Από τον Αλκαράθ μέχρι τον… Μαζίνιο!

Με αφορμή την… τεράστια νίκη της Γρανάδα επί της Μπαρτσελόνα του παλιού μας γνώριμου από την σύντομη θητεία του στον Άρη, Λούκας Αλκαράθ το PRESSARIS αναζήτησε ξένους τεχνικούς που πέρασαν από τον πάγκο των κίτρινων τα τελευταία χρόνια.

Σε ποιον πάγκο βρίσκονται άραγε τώρα και πως τα πηγαίνουν οι Πρόμπιερζ, Μαζίνιο, Ολίβα και Μασάδο μετά το πέρασμα από τους «κιτρινόμαυρους»;

Λούκας Αλκαράθ

Κατάφερε το περασμένο Σαββατοκύριακο να συγκεντρώσει τα βλέμματα όλης της υφηλίου πάνω του με την νίκη που πέτυχε η ομάδα του επί της Μπαρτσελόνα που της στερεί σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο του πρωταθλητή στην Ισπανία.

Από τον Άρη αποτέλεσε παρελθόν στις 3/12/2012 έχοντας μόλις 8 (2 νίκες, 2 ήττες και 4 ισοπαλίες) παιχνίδια στο ενεργητικό του. Με την ομάδα της γενέτειρας του πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν, καθώς κατάφερε να της εξασφαλίσει την παραμονή στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με μεγάλη άνεση. Θεωρείται σχεδόν βέβαιη η συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών και τη νέα χρονιά.

 Μίχαλ Πρόμπιερζ

Ο εκκεντρικός Πολωνός ανέλαβε τα ηνία του Άρη στις 5/11/2011 και με το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο κατάφερε να προκαλέσει στο σύντομο διάστημα που διέμεινε στη Θεσσαλονίκη αναταράξεις στα αποδυτήρια των «κίτρινων». Χαρακτηριστική περίπτωση η κόντρα του με τον Νέρι Καστίγιο. Ο Πολωνός κρίθηκε υπεύθυνος για την μέτρια εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα. Πρόλαβε να κοουτσάρει την ομάδα σε 9 παιχνίδια έχοντας 4 νίκες, 4 ήττες και 1 ισοπαλία. Έκτοτε «βολοδέρνει» δεξιά κι αριστερά μην μπορώντας να «στεριώσει» προπονητικά.

Ακολούθησαν οι Βίσλα Κρακοβίας, Μπελχατόβ, Λέχια Γκντάνσκ και αισίως η αγαπημένη του Γιαγκελόνια μέσα σε διάστημα μόλις δύο χρόνων. Όλες, ομάδες της πατρίδας του Πολωνίας. Με την τελευταία μάλιστα είχε γίνει γνωστός στο ελληνικό κοινό, καθώς είχε κοντραριστεί με τον Άρη για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

 Μανουέλ Μασάδο

Με την Νασιονάλ της Πορτογαλίας φιγουράρει αυτή την στιγμή στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα μία ανάσα από την έξοδο του στο Γιουρόπα Λιγκ της ερχόμενης περιόδου. Ο λόγος για τον Μανουέλ Μασάδο που διετέλεσε προπονητής του Άρη στο δεύτερο μισό (σχεδόν) της σεζόν 2011/12.

Στους πέντε μήνες παραμονής του στην Θεσσαλονίκη δεν έπεισε πως θα μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω με αποτέλεσμα μετά από 14 παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας να αποτελέσει με συνοπτικές διαδικασίες παρελθόν. Έκτοτε τίποτα δεν τον «κουνάει» από την καρέκλα της Νασιονάλ με την οποία έχει συνδέσει προπονητικά το όνομα του. Έχει βρει την δική του «Ιθάκη» ο Πορτογάλος.

 Χουάν Κάρλος Ολίβα

Ο 50χρονος, πλέον, Χουάν Κάρλος Ολίβα κατάφερε το… ακατόρθωτο την σεζόν 2007/08. Παρέμεινε στον πάγο του Άρη μόλις 2 μήνες και μέσα σε αυτό το διάστημα κοουτσάρισε μόλις μία φορά την ομάδα σε επίσημο παιχνίδι. Ακολούθησε η απόλυση του στην πρεμιέρα με τον Πανιώνιο για να αναλάβει στην θέση του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ένα μόλις επίσημο παιχνίδι, μία λευκή ισοπαλία. Έμεινε χωρίς ομάδα για περίπου 10 μήνες έως ότου τον εμπιστευτεί η β΄ ομάδα της Βιγιαρεάλ.

Εν συνεχεία άφησε τα «κίτρινα υποβρύχια» για την Σαλαμάνκα στη οποία έμεινε για κάτι παραπάνω από μισό χρόνο. Ο Ισπανός είναι άνεργος, πλέον, από τις 30/10/2011 όταν και η Ταραγόνα, τελευταία του ομάδα, αποφάσισε να τον απομακρύνει από τον πάγκο της μετά από μία απογοητευτική σεζόν που συνοδεύτηκε και με υποβιβασμό στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του Ισπανικού πρωταθλήματος.

 Ιομάρ Ντο Νασιμέντο-Μαζίνιο

Η έκπληξη αυτής της έρευνας δεν είναι άλλη από τον Βραζιλιάνο, Ιομάρ Μαζίνιο. Ο άλλοτε μεγάλος άσσος της «σελεσάο» κάθισε για μία και μοναδική φορά σε πάγκο ομάδας ως προπονητής. Σε αυτόν του Άρη. Έκτοτε δεν ασχολήθηκε ξανά με την προπονητική παρότι έδειξε κάποια καλά στοιχεία. Δεν μπόρεσε να διαχειριστεί ένα εξαιρετικό ρόστερ την σεζόν 2009/10 με παίκτες όπως ο Αμπρέου, ο Γκρατσιάν, ο Κόκε με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί τον Ιανουάριο από τον Κίκε Ερνάντεθ. Έκτοτε ασχολείται ως μάνατζερ ποδοσφαιριστών και κυρίως με τον υιό του Τιάγκο Αλκάνταρα, καθώς καμία ομάδα δεν του εμπιστεύθηκε τα ηνία της.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου

To Top