“Σκουπίδια” τέλος, η πίεση χτυπάει κόκκινο!

Ο Άρης έχασε από μια… κλωστή την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, παρουσίασε έλλειμμα υπομονής, μετράει τα λάθη που του στέρησαν τη χαρά και αφού διδαχθεί από αυτά, ετοιμάζεται να βάλει μπροστά τις… μηχανές του για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Μόνο που η πίεση χτυπάει… κόκκινο αυτή τη φορά!  
 

Το πρώτο τρίποντο της χρονιάς είναι μονόδρομος. Την ερχόμενη Κυριακή, ο Άρης θα κατέβει στο Κλεάνθης Βικελίδης έχοντας πετάξει ήδη στα… σκουπίδια (μέρες πού ‘ναι) εννιά ολόκληρους βαθμούς: με ΠΑΣ, Ατρόμητο, Ξάνθη και Εργοτέλη.

Με θεωρητικά αντιπάλους του «χεριού» του, έμεινε με τη φτωχή συγκομιδή των τριών βαθμών, που αυξάνει στο μάξιμουμ την πίεση για ένα αποτέλεσμα νίκης κόντρα στον ΠΑΟΚ, αποτέλεσμα που θα λυτρώσει τον κόσμο, θα δώσει βαθμολογική ανάσα στην ομάδα και θα ηρεμία και καθαρό μυαλό για τα επόμενα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Αξίζει τον κόπο να μείνει κάποιος περισσότερο στο 1-1 του Παγκρήτιου; Ναι, σε ότι αφορά τα συν και τα πλην από αυτήν την αναμέτρηση που από επιτυχία εξελίχθηκε σε… χαρακίρι με ανοιχτές πληγές.

Ποια είναι τα θετικά;

1. Είναι φανερό ότι ο Άρης έχει δυναμώσει σε καίριες θέσεις μετά τις προσθήκες των Σανκαρέ και Ουμπίντες. Ο πρώτος είναι πληθωρικός στην άμυνα και απέδειξε με το καλημέρα ότι «έχει το γκολ». Ο δεύτερος είναι ένας παίκτης ποιότητας που έλειπε από την ομάδα χρόνια τώρα.

2. Θετική η επανεμφάνιση του Πρίττα, ο οποίος έδειξε με την απόδοσή του, πόσα πολλά στερήθηκε η ομάδα με την απουσία του.

3. Σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Γιάκομπ δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει την κολώνα στην επίθεση του Άρη.

4. Όσο για τον Βελλίδη, τι να πει κανείς; Ένας πεισματάρης εργάτης, με εξαιρετική προσφορά που καθημερινά ανεβαίνει και προσφέρει. Με αυτήν τη συνέπεια και την αγωνιστική ποιότητα, δεν θα αργήσει η μέρα που θα αποτελεί δίδυμο τερματοφυλάκων και στην Εθνική μαζί με τον Σηφάκη!

Όσο για τα αρνητικά, θα μπορούσαμε να επικαλεστούμε απλά και μόνο την έλλειψη υπομονής στο τέλος του αγώνα και την έλλειψη ψυχραιμίας στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, όταν θα μπορούσε να κάνει ο Άρης το 0-2 και να «τελειώσει» το παιχνίδι.

Εξαιρετικά αρνητικό το γεγονός ότι ο Άρης δέχθηκε γκολ στις καθυστερήσεις και ενώ έπαιζε με πλεονέκτημα ποδοσφαιριστή! Και μάλιστα, έχοντας «φορτώσει» την άμυνά του ο Τσιώλης και με τρίτο κεντρικό αμυντικό. Αυτά έγραψε η ιστορία το απόγευμα της Κυριακής.

Πανικός δεν χρειάζεται. Την Κυριακή ο Άρης έχει μπροστά του το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όπου θεωρητικά και ουσιαστικά παίζει με την πλάτη στον τοίχο.

Ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ θα πρέπει να διαχειριστούν την αγωνιστική κρίση, να ανταποκριθούν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό υπό συνθήκες πίεσης και να αποδείξουν το αυτονόητο: ότι συγκροτούν μια ικανή και ποιοτική που θα φτάσει στο τέλος του μαραθώνιου στην επίτευξη των στόχων της: είσοδος στα πλέι οφ, διάκριση στο κύπελλο. Βαθμοί στα σκουπίδια τέλος!

Το παρελθόν έχει αποδείξει, πάντως, ότι όποτε ο Άρης βρισκόταν σε ανάλογη θέση έβρισε τον τρόπο να δώσει απαντήσεις στο γήπεδο και να ξεπεράσει την κρίση.

Περιμένουμε, λοιπόν, τις πράξεις…

 

To Top