και της προσπάθειας του Κώστα σ’ εκείνη την περίοδο, αυτή τη στιγμή είναι ένα πολύ ενεργό και σημαντικό μέλος της ομάδας σε επίπεδο νοοτροπίας αλλά και αγωνιστικά”, είπε ο Πρίφτης, προσθέτοντας: “Προσωπικά δεν άλλαξα κάτι, του συμπεριφερόμουν με σεβασμό ακόμη κι όταν δεν τον χρησιμοποιούσα, το ίδιο και ο Κώστας. Άλλαξαν οι συνθήκες με τους παίκτες που αποχώρησαν αλλά και η δική μου σκέψη. Βλέποντας έναν άνθρωπο να προσπαθεί καθημερινά, έπρεπε να είμαι δίκαιος και να τον ανταμείψω”.

Μέσα από τον σεβασμό και την έντιμη στάση μόνο κέρδος μπορεί να υπάρχει και αυτό υπήρξε στην περίπτωση Χαρίση και για τον ίδιο τον παίκτη και για την ομάδα. Μόνο τυχαίο δεν ήταν το αυθόρμητο χειροκρότημα του κόσμου προς τον έμπειρο σέντερ στον αγώνα με τον Κόροιβο…

To Top