Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια… Νάτ(σ)ο πάθος για την νίκη! (video)

Οι ώρες για το ντέρμπι κυλάνε αντίστροφα και ο Γιώργος Τότσικας αφού έκανε μια καταγραφή από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες των κιτρινόμαυρων τις τελευταίες μέρες, ανέσυρε ένα… διδακτικό βίντεο από το αρχείο. Η αιτία; Προφανής: τελικά τα πολλά λόγια είναι φτώχεια!

 

Πολλοί έχουν μιλήσει για το ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ Άρη-ΠΑΟΚ. Είναι ντέρμπι, είναι μεγάλο παιχνίδι, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να κρυφθούν πίσω από τις λέξεις, λες και η λέξη ντέρμπι μειώνει την ομάδα του Άρη… Αυτό ας ήταν το πρόβλημα. Είναι ένα ντέρμπι που το αποτέλεσμά του δίνει περηφάνια, γόητρο, «γεννάει» οπαδούς και επί του πρακτέου δίνει και τρεις πολύτιμους βαθμούς. Τους πρώτους σε… πακέτο νίκης.

Από τους πρωταγωνιστές της ομάδας μίλησαν αρκετοί τον τελευταίο καιρό. Ας θυμηθούμε κάποια λόγια τους…

Σάκης Τσιώλης: «Εμείς έχουμε ένα στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης. Αυτό προσπαθούμε να περάσουμε και στους παίκτες όλη την εβδομάδα, το πώς δηλαδή θα κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς». 

Νόε Ακόστα: «Αν θέλαμε να το παρομοιάσουμε με ανάλογα ντέρμπι στην Ισπανία θα λέγαμε ότι είναι κάτι σαν το Ρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης ή το Σεβίλλη-Μπέτις. Δεν έτυχε να ξαναδώ ένα Άρης-ΠΑΟΚ, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Η ομάδα αναζητεί το τρίποντο, χάσαμε έδαφος και είναι λογικό να υπάρχει πίεση. Έχουμε όμως, την όρεξη να ανταποκριθούμε».

Κάρλος Τόχα: «Εμείς είμαστε επαγγελματίες έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε υπό αυτή την πίεση ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε για να ξεφύγουμε από τη δύσκολη θέση και θεωρώ ότι η ομάδα είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις από εδώ και πέρα».

Κώστας Καζναφέρης: «Πρέπει να κερδίσουμε αυτό το ματς και να συνεχίσουμε έτσι. Να μπούμε σε ένα ρυθμό παιχνιδιών, διότι κι εμάς η διακοπή δεν μας ωφέλησε. Να παίζουμε μία και να μην παίζουμε δύο. Τα συνεχόμενα παιχνίδια θα μας δώσουν ρυθμό. Θα πρέπει να κερδίζουμε πλέον και τους διαιτητές. Πλέον θα γίνει η αρχή από το παιχνίδι της Κυριακής».

Αυτά, λοιπόν, ειπώθηκαν μεταξύ άλλων τις τελευταίες μέρες. Κακά τα ψέματα, αν ένα αποτέλεσμα διαμορφωνόταν με τις… κουβέντες, δεν θα υπήρχε λόγος να πάει κάνεις αύριο Κυριακάτικα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η αλήθεια είναι ότι φέτος ο Άρης στα λόγια έχει… (παρά)διακριθεί. Θα είχε ήδη βγει μέσα στην πρώτη τριάδα. Περπατώντας… Αυτό έχει δημιουργήσει μια αίσθηση μεγαλύτερης πίεσης στον κόσμο της ομάδας, ο οποίος είναι ο πιο… χορτάτος σε λόγια και όχι σε ουσία τις τελευταίες δεκαετίες, από όλον τον υπόλοιπο φίλαθλο κόσμο.

Την Κυριακή το βράδυ δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Χρειάζονται άλλα πράγματα. Ουσία, καθαρό μυαλό, αντανακλαστικά για σωστές αντιδράσεις σε προκλήσεις που θα υπάρχουν από μια ομάδα, η οποία τα τελευταία χρόνια έρχεται στο Χαριλάου για να καταστρέψει, να διαστρεβλώσει τα πράγματα και «κλέψει» αποτελέσματα, παρά να δημιουργήσει και να παίξει μπάλα.

Χρειάζεται φυσικά και πάθος. Το είπαν οι οργανωμένοι. «Δείτε μέσα από τα μάτια μας…». Και τα μάτια του κόσμου γυαλίζουν! Έτσι πρέπει να γυαλίζουν και τα μάτια των ποδοσφαιριστών.

Ανασύραμε από το αρχείο, λοιπόν, ένα… διδακτικό βίντεο από παλαιότερο ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ. Ένας μεγάλος απόντας, ο Νάτσο Γκαρσία μέσα από το πάθος του, δείχνει πολλά. Θα ήταν χρήσιμο να το δουν οι παίκτες του Άρη. Με τα μάτια του κόσμου… Σαν είναι τα δικά τους μάτια.

 

Αξίζει τον κόπο να το δείτε…

 

{youtube}9_lLZrvzcMU|600|450|1{/youtube}

 

To Top