«Στα εύκολα Άρης, στα δύσκολα Αρειανάρα»… Ώρα να μιλήσουμε για το δεύτερο!

Ο Άρης μπήκε στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, οι συζητήσεις μέσα κι έξω από τον Άρη έχουν να κάνουν επί παντός επιστητού πλην της δύσκολης αγωνιστικής αποστολής κόντρα στην ομάδα του Αγρίνιου και ο Γιώργος Τότσικας σημειώνει στο blog του κάποιες αλήθειες.

Λίγες μέρες έμειναν για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό και «η μπάλα πάει να χαθεί». Συζητήσεις επί συζητήσεων για όλα τα θέματα που κινούνται γύρω από τον Άρη και όχι αυτή καθεαυτή την αποστολή της ομάδας για την νίκη και του κόσμου για να βρεθεί στο γήπεδο.

Ας πούμε μερικές αλήθειες, όσο κι αν… στενοχωρήσουμε κάποιους:

1. Η ομάδα με τις απίστευτες μεταπτώσεις της βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή της περιόδου. Μέσα σε ακριβώς 15 μέρες παίζει πολλά στους δυο στόχους.

Στο πρωτάθλημα ποιον ρόλο θα έχει φέτος. Πρωταγωνιστή με προοπτική εξόδου στην (χρυσοφόρα) Ευρώπη, αυτήν που… αφόρισαν πέρσι κάποιοι, λέγοντας μάλιστα το ανιστόρητο, ότι στερεί την ομάδα από διάκριση στο πρωτάθλημα (είδαμε φέτος που η ομάδα δεν έχει Ευρώπη και βρίσκεται μείον δέκα βαθμούς λιγότερους…) ή στην αφάνεια των μεσαίων θέσεων, ακόμη και σε μια διαδικασία… περιπετειών.

Στο κύπελλο, όπου το παιχνίδι με τον Πανθρακικό πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία μια πορείας μέχρι τον τελικό.

2. Ο Άρης πρέπει να βρει τον τρόπο με τον προπονητή του να κερδίσει τα επόμενα παιχνίδια. Η αρχή με τον Παναιτωλικό. Μόνο νίκη έχει το… μενού τίποτα άλλο και για να γίνει αυτό, θα πρέπει όλοι να δουν ξανά και ξανά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

3. Ο κόσμος του Άρη οφείλει να ανασύρει στο μυαλό του, κάτι που βρίσκεται στο DNA του, το μότο ζωής: «Στα εύκολα Άρης, στα δύσκολα Αρειανάρα»… Η κίνηση των εισιτηρίων φέτος παρουσιάζει μεγάλη πτώση. Ακόμη μεγαλύτερη από αυτή που δικαιολογεί η οικονομική κρίση. Ο φίλαθλος έχει… ξενερώσει για διάφορους λόγους, αλλά σε τέτοιες δύσκολες περιόδους, οφείλει να κάνει το αυτονόητο: να στηρίξει την αγαπημένη του ομάδα, με την φυσική παρουσία του στο γήπεδο και όχι με ατέρμονες συζητήσεις και φιλοσοφίες. Ουσία. Και ουσία αποτελεί μόνο η φωνή στο γήπεδο.

Καλές οι ιστορικές εκστρατείες σε ΟΑΚΑ, Μαδρίτη, Μάντσεστερ, ο άθλος της παρουσίας στην πολική ζώνη, στον αγώνα με την Ρόζενμποργκ. Αυτά αποτελούν τον φάρο και το παράδειγμα. Αν αναφέρουμε τον πραγματικό αριθμό εισιτηρίων που κόπηκαν με τον Παναθηναϊκό θα νιώσουν πολλοί άσχημα. Την Κυριακή με τον Παναιτωλικό θα πρέπει να μην υπάρχει αδιάθετο εισιτήριο.

4. Οι προσπάθειες της διοίκησης του Άρη για να βρεθούν χορηγοί, ακόμη και να ανοίξει ένα επενδυτικό παράθυρο στον σύλλογο είναι ειλικρινείς, έγιναν με γνώμονα το καλό της ομάδας σε μια περίοδο παρατεταμένης οικονομικής ξηρασίας και με απόλυτη σοβαρότητα και εχεμύθεια. Σε αντίθεση με τα… ασόβαρα σχόλια αυτών που αμφισβητούν ακόμη και την ύπαρξη του… ήλιου, απλά για να ξεχωρίσουν.

5. Και κάτι για το μπάσκετ, τη θεωρητικά ναυαρχίδα του συλλόγου. Στην μια ομάδα (του ποδοσφαίρου) βλέπεις πλουσιοπάροχα αμειβόμενους να παρουσιάζονται στα όρια της αδιαφορίας, στην άλλη (μπάσκετ) βλέπεις παίκτες που… βουτάνε για μια χαμένη μπάλα, κοστίζουν όλοι μαζί λίγο παραπάνω από αυτά που ζητάει ο Κουλουχέρης και σχεδόν τα διπλά από αυτά που παίρνει ο Καστίγιο και ακόμα δεν είναι όλοι πληρωμένοι.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά παίζουν σχεδόν πάντα, σε ένα άδειο Παλέ, το οποίο γεμίζει στη χάση και στη φέξη. Αυτή η ομάδα έχει την  ευκαιρία να περάσει στους “16” της Ευρώπης, την ώρα που άλλοι ανταγωνιστές αποτυγχάνουν. Ο κόσμος της θα λείψει (και πάλι…);

 

 Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top