ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Βαλεργάκης: “Αγωγή Άρη κατά Ζουράρι, θα έχει πρόβλημα ο Καλαϊτζίδης, εάν…”

Ο μέχρι πρόσφατα πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Νίκος Βαλεργάκης, γνωστός για τα κιτρινόμαυρα αισθήματά του μίλησε με αφορμή τις υποθέσεις Ζουράρι και Καλαϊτζίδη.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για τον Κώστα Ζουράρι είπε:

Ο Άρης πρέπει να κινηθεί ποινικά ενάντια του κ. Ζουράρι, ο κύριος αυτός είναι θρασύδειλος, ούτε να το παραδεχτεί ότι το είπε δεν έχει τα κότσια και τώρα βγαίνει και λέει άλλα ότι και καλά έλεγε ένα αστείο του Αριστοφάνη και ακούστηκε μόνο το τέλος, είναι θρασύδειλοι. Αν έχει το θάρρος ας βγει να πει ότι το είπε και να υποστεί τις συνέπειες. Όταν τώρα αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να υπάρχουν συνέπειες, γιατί συνέπειες μπορούν να υπάρξουν αν κινηθεί σωστά ο Άρης, ε αυτοί γελάνε με κάτι τέτοια, αυτοί θέλουνε τα 5 λεπτά να τα κάνουν 15 για να πάρουν δημοσιότητα.

Για το πώς πρέπει να κινηθεί ο Άρης είπε:

O Άρης πρέπει να κάνει αγωγή στον Ζουράρι. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να του κάνει την χάρη να του κάνει μήνυση, ώστε να βρει ευκαιρία και λέει τις μπούρδες του σε ένα ακροατήριο, μια ωραιότατη αγωγή αποζημιώσεως για εξύβριση. Είναι μια προσβολή προσωπικότητας ενός νομικού προσώπου, γιατί ο Άρης είναι: ΑΣ Άρης, ΠΑΕ Άρης και ΚΑΕ Άρης, οι δικηγόροι του συλλόγου τα ξέρουν αυτά πάρα πολύ καλά. Θα του κάνει την μήνυση ο Άρης και από εκεί θα κρίνει το δικαστήριο και αν πει το δικαστήριο ότι ήταν εν τέλει καλαμπούρι, ε τότε και εγώ όταν θα βγαίνω και θα λέω για τον συμπολίτη δεν θα με κόβεται.

Για το αν χρειάζεται χρήματα για να πραγματοποιηθεί μια αγωγή είπε:

Ναι πληρώνεται ο δικηγόρος που την καταθέτει αλλά δεν νομίζω ότι ο Άρης δεν έχει Αρειανούς δικηγόρους που θα την έκαναν δωρεάν, έχει γίνει πάρα πολλές φορές αυτό και ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί δικηγόροι που είναι οπαδοί του Άρη. Και όταν και αν φτάσει εκείνη η ώρα για να επιδικαστεί το ποσό, υπάρχει τρόπος και πάλι για να μην πληρωθούν άμεσα τα χρήματα και να πληρωθούν σε δεύτερη μοίρα.

Για το αν έχει μιλήσει με ανθρώπους του Άρη είπε:

Ναι ήδη έχω μιλήσει και τους έχω πει την άποψη μου για το τι πρέπει να κάνουν. Καλώς η κακώς και ο ΑΣ και η ΠΑΕ και η ΚΑΕ έχουν διοικήσεις, οι οποίες έχουν και νομικούς συμβούλους, γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Εγώ έχω μιλήσει ήδη με ανθρώπους και έχω πει την γνώμη μου και θεωρώ ότι θα το κάνουν. Πολλοί έχουν πλάκες για άλλες περιπτώσεις και στο παρελθόν και έχουν βγει αποφάσεις, που τους καταδικάζουν σε χρηματικές ποινές, αποζημιώσεις και έχουν εμφανιστεί στα δικαστήρια και έχουν  ξευτιλιστεί είτε ζητώντας αναβολές είτε λέγοντας ότι δεν εννοούσα αυτό κλπ. Έχουν και από αυτή την πλευρά ενδιαφέρον αυτές οι δίκες.

Για τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη είπε:

Κοιτάξτε εδώ το πράγμα χοντραίνει, γιατί πάλι πρόκειται για έναν γραφικό άνθρωπο αλλά άλλο να βγει κάποιος και να βρίσει η να προσβάλλει κάποιον η μια ομάδα στα ερτζιανά και άλλο κάτι τέτοιο όπως η περίπτωση αυτή. Αυτός λοιπόν ο γραφικός τώρα αν τα είπε αυτά, δεν μπορεί με τίποτα να τα πάρει πίσω, γιατί όλοι αυτοί που ανέφερε θα κληθούν από την ανάκριση και να τους πει κοιτάξτε κύριοι εδώ έχουμε μια καταγγελία… Επειδή και να το έκαναν δεν ξέρουν τι μπορεί να γίνεται, δεν υπάρχει περίπτωση να το παραδεχτούν όλοι αυτοί, αυτό που χρειάζεται είναι αποδείξεις, αν λοιπόν δεν καταφέρει να το αποδείξει τότε θα έχει πρόβλημα ο ίδιος του, γιατί άλλο να περνάει από το πέταλο να γελάνε και να τον βρίζουν οι οπαδοί και αυτός να ανταποδίδει και άλλο αυτό, τώρα θα έρθουν από όλη την Ελλάδα θα του τραβήξουν μηνύσεις και μετά τα εστιατόρια του αδερφού του θα πρέπει να τον καλύψουν.

Για το αν μπορεί ο Άρης και οι υπόλοιπες ομάδες να προβούν σε μηνύσεις από τώρα είπε:

Αυτό που έπρεπε αρχικά να κάνουν οι δημοσιογράφοι ήταν να βγάλουν τον Καλαϊτζίδη και να τον ρωτήσουν αν όντως τα είπε αυτά, και αν έβγαινε αυτός σήμερα το πρωί και τα αρνούταν, ότι δεν είπε ποτέ τίποτα, ότι είναι μυθοπλασίες κλπ και έλεγε ότι η ανάκριση είναι απόρρητη και κατ’ εντολή μου ο δικηγόρος μου δεν είπε τίποτα άρα από τα έμαθε αυτός που τα είπε; Θα κληθεί λοιπόν έπειτα από τον εισαγγελέα αυτός που κάθε Δευτέρα το παίζει αθλητικός εισαγγελέας της Ελλάδας και να πει από πού πήρε αυτήν την πληροφορία, και σε αυτήν την περίπτωση δεν θα μπορεί να επικαλεστεί το δημοσιογραφικό απόρρητο γιατί διαταράσσει την δημόσια τάξη.

To Top