Βήμα πιστοποίησης για τον Αυτοκράτορα απέναντι στη… κωλοτούμπα! (PRESSARIS – LIVE, 17:00)

Είναι πολύ απλά τα πράγματα στο σημερινό (17:00) παιχνίδι για τον Άρη με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Η νίκη θα έρθει μόνο μέσα από την αμυντική προσήλωση. Από εκεί αρχίζει και εκεί τελειώνει ό,τι καλό έχει πετύχει η φετινή ομάδα του Άρη. Από εκεί θέλει να αρχίσει και εκεί να τελειώσει και σήμερα.

Ο ΠΑΟΚ είναι ελλιπής. Δεν θα είναι στο γήπεδο ούτε ο Κώστας Χαραλαμπίδης, ούτε ο αντικαταστάτης του Τζέι Αρ Μπρέμερ, ούτε ο Κώστας Κακαρούδης. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν κάνει κανέναν στον Άρη να… χαλαρώνει. Από τις παραπάνω απουσίες μόνο του Χαραλαμπίδη θα μπορούσε να ήταν καθοριστική. Οι άλλοι δύο παίκτες είχαν βοηθητικό ρόλο στην ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου.

Ο Άρης βρίσκεται σε πολύ καλό αγωνιστικό φεγγάρι. Αν εξαιρέσει κανείς τις ήττες από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στην Αθήνα, που θεωρούνται “λογικές” στη σημερινή διαμορφωθείσα κατάσταση, οι κίτρινοι έχουν να χάσουν περισσότερο από δύο μήνες. Τελευταία ήττα ήταν στις 29 Νοεμβρίου από τον Πανιώνιο, όταν και έκλεισε το πολύ άσχημο διάστημα των τριών σερί ηττών (Κόροιβος, Κολοσσός οι άλλες δύο). Ουσιαστικά, αυτή είναι και η διαφορά των δύο ομάδων. Ο Άρης μπερδεύτηκε για δύο βδομάδες, αλλά όταν ανακατανεμήθηκαν οι ρόλοι, όλα κυλούν ρολόι. Νίκες επί ΑΕΚ, Τρικάλων, Ρεθύμνου και Πανελευσινιακού με μέσο όρο διαφοράς 17 πόντους!

Οι κίτρινοι είναι σε τροχιά τετράδας και αν κερδίσουν σήμερα θα έχουν βάλει τις βάσεις – αγωνιστικά – για να παραμείνουν εκεί που θέλουν. Πώς θα κερδίσουν; Αν εκμεταλλευτούν τα “όπλα” τους, που στη προκειμένη περίπτωση δεν είναι το επιθετικό ταλέντο του Βεζένκοφ – αυτό είναι πλέον μια “σταθερά” του Άρη – αλλά τα γρήγορα πόδια των Τόμας, Αντεγκμπόγιε και Πάσαλιτς στην άμυνα. Αν αυτοί οι παίκτες πιέσουν σωστά τα γκαρντ του ΠΑΟΚ (Όντουμ, Τσόχλας) και τον βγάλουν από το παιχνίδι “πέντε εναντίον πέντε”, όπου υπερτερεί η ομάδα του Μαρκόπουλου, τότε θα έχει γίνει το πρώτο βήμα. Αν αποσυντονιστεί ο αντίπαλος από την πιεστική άμυνα, τότε πιο εύκολα θα ελεγχθούν και τα ριμπάουντ, και κατ’ επέκταση πιο εύκολα θα κάνει το παιχνίδι του ο Άρης, που σαφώς θα επιδιώξει να τρέξει.

Το rotation του ΠΑΟΚ θα μικρύνει εξ ανάγκης και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο Άρης ακριβώς με την αμυντική του προσήλωση. Είναι μια ευκαιρία για τον Άρη να κερδίσει αυτό το παιχνίδι – πιο ξεκάθαρη σε σχέση με το παιχνίδι που είχε διακοπεί – για να επιβεβαιώσει την πολύ καλή πορεία του το τελευταίο δίμηνο και την σταθερότητα στην καλή απόδοση.

To Top