ΜΠΑΣΚΕΤ

Τον Πρίφτη, αυτόν τον… άσχετο και ανύπαρκτο, θα τον σέβεστε!

Μετά από ένα τρίμηνο πλήρους κανιβαλισμού προς το πρόσωπο του Δημήτρη Πρίφτη, ήρθε η ώρα για να τα βάλουμε όλοι μας κάτω και να δούμε πόσο κακό έχει κάνει στον Άρη ο συγκεκριμένος… άσχετος και ανύπαρκτος προπονητής.

Έχουμε και λέμε:

– Ο Άρης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό από καταβολής του επαγγελματικού πρωταθλήματος, δηλαδή από την περίοδο 1992-93. Στις 22 σεζόν πριν έρθει ο Πρίφτης στον Άρη, οι κίτρινοι τερμάτισαν μόλις 5 φορές στην πρώτη τετράδα (3ος 2006, 2007, 4ος 1999, 2009 και 2011).

– Ο Άρης έπαιξε έναν τελικό κυπέλλου τον οποίο έχασε από τον – αντικειμενικά – ανώτερό του Παναθηναϊκό, αλλά διεκδίκησε τον τίτλο έως και δύο λεπτά πριν το φινάλε (58-54 το σκορ), παρουσιάζοντας άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο (και με κόντρα διαιτησία εννοείται…).

– Ο Άρης οδήγησε μια ημιτελική σειρά σε πέμπτο παιχνίδι, πέρσι με τον Παναθηναϊκό, και μέχρι το 36’ του πέμπτου ημιτελικού στο ΟΑΚΑ διεκδίκησε την πρόκρισή του στους τελικούς του πρωταθλήματος (και με κόντρα διαιτησία εννοείται…).

– Ο Άρης έκανε την περσινή χρονιά ισοφάρισε το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ νικών (20-6, 21-5 είχε το 2006-07) στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος στην μετά Γκάλη εποχή.

– Ο Άρης που πριν έρθει ο Πρίφτης ήταν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων για τρία χρόνια, βρέθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης που συμμετείχε, το Γιούροκαπ και το Τσάμπιονς Λιγκ.

– Υπό τον Πρίφτη ο Άρης ανέδειξε δύο MVP στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ το 2015 και τον Οκάρο Γουάιτ το 2016. Ο πρώτος παίζει στην Ευρωλίγκα με την Μπαρτσελόνα. Ο δεύτερος στο ΝΒΑ με τους Μαϊάμι Χιτ.

– Υπό τον Πρίφτη ο Άρης ανέδειξε δύο φορές πρώτο σκόρερ στην κανονική περίοδο. Τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ το 2015 και τον Γουίλ Κάμινγκς το 2017. Είχε συμβεί μόλις μία φορά στις 22 σεζόν πριν έρθει ο Πρίφτης.

– Ο Πρίφτης οδήγησε τον Άρη στην τελική τετράδα φέτος με αποκλεισμό του ΠΑΟΚ. Πρώτη φορά ο Άρης κέρδισε πρόκριση επί του ΠΑΟΚ σε σειρά πλέι οφ από το τελευταίο πρωτάθλημα το 1991.

– Ο Πρίφτης οδήγησε τον Άρη σε τρεις νίκες επί του ΠΑΟΚ μέσα στην Πυλαία τρεις διαδοχικές χρονιές. Ουδείς άλλος προπονητής έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο.

– Ο Πρίφτης κέρδισε δύο φορές τον Παναθηναϊκό, ενώ από το 2000 και μετά ο Άρης είχε μόλις τρεις νίκες επί των πράσινων. Προσθέστε εδώ και τη νίκη επί του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του 2015. Ουδείς άλλος προπονητής κέρδισε και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό τα τελευταία 18 χρόνια.

– Ο Πρίφτης με την χθεσινή νίκη του έφτασε τις 87 ως τεχνικός του Άρη σε σύνολο 145 αγώνων (87-57 και 1 ισοπαλία). Προσπέρασε σε νίκες και αγώνες τον Αντρέα Ματσόν (86-57) και βρίσκεται πίσω μόνο από δύο θρύλους του συλλόγου. Τον Γιάννη Ιωαννίδη (300-60) και τον “Πατριάρχη” Ανέστη Πεταλίδη (119-60).

– Είναι ο μοναδικός προπονητής μετά τον Γιάννη Ιωαννίδη που ολοκληρώνει τρεις σερί χρονιές στον πάγκο του Άρη.

Να με συγχωρήσουν όσοι φίλαθλοι του Άρη τον έχουν… ξεσκίσει μέσα από τα πληκτρολόγιά τους θεωρώντας τον υπεύθυνο ακόμα και γιατί έξω έχει ήλιο ή βρέχει, να με συγχωρήσουν διοικητικοί και εξωδιοικητικοί που προσπάθησαν επιμελώς να αποδομήσουν τον ίδιο και την ομάδα – και το κατάφεραν εν πολλοίς, να με συγχωρήσει και ο ίδιος γιατί σιχαίνεται όλες τις παραπάνω αναφορές, αλλά αυτόν τον… άσχετο και ανύπαρκτο, θα τον σέβεστε!

Ο σεβασμός κερδίζεται, αποκτιέται και ο συγκεκριμένος… άσχετος και ανύπαρκτος έχει κάθε δικαίωμα να απολαμβάνει τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων μας, είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει. Ούτως ή άλλως δύο σειρές στα πλέι οφ έμειναν και μετά αποχαιρετά… Ήρθε ως φέρελπις προπονητής, θα φύγει ως Αρειανός (πιο Αρειανός από πολλούς) και καταξιωμένος τεχνικός με τρία χρόνια στον πιο “ηλεκτρικό” πάγκο της Ευρώπης.

ΥΓ1: Προς τους όψιμους “μπασκετικούς” που με βαρυσήμαντα “άρθρα” και βαρύγδουπες “απόψεις” χλεύαζαν τον Άρη ακόμα και μετά την ήττα της ομάδας τους το περασμένο Σάββατο, καλό καλοκαίρι!

To Top