Το πλάνο βγαίνει μόνο αν το στηρίξουν όλοι από το δικό τους μετερίζι! Αλλιώς πρόβλημα…

Μετά τους πανηγυρισμούς για την υπαγωγή στο άρθρο 99, οι τόνοι έπεσαν χθες στην ΚΑΕ Άρης και λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι χρειάζεται δουλειά πολλή για να μπορέσει η εταιρεία να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, ειδικά μέχρι το 2017!

Μέχρι τότε θα πρέπει να καταβάλλει στους πιστωτές της και το δημόσιο ένα ποσό που ξεπερνάει τα δύο εκατομμύρια ευρώ, βάσει των στοιχείων που έδωσε χθες στην δημοσιότητα ο ορκωτός λογιστής της ΚΑΕ, Δημήτρης Πρωτογερόπουλος.

Μόνο τη φετινή χρήση, έως τις 30 Ιουνίου 2014, χρειάζεται να καταβάλλει 90.000 ευρώ προς το δημόσιο και τους παίκτες, αλλά πλέον κάθε μήνα υπάρχουν υποχρεώσεις.

Από την 1η Ιουλίου 2014 έως και 30 Ιουνίου 2017, μια τριετία, θα πρέπει να καταβληθεί ένα ποσό της τάξης των 1,95 εκατ. ευρώ για το άρθρο 99, δηλαδή περίπου 630-650 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Αν τα έσοδα της ΚΑΕ είναι όπως τα φετινά, δηλαδή περίπου ένα εκατ. ευρώ, τότε αντιλαμβάνεται πολύ εύκολα ο καθένας ότι “δεν βγαίνει” η ομάδα. Ένα μπάτζετ 300.000 ευρώ για παίκτες σε μια ομάδα στην Α1, επί της ουσίας σημαίνει μίνιμουμ προϋπολογισμό 700.000 ευρώ (εφορία, ΙΚΑ, ενοίκια, αυτοκίνητα, πάγια έξοδα, λειτουργικά έξοδα). Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχουν από την επόμενη χρονιά το ελάχιστο 1,3-1,4 εκατ. ευρώ έσοδα από την ΚΑΕ.

Αυτά τα επιπλέον έσοδα μπορεί να τα βρει είτε μέσα από χορηγίες, είτε μέσα από αύξηση των εισιτηρίων διαρκείας (και απλών), είτε μέσα από χρηματοδότηση επιφανών Αρεινών (μέτοχοι, Aris Golden Club), είτε αν βρεθεί κάποιος “επενδυτής”. Άλλοι τρόποι δεν υπάρχουν, επενδυτής προς το παρόν δεν υπάρχει, άρα το καλύτερο σενάριο είναι να συμβούν αυτά που “γίνεται” να συμβούν συγχρόνως, ούτως ώστε όλοι να επιβαρυνθούν λιγότερο σε μια δύσκολη εποχή.

Είναι ανάγκη πλέον να αυξηθούν τα διαρκείας, είναι ανάγκη να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι επιφανείς Αρειανοί (υπάρχουν στο μπάσκετ…), είναι ανάγκη να βρεθούν χορηγίες (έστω και μικρές, αλλά πολλές).

Το άρθρο 99 έδωσε στον Άρη έναν δρόμο εξυγίανσης. Δύσκολο, δύσβατο, αλλά δεν έχει άλλον. Αν στον μπασκετικό Άρη υπάρχει έμπρακτη στήριξη όλων όσων είναι γύρω από την ομάδα τα νούμερα βγαίνουν. Αν κάποιος κρίκος από την αλυσίδα “σπάσει”, δεν βγαίνουν. Είναι τόσο απλά τα πράγματα.

 

To Top