ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτά ισχύουν για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές

Με το προηγούμενο καθεστώς (που δεν ισχύει τα τελευταία δύο χρόνια) κάθε ομάδα θα μπορούσε να αποκτήσει έναν παίκτη ως τις 8 το απόγευμα, όταν και ολοκληρώνεται (στην Ελλάδα) η μεταγραφική περίοδος. Και αυτό διότι με τα δεδομένα που ίσχυαν ως ελεύθεροι παίκτες λογίζονταν μόνο όσοι είχαν λύσει τα συμβόλαιά τους ως τις 30 Ιουνίου.

Πλέον, ο κανονισμός έχει τροποποιηθεί. Έχει αλλάξει!

Ακόμα και ένα… λεπτό πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου (στην Ελλάδα) να μείνει ελεύθερος ένας ποδοσφαιριστής, τότε μπορεί να υπογράψει σε οποιαδήποτε ομάδα της αρεσκείας του με το καθεστώς που ισχύει για τους παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι! Δηλαδή μπορεί να υπογράψει μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου!

Επίσης, κάτι που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι σε περίπτωση που φύγει με μεταγραφή ένας ποδοσφαιριστής πριν τις 9 Σεπτεμβρίου (σε πρωτάθλημα που δεν θα έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μεταγραφική περίοδος), τότε κάθε δικαίωμα έχει να τον αντικαταστήσει με ελεύθερο ποδοσφαιριστή.

Και ως ελεύθερος λογίζεται όποιος παίκτης έχει μένει… χωρίς ποδοσφαιρική στέγη πριν κλείσει το μεταγραφικό παράθυρο στην Ελλάδα (8 το απόγευμα).

 

To Top