ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Βαρούχας: «Κανονικό το γκολ του Διαμαντόπουλου, ο επόπτης να πάει σπίτι του»

Ο καθηγητής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας μίλησε για την κακή και άδικη διαιτησία εις βάρος του Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:  Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Η δικαιοσύνη είναι δικαιοσύνη, ειδικά στο ποδόσφαιρο όπου έχει βαθμολογικές απώλειες που παίζουν μεγάλο ρόλο σε πειράζει πιο πολύ.

Αυτό το 50-50 που το πουλάνε να πάμε να το βρούμε;

Το 50-50 άκου είναι όπως το εξετάζει ο καθένας. Γιατί ακούω μερικούς που λένε 51-49 μας έπαιξε και ψάχνω χρόνια πολλά να βρω αυτή τη ζυγαριά  έχουνε και μετράνε και λένε μας έπαιξε 55-45 και τέτοια πράγματα. Αυτή τη ζυγαριά σν τη βρω και εγώ θα είμαι ευτυχισμένος. Την ψάχνω χρόνια πολλά. Πολλές φορές έχουμε δίκαιο και πολλές δεν έχουμε όταν είμαστε παράγοντες δια της μετατόπισης των ευθυνών στους διαιτητές καλύπτουμε άλλα πράγματα

Για το Καλλιθέα-Άρης και την φάση που φωνάζουν οι «κιτρινόμαυροι» είπε:

Επειδή άκουσα πολλά πράγματα και επειδή ο Άρης είναι μια ομάδα ιστορική,  μια ομάδα με κόσμο. Είναι αμαρτία πρώτα από όλα  να υπάρχει σουπερ λίγκα και να μην υπάρχει Άρης.  Ναι μεν πολλοί λένε η ιστορία αλλά δεν μετρά η ιστορία, να σας πω κάτι παιδιά αν μένουμε στην ιστορία χάνουμε την ουσία.  Λοιπόν όμως θα πρέπει όταν είσαι ένα οργανωμένο σωματείο και όταν έχεις τόσο κόσμο από πίσω.

Δικαιούσαι να λες ότι μπορώ να είμαι εκεί πέρα. Δεν είναι ωραίο πράγμα η αδικία, η αδικία είναι κακό πράγμα. Τώρα άκουσα το τελευταίο παιχνίδι, το είδα και είδα τις φάσεις. Καταρχάς στο Α ημίχρονο ο δεύτερος  βοηθός που ακυρώνει τα 2  γκολ του Άρη πράγματι είναι οφσάιντ. Στο Β ημίχρονο το γκολ που ακυρώνεται δεν ακυρώνεται ποτέ, γιατί ο παίκτης που είναι στο βάθος δεν καλύπτει μόνο αυτόν που βάζει το γκολ, καλύπτει και τον  άλλον, είναι κανονικότατο όχι απλά κανονικό γκολ.

Έχει κάνει βεβαία έναν συμβιβασμό και ο διαιτητής που κάνει συμβιβασμούς δεν είναι καλός. Υπάρχει κόκκινη κάρτα στο σέντερ φορ του Άρη και ο διαιτητής δεν την δίνει. Πάει με τις τάπες από πίσω, τον βρίσκει χαμηλά με τις τάπες, μετά το γκολ.

Αν ήταν όμως το 0-1;

Εγώ συμφωνώ απόλυτα το γκολ δεν ακυρώνεται, αν ήταν το 0-1 δεν θα την έκανε την παράβαση εννοείται.

Για το αν υπάρχει αλλοίωση του αποτελέσματος είπε:

Συμφωνώ, συμφωνώ, όπως λέμε και τα 2 πρώτα γκολ, φυσικά ο Άρης έχασε πολλές ευκαιρίες. Και τα δύο γκολ με λίγη προσοχή μπορεί να μετρούσαν και να μην έβγαιναν οι παίκτες εκτεθειμένοι. Αλλά ξέρεις τώρα όταν σε πιέζει ο χρόνος , σε πιέζει η βαθμολογική κατάσταση και όλα αυτά. Και πιο μπροστά θα βγεις. Αλλά το γκολ είναι κανονικό , ούτε οφσάιντ  είναι, ο παίκτης που είναι στο βάθος ο αμυντικός καλύπτει και τους. Και ειδικά αυτόν που βάζει το γκολ γιατί άλλος δεν μας νοιάζει. Δεν μπορείς να ακυρώσεις αυτό το γκολ.

