ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κοέλιο: Όταν το (ποδοσφαιρικό) σύμπαν… συνωμότησε για τον Άρη

Όταν ο Πάουλο Κοέλιο έγραφε τον «Αλχημιστή», προφανώς δεν φανταζόταν ότι η φράση του: «Όταν επιθυμείς κάτι, ολόκληρο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις» θα σφράγιζε για τα επόμενα χρόνια γραφόμενα και τρόπους σκέψεις.

Στην περίπτωση ενός άλλου Κοέλιο, μπορεί να μην έχουμε κάποιον «Αλχημιστή», αλλά απλά έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή, τον Νούνο Κοέλιο, όμως αποδεικνύεται ότι το ποδοσφαιρικό σύμπαν συνωμότησε για τα καλά, ώστε να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα του Άρη!

Ο Κοέλιο της ιστορίας μας, συνάντησε το μεγάλο όνειρό του με τη μεταγραφή στη Μπενφίκα το 2011. Προερχόμενος από δυο γεμάτες χρονιές με την Ακαντέμικα, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τους «Αετούς» της Λισαβόνας.

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως περίμενε. Δόθηκε δανεικός στην Μπέιρα Μαρ, όπου και αγωνίστηκε δανεικός σε 23 παιχνίδια. Η ομάδα από το Αβέιρο έκανε ότι ήταν δυνατόν για να διατηρήσει στο ρόστερ της τον Κοέλιο. Αυτός ήθελε να φορέσει την κόκκινη φανέλα της Μπενφίκα. Στην πρώτη ομάδα δεν «χωρούσε» και πάλι, οι διοικούντες του είπαν να παίξει με την Μπενφίκα Β’, στην Β’ Εθνική της Πορτογαλίας, αλλά ο Κοέλιο δεν το δέχτηκε αυτό. Αποτέλεσμα να κάνει προπονήσεις μόνος του στην Ποβόα του Βαρζίμ μέχρι να βρει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του.

Την ίδια ώρα, ο Άρης ήταν σε ανοιχτή γραμμή με την ομάδα της Πορτογαλίας, η οποία έδωσε στους κίτρινους συγκεκριμένη λίστα με παίκτες υποψήφιους για δανεισμό. Ένας από αυτούς ήταν ο Κοέλιο. Ο Άρης κινήθηκε σε άλλες περιπτώσεις και είχε στο συρτάρι την περίπτωση του 25χρονου μέσου. Ήθελε πολύ τον Βαντόζ και τον έφερε στην Ελλάδα. Είχε στο μικροσκόπιο τον Οσενί και τον Καστσελάν. Καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν προχώρησε.

Ακριβώς σε αυτό το χρονικό σημείο βγήκε από το «συρτάρι» η περίπτωση του Κοέλιο. Ο Άρης τον έκανε δικό του με ελεύθερο δανεισμό, αφού προηγήθηκαν μια σειρά γεγονότων που… συνωμότησαν γι αυτό.

Τον Κοέλιο «συντροφεύει», πάντως, στη Θεσσαλονίκη (βρίσκεται από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης) μια εξαιρετική ευχή από τον μάνατζερ της Μπέιρα Μαρ, Λουίς Βιέγας, ο οποίος μέσω twitter έκανε γνωστά τα συναισθήματά του: «Όλη η τύχη του κόσμου για να πετύχει σε έναν από τους καλύτερους ανθρώπους που γνώρισα στο ποδόσφαιρο». Αρκεί να το θέλει ο ίδιος και ο Άρης. Το σύμπαν ξέρει, πια τη δουλειά του…

* To άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “δημοκρατία”

To Top