Αφιέρωμα της ΕΣΑΠ: Άρης, η έκπληξη του Λιγκ Καπ

Αφιέρωμα στις ομάδες της Volleyleague για την περίοδο 2014-΄15 έκανε η ΕΣΑΠ, με αφορμή την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος το προσεχές Σάββατο.

Μεταξύ αυτών, λοιπόν, είναι και ο Άρης, για τον οποίο αναφέρει τα εξής: «Μέχρι και το τέλος Αυγούστου όλοι είχαν αρχίζει να απελπίζονται με τις διοικητικές και οικονομικές εξελίξεις στον Α.Σ. Άρης αλλά η διοίκηση του ιστορικού συλλόγου μαζί με τους παράγοντες που παραδοσιακά στηρίζουν το τμήμα βόλεϊ βρήκαν λύσεις και σημαντική χορηγία που εξασφάλισε την υλοποίηση των σχεδίων μιας ομάδας που θα στηριχτεί κατά 95% σε έμπειρους Έλληνες παίκτες.

Με προπονητή τον Γιώργο Γιάτση που μετά τον κύκλο του σε Λαμία και ΠΑΟΚ επέστρεψε στον πάγκο, ο Άρης ξεκίνησε πιο αργά απ΄ όλους προετοιμασία. Η νίκη με 3-0 επί του ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή για το Λιγκ Καπ και η παρθενική πρόκριση στο φάιναλ-4 της διοργάνωσης «απογείωσε» τις προσδοκίες για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Όσον αφορά το ρόστερ της ομάδας, αυτό κατά τα 2/3 ανανεώθηκε, καθώς αποκτήθηκαν 8 νέοι αθλητές. Μάλιστα οι μισοί από τους προέρχονται από την περσινή ομάδα του ΠΑΟΚ που είχε προπονητή τον Γιάτση.

Ο μεγάλος στόχος είναι η παραμονή αλλά μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ κάποιοι κάνουν όνειρα και για 8άδα. Ανάλογα με την πορεία που θα έχει η ομάδα αλλά και τις γενικότερες εξελίξεις στον σύλλογο το χειμώνα ίσως υπάρξει και ενίσχυση με κάποιο ξένο. Να σημειωθεί πως ο Άρης είναι η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που έχει στο ρόστερ της μόνο έναν ξένο κι αυτός είναι κεντρικός.

Τα δύο μεγάλα αστέρα της ομάδας είναι οι έμπειροι ακραίοι Αργύρης Μαυροβουνώτης, Γιάννης Κυριακίδης ενώ πολύτιμη είναι η βοήθεια του Στέλιου Νικηφορίδη. Καθοριστικό ρόλο παίζει η εμπειρία του Γιάννη Χαριτωνίδη και του Λάμπη Μπαμπαλιούτα, ενώ ο Χρίστος Μπέλος μετά τον Παναθηναϊκό πήγε στην ομάδα που αντιμετώπιζε πέρυσι στα πλέι άουτ. Ξεχωρίζουν και οι νεαροί κεντρικοί Στίγγας, Χατζηπαραδείσης μαζί με τον Ντόκερτι.

Έδρα της ομάδας θα είναι και εφέτος το γυμναστήριο της Μίκρας χωρητικότητας 1.100 θέσων.

Ο πιο μεγάλος σε ηλικία παίκτης είναι ο λίμπερο Λάμπης Μπαμπαλιούτας (04/10/1972) και ο πιο μικρός ο ακραίος Βαγγέλης Κουτσονίκας (05/05/1995).

Ο πιο ψηλός παίκτης της ομάδας είναι ο Αμερικανός κεντρικός Κόνορ Ντόκερτι (2.01) και ο πιο κοντός ο ο πασαδόρος Γιάννης Χαριτωνίδης (1.85).

Βασική εξάδα στο Λιγκ Καπ ήταν οι: Χαριτωνίδης, Μπέλος, Ντόκερτι, Μαυροβουνιώτης, Κυριακίδης, Στίγγας και λίμπερο ο Μπαμπαλιούτας (λ).

Αποχώρησαν οι Δημήτρης Γκαράς, Θανάσης Ντίνας, Θεόδωρος Παπαδημητρίου, Κυριάκος Τσομπάνογλου, Τσέντομιρ Ίλιτς, Αναστάσιος Γάτσης, Απόστολος Αρμενάκης, Σίμο Ντάμποβιτς, Ζένια Γκόρτσανιουκ.

To Top