Βέβαια ο Άρης έχει πολλά παράπονα φέτος γενικά, δεν ξέρω αν παρακολουθήσατε και άλλα παιχνίδια;

Εντάξει, κάπου- κάπου παρακολουθώ αλλά το βασικότερο από όλα είναι γιατί να γίνονται τα λάθη. Δηλαδή εσύ ρε φίλε βοηθέ που είσαι στη Β εθνική τι πρεσβεύεις; Να πάς να παίξεις στη σούπερ λίγκα;  Πήγαινε αγόρι μου σπίτι σου.

Τον στέλνετε σπίτι του κατευθείαν;

Φυσικά, όταν βλέπεις αυτό το πράγμα. Υποτίθεται είσαι στη Football League και θέλεις να ανέβεις στη σούπερ λίγκα. Τι προσόντα δείχνεις; Αυτός κάηκε πριν την  ώρα του.

Ίσως να τον σπρώχνουν όμως;

Αυτοί που τον σπρώχνουν θα πρέπει να σπρωχτούν και αυτοί. Δεν γίνεται. Στην Πορτογαλία δεν ξέρω τι ρόλο παίζει ο μίστερ, έρχεται τώρα και ισπανός.

Έχει κάνει και δηλώσεις ο Παύλος Μυροφορίδης  μετά τον αγώνα που  λέει ότι  βοηθός ήταν ένα τσουτσέκι, είτε έχει δόλο είτε είναι ανίκανος τι έχετε να πείτε για αυτό;

Ο χαρακτηρισμός εντάξει, εγώ στο δόλο δεν πηγαίνω ποτέ αλλά στο είναι ανίκανος, δείχνει ότι είναι ανίκανος. Άκου να σου πω το λάθος το επαναλαμβανόμενο δείχνει αδυναμία και δείχνεις ότι  δεν αξίζεις την τιμή που σε έχουν κάνει να σε έχουν εκεί πέρα, άρα λοιπόν πηγαίνεις σπίτι σου δεν έχει δεύτερη κουβέντα . κάποτε πρέπει να μπει μια τάξη και η τάξη δυστυχώς θα πρέπει να έχει και θύματα. Τώρα η ανικανότητα λοιπόν είναι το χειρότερο που μπορεί να έχει ένας διαιτητής. Αν έχεις ανικανότητα δεν μπορείς να είσαι διαιτητής.

Πως γίνεται όλοι οι ανίκανοι διαιτητής και επόπτες να πέφτουν στον Άρη φέτος;

Για να το λες, αλλά εγώ δεν μπορώ να το πω αυτό γιατί δεν έχω δει. Μου είπαν για ένα παιχνίδι όπου έπαιζε κάποιος από ένα νησί, γέλαγε όλο το γήπεδο αλλά δεν ξέρω ποιος ήταν.

Τώρα που είπατε νησί ξέρετε ότι ο γιος του Μαλαμα Τεβεκέλη σφυρίζει τον ΟΦΗ, που εκτός από τα ασπρόμαυρα έχει καλές σχέσεις  με «Θεσσαλονίκη» τι λέτε για αυτό;

Εντάξει παιδιά μην πηγαίνουμε εκεί τώρα, εγώ ξέρω ότι είναι καλός διαιτητής. Και να σου πω και ένα ακόμη, θα πάει το παιδί να παίξει διαιτησία και θα σκέφτεται τώρα ότι ο πατέρας του είναι υπάλληλος του ΠΑΟΚ. Δεν γίνο0νται αυτά τα πράγματα. Καμία φορά αυτά λειτουργούν και ανάποδα, πας και παίζεις και για να μην γκρινιάζουν δίνεις κανένα  σφύριγμα ανάποδα.

Τελικά εξυγίανση υπάρχει στο ποδόσφαιