Τα «θέλω» γίνονται «μπορώ», όχι με… «μπλα-μπλα», αλλά με συμμετοχή!

Ναι, ο Άρης περνάει τη μεγαλύτερη αγωνιστική κρίση των τελευταίων χρόνων… Σίγουρα ναι, δεν ικανοποιεί κανέναν η 11η θέση, με τους 14 βαθμούς σε 14 παιχνίδια. Πράγματι, η εικόνα και το θέαμα της ομάδας δεν αρέσει. Όλοι θέλουν καλύτερα αποτελέσματα, νίκες, σκορ και θέαμα (sic). Τα «θέλω», όμως, γίνονται «μπορώ», όχι με το… «μπλα-μπλα», αλλά με τη συμμετοχή. Στην κερκίδα, με τη φυσική παρουσία.

Σε λίγες ώρες, ο Άρης δίνει ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης. Το πρώτο στο σπίτι του μέσα στο 2012. Κουβαλώντας στην πλάτη του, όλα τα μειονεκτήματα που τον άφησαν πίσω στη βαθμολογία, με την αλλαγή δυο προπονητών, με αρκετά σύννεφα πάνω από τον κιτρινόμαυρο ουρανό.

Σε αυτό το παιχνίδι, όπως και σε όλα τα άλλα χρειάζεται οξυγόνο, δύναμη, ισχύ, φωνή και συμπαράσταση από τον κόσμο. Ναι, θα πούμε το χιλιοειπωμένο: αυτός ο πληγωμένος κόσμος ας βάλει στην άκρη τις πικρίες του κι ας δώσει τη μάχη, μια ακόμη μάχη στην κερκίδα, με μαζική παρουσία. Για να θυμίζει το Χαριλάου την έδρα του Άρη, προσδίδοντας «θετική ενέργεια» και οικονομικές ανάσες.

Το μεσημέρι της Κυριακής, το Κλεάνθης Βικελίδης οφείλει να ξεχειλίζει από «θετική ενέργεια», όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό σε κόντρα της ψυχολογίας και του… ψυχισμού (sic) του κόσμου.
Τα νούμερα δεν είναι κολακευτικά. Τα εισιτήρια με το… ζόρι πέρασαν μια φορά περάσει το διψήφιο αριθμό των χιλιάδων (μόνο κόντρα στον ΠΑΟΚ), τα έσοδα δεν ξεπέρασαν τις 200.000 ευρώ μετά από επτά αγώνες… Εισπράξεις που άλλα χρόνια, σημειώνονταν σε ένα μόλις παιχνίδι με μικρομεσαίες ομάδες. Σίγουρα υπάρχει η οικονομική κρίση… Αλλά, πιστέψτε μας, αυτό δεν μπορεί να είναι μόνιμα το άλλοθι. Εάν κάτι αγαπάς δεν έχει κόστος, αξία, δεν μπαίνει στη λογική μεγάλης ή μικρής θυσίας.

Η νέα χρονιά στο Κλεάνθης Βικελίδης μπορεί να ξεκινήσει σήμερα με μια νίκη σε ένα γεμάτο γήπεδο. Οι φίλαθλοι πρέπει να είναι εκεί. Όλοι άλλωστε, κρίνονται στα δύσκολα.

Κι αν κάποιοι… δυσκολεύονται να το πάρουν απόφαση, ας βγάλουν από το συρτάρι τους, τις… αναμνηστικές φωτογραφίες από την εκστρατεία στο ΟΑΚΑ για τον τελικό ή από τον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, που επιδεικνύουν με καμάρι στην παρέα τους, ως άλλο ένα «αρειανό παράσημο» κι ας κάνουν το αυτονόητο και στοιχειώδες: να βρεθούν στο Άρης-ΠΑΣ Γιάννενα. Αυτό είναι μεγαλύτερο… παράσημο. Όλοι στα δύσκολα, κρινόμαστε, ας μην το ξεχάσουμε!

To Top