ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αρβανίτης: “Προσεκτικές κινήσεις γιατί το χρήμα δεν φέρνει πάντα επιτυχίες”

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης Λευτέρης Αρβανίτης.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Στο ξεκίνημα ο Λευτέρης Αρβανίτης αναφέρθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα: “Η χώρα ζει μια άσχημη οικονομική κατάσταση, αλλά η ζωή συνεχίζεται, εμείς θα πρέπει να παλέψουμε ώστε να βρεθεί μια λύση για την χώρα, ώστε να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια μας και να ζήσουμε μια φυσιολογική ζωή. Δυστυχώς η κατάσταση που επικρατεί είναι τελείως διαφορετική από την κατάσταση που υπάρχει στην ομάδα του Άρη με την έλευση του κ. Λάσκαρη και δε μας αφήνει να χαρούμε όσο θα θέλαμε.”

Για το μουσείο του Άρη: “Ήταν από τους πρώτους στόχους της διοίκησης  όταν ανέλαβε, η δημιουργία του μουσείου ώστε να συνδέσει τις παλιές μεγάλες ομάδες με την νέα ομάδα και ευχαριστούμε πολύ τους παλαίμαχους που μας βοήθησα. Είναι εκπληκτικό μουσείο, δεν υπάρχει κάποιο ανάλογο στη χώρα. Συνδυάζει την νέα τεχνολογία με την παράδοση του Άρη με αντικείμενα που μας δώρισαν οι παλαίμαχοι. Υπάρχει βίντεο με την ιστορία του Άρη, ώστε να μαθαίνει όλος ο κόσμος όλης της χώρας τί έδωσε ο σύλλογος στην Ελλάδα. Αν δεν γνωρίζουμε το παρελθόν μας δεν έχουμε μέλλον…”

Για τον εμπνευστή του μουσείου: “Ο κ. Ράσογλου που είναι ο υπεύθυνος και ο εμπνευστής του μουσείου ξεκίνησε και το σχεδίασε από την αρχή, Θα εμπλουτίζεται συνεχώς με αρχειακό υλικό από παίκτες και από τον κόσμο. Τον ευχαριστούμε πολύ… γιατί μας βοηθάει στην διοίκηση αν και δεν είναι μέλος της. Λειτουργούμε σαν οικογένεια για αυτό και πετύχαμε όλοι μας αυτή την τριετία τόσα πράγματα. Γιατί η ομάδα ήταν κοντά στο χείλος του γκρεμού. Όπως να τιμήσουμε το Νίκο Γκάλη, να κάνουμε τουρνουά προς τιμή του, να άρουμε το απαγορευτικό της FIBA, να φτάσουμε τελικό κυπέλλου άλλα κυρίως να φέρουμε το ζεύγος Λάσκαρη στην ομάδα”.

Για την απουσία Γιαννάκη: ”Ο Παναγιώτης ήταν μέλος της μεγάλης αυτοκρατορίας, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση γιατί θα είχε κάποιες υποχρεώσεις, αλλά φαντάζομαι θα στείλει πολλά πράγματα από τη συλλογή του”.

Για το πότε ξεκίνησαν οι συνομιλίες με τη πλευρά Λάσκαρη: ”Την πρώτη επαφή με τον Λάσκαρη την έκανε το Μάρτιο ο κ. Χριστοφορίδης. Τέλη Απρίλη συμφωνήσαμε μετά από ένα μήνα συζητήσεων. Ο αριθμός του ΔΣ δεν είναι σίγουρος, θα είναι περίπου 7-9 άτομα. Θα υπάρχουν κάποιες δυσκολίες αλλά θα τα καταφέρουμε”.

Για το γάμο του κ. Λάσκαρη: ”Κάθισα μια μέρα στην Τζια, ήταν ένας φανταστικός γάμος, που είχε κανονιστεί εδώ και ένα χρόνο, ασχολήθηκαν με τα άσχημα ενώ ο άνθρωπος έχει προσφέρει πολλά στο νησί με δωρεές και ασθενοφόρα. Δυστυχώς ήταν άτυχος έγινε στην χειρότερη εβδομάδα της χώρας”.

