Αρναία και χρυσός, χέρι – χέρι…

Ο Άρης ταξιδεύει την Κυριακή στην Αρναία, σε μια περιοχή, που έχει περάσει (και περνά) πολλά τα τελευταία χρόνια, μετά την υλοποίηση της… επένδυσης στην ορεινή Χαλκιδική, με την εντατική δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός.

Μια “επένδυση” αμφιλεγόμενη, που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις κι έχει καταστρέψει το περιβάλλον (με βάση πρόσφατες μελέτες) και κυρίως το αρχέγονο δάσος, καθώς οι “χρυσοθήρες” έχουν “ξυρίσει” το βουνό για τις ανάγκες της “επένδυσής” τους.

Η εταιρία Ελληνικός Χρυσός προσπαθεί να κερδίσει την συμπάθεια και θετική άποψη ή απλά την ανοχή της τοπικής κοινωνίας και της κοινής γνώμης μέσω χορηγιών. Προσφέρουν “ψωμάκι” για να εξασφαλίσουν τη σιωπή. Άλλοι το δέχονται, άλλοι όχι.

Μία από τις ομάδες που δέχτηκαν την χορηγία ήταν ο Απόλλων Αρναίας, ο οποίος έχει ως βασικό χορηγό την Ελληνικός Χρυσός.

Η ομάδα της Αρναίας, μάλιστα, στην ιστοσελίδα της στο Ίντερνετ (δείτε εδώ) προβάλει μια δημοσκόπηση για λογαριασμό της Βεργίνα TV, σύμφωνα με την οποία το 52% (δεν διευκρινίζεται ποιων!) είναι υπέρ των ξένων μεταλλευτικών επενδύσεων στην Μακεδονία.

Σύμφωνα με τον Απόλλωνα Αρναίας, μάλιστα, το 52 % είναι “συντριπτικό ποσοστό”!

Αμάρτησαν για το ψωμί τους…

πηγή: thessports.gr

To Top