ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τον (διαφορετικό) δρόμο τον έδειξε, θα τον ακολουθήσουμε;

Για έναν λόγο μπορεί κάθε Αρειανός να νιώθει εντυπωσιασμένος από αυτά που είπε χθες ο Νίκος Λάσκαρης. Δεν μίλησε… εντυπωσιακά. Έχοντας δείξει μέρος των οικονομικών δυνατοτήτων του από τότε που ενεπλάκη στον Άρη, θα περίμενε κανείς χθες να κάνει μια… επίδειξη ισχύος. Αυτός προτίμησε έναν άλλο δρόμο.

Στις δύο ώρες που μιλούσε και απαντούσε σε ερωτήσεις μίλησε με λογική. Με συναίσθημα. Χρησιμοποίησε στα λόγια του την ιστορία, την παράδοση του Άρη. Μίλησε για πατριωτισμό, για την Ελλάδα. Μίλησε για την κρίση. Μίλησε μια γλώσσα που ουδείς παράγοντας στον αθλητισμό έχει χρησιμοποιήσει. Έχει ακούσει κανείς από ιδιοκτήτη ομάδας να προτρέπει τον κόσμο της ομάδας του “να έρθει στο γήπεδο και στα “μικρά” παιχνίδια για να αποδώσει σεβασμό στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα αυτή”; Ένα από τα δεκάδες παραδείγματα της χθεσινής “αποκάλυψης” του Λάσκαρη.

Ορθά κοφτά ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να εμπλακεί με το ποδόσφαιρο. Δεν του αρέσει. Καλώς ή κακώς, ευτυχώς ή δυστυχώς, όπως θέλει μπορεί να το πάρει ο καθένας, αλλά ο άνθρωπος είπε την αλήθεια. Προτιμάει να βλέπει στίβο, κολύμβηση ή πυγμαχία από το να βλέπει ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έχει τρέλα για το μπάσκετ. Το είπε κι αυτό. Το επανέλαβε αργότερα σε πηγαδάκια και η σύζυγός του Τζόρτζια. Το ότι βλέπει πολύ μπάσκετ δεν σημαίνει ότι ξέρει μπάσκετ. Το είπε άλλωστε ότι προπονητής δεν είναι, ούτε θα γίνει. Θέλει, όμως, να έχει άποψη και έχει άποψη. Θέλει να βλέπει θέαμα, θέλει να βλέπει κάτι που να το ευχαριστιέται και υπό το δικό του σκεπτικό το ίδιο θα κάνει και ο κόσμος που θα πηγαίνει στο Αλεξάνδρειο.

Θέλει να παίξει ο Άρης στην Ευρωλίγκα. Θέλει να κατακτήσει το Γιούροκαπ. Θέλει να πάρει τίτλους. Ορθώς είπε κάποια στιγμή “ποιος δεν θέλει;”. Την ίδια ώρα όμως έλεγε ότι “θα πρέπει να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι αξίζουμε να είμαστε στην Ευρωλίγκα ή στο Γιούροκαπ”.

Θα μπορούσε να κάνει τριπλάσιο και τετραπλάσιο μπάτζετ, όμως προτίμησε να ακολουθήσει έναν άλλον δρόμο, αυτόν που θα επιθυμούσε και ο Δημήτρης Πρίφτης, των σταθερών βημάτων, της απόκτησης σταθερότητας, δυνατών πατημάτων. “Οι οπαδοί θέλουν πρωταθλήματα, ο επιχειρηματίας θέλει σταθερότητα”, είπε σε μια αποστροφή του λόγου του, δείχνοντας άλλη μια φορά ότι μιλάει με λογική.

Μίλησε με… σκληρά λόγια για τον Ερασιτέχνη, αλλά μήπως έχει άδικο; Που αρχίζει και που σταματάει το οικονομικό άνοιγμα του ΑΣ; Πως να εμπλακεί;

Μέσα από τη δίωρη συνέντευξη Τύπου ο Λάσκαρης έδειξε ότι ξέρει που έχει έρθει, κυρίως όμως έδειξε πως υπάρχει και ένας διαφορετικός δρόμος, ένας διαφορετικός τρόπος διοίκησης, προσέγγισης των πραγμάτων στον επαγγελματικό αθλητισμό. Το θέμα είναι να τον δούμε όλοι αυτόν τον δρόμο, ο καθένας από την θέση του.

To Top