Για το μπάτζετ της ομάδας και πως επηρεάζεται με την κατάσταση της χώρας: ”Η ομάδα θα κάνει σταδιακά βήματα προς το πάνω. Θα καλύψει κυρίως τα χρέη της ομάδας, αυξάνοντας λίγο το μπάτζετ. Θέλει προσεκτικές κινήσεις γιατί το χρήμα δεν φέρνει πάντα επιτυχίες. Το φετινό μπάτζετ ήταν 325000 ευρώ ενώ για φέτος θα είναι κοντά στα 500000 ευρώ. Το έμψυχο υλικό θα ανανεωθεί αρκετά προς το καλύτερο με πιθανόν να γίνουν προσθήκες μεσούσης της περιόδου αν χρειαστεί. Η τωρινή κατάσταση μπορεί να δυσκολεύει λίγο τις διαπραγματεύσεις γιατί οι παίκτες θα διστάζουν να έρθουν στη χώρα, θέλοντας εγγυήσεις, αλλά η έξοδος στο EuroCup μας βοηθά ώστε να έρχονται καλύτεροι παίκτες. Με την Ευρωλίγκα μιλάμε από το Δεκέμβρη αλλά η έλευση των επενδυτών μας βοήθησε να πάρουμε την wild card, γιατί παρόλο την προσπάθεια που κάναμε χωρίς επενδυτή δε θα κάναμε τίποτα”.

Σε ερώτημα του κόσμου για τα διαρκείας αλλά και για τα πρόστιμα:  “Έχουμε σκοπό να βγάλουμε νωρίς τα διαρκείας, αλλά πρώτα θα δούμε πως είναι η κατάσταση στην χώρα και μετά θα δούμε τι θα κάνουμε για τον κόσμο που μας στηρίζει στα δύσκολα. Θέλουμε και φέτος την στήριξη του κόσμου μέσα σε κόσμιο πλαίσια γιατί φέτος πληρώσαμε πρόστιμα που έφτασαν κοντά στα 230.000 ευρώ. Θα προσπαθήσουμε φέτος να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση και αυτό θα γίνει μόνο με τη βοήθεια του κόσμου, χωρίς να μπορούμε να λύσουμε προβλήματα κάποιων που αντιμετωπίζουν από τα σπίτια τους. Όλοι πρέπει να ελέγχουμε τα νεύρα μας και εμείς οι διοικούντες και οι επίσημοι, ώστε να μη φανατίζουμε τον κόσμο. Κάποια επεισόδια ξεκίνησαν όχι από τους φανατικούς και το πέταλο, αλλά από τα επίσημα και θα πρέπει να το λύσουμε. Δεν μπορεί ο κ. Λάσκαρης να πληρώνει συνεχώς τζάμπα χρήματα και είναι πολύ λογικό”.

Για τον προπονητή Πρίφτη: ”Ο ίδιος από πέρυσι μας ζήτησε να ανανεώσει το συμβολαίου μόνο εάν η ομάδα μπει στην τετράδα. Δουλεύει πάρα πολύ, οι παίκτες τον πιστεύουν, οι ομάδες του είμαι μια γροθιά μια οικογένεια και δεν υπήρχε λόγος να δούμε κάτι άλλο. φέτος θα δουλέψει με άλλες συνθήκες, με άλλο μπάτζετ, με καλύτερους παίχτες, αλλά θα κριθεί και αυστηρότερα τη νέα χρονιά. Δεν κάνουμε βιαστικές κινήσεις στηρίζουμε τον προπονητή και το έχουμε δείξει τα τελευταία χρόνια”.

Για τον Ζάρα: ”Είναι η πρώτη μας μεταγραφή είναι καθαρά επιλογή του προπονητή μας. Είναι ένα ψηλό γκάρντ, Θεσσαλονικιός, ξέρει τι σημαίνει Άρης, ήθελε να έρθει στην ομάδα παρά τις προτάσεις που είχε (ΠΑΟΚ, Ρέθυμνο), είναι καλός αμυντικός εκτός από δεύτερος Έλληνας σκόρερ στο πρωτάθλημα. Πιστεύω θα βοηθήσει”.

To Top