ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Κλειδί” το μετοχικό κεφάλαιο, αποφασίζει μόνο η γενική συνέλευση… Απορίες για τη σιγουριά Κάλας

Μέσα στις τελευταίες βδομάδες του καλοκαιριού και ενώ άλλες ομάδες γνωρίζουν το πού θα αγωνίζονται, κάνουν μεταγραφές και ήδη δίνουν φιλικά προετοιμασίας, ο Άρης κινείται στη δίνη μιας ατέρμονης συζήτησης για το πού θα παίζει, εάν τελικά γίνει νέα ΠΑΕ και ποιο θα είναι το μετοχικό της κεφάλαιο.

Σημεία των καιρών… Μέσα από την συζήτηση που αναπτύχθηκε τις τελευταίες μέρες προκύπτει ένα σημαντικό σημείο αιχμής για το “αύριο”, στο οποίο το PRESSARIS πολλάκις έχει αναφερθεί σε ανύποπτο και όχι μόνο χρόνο: το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου και το ποιος αποφασίζει γι αυτό.

Σε μια θετική εξέλιξη των πραγμάτων, όταν θα έχει μπει ένα τέλος σε ένα ακόμη μαρτυρικό καλοκαίρι κι εφόσον ο Άρης έχει εκπληρώσει όλες τις νομικές προϋποθέσεις για να συστήσει την νέα ΠΑΕ, ένα είναι το σημείο της αφετηρίας και έχει να κάνει με το ποιο θα είναι ακριβώς το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο. 

Θεωρητικά, σε δηλώσεις τους οι παράγοντες του Άρη μιλούν για ένα υψηλό μετοχικό κεφάλαιο, όπου θα εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα της ΠΑΕ. Δεν ορίστηκε νούμερο. Ο Άλεξ Κάλας έδειξε σίγουρος. Αναφέρθηκε σε 2.000.000 ευρώ. Γνωρίζει κάτι περισσότερο; Μπορεί να προεξοφλήσει την ψήφο των μελών; Πώς προδιαγράφει το τελικό αποτέλεσμα;

Γιατί όπως σημειώνουμε και παραπάνω, οποιαδήποτε απόφαση για το ύψος του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου, δεν αποτελεί προϊόν συμφωνίας στο γραφείο ενός διοικητικού συμβουλίου 6-7 ατόμων, αλλά αποτέλεσμα γενικής συνέλευσης. 

Οι επόμενες μέρες θα είναι εξόχως αποκαλυπτικές σχετικά με το αν υπάρχουν άνθρωποι στον Άρη που λειτουργούν με γνώμονα το συμφέρον και την επιβίωση του συλλόγου ή με ίδιον όφελος.

To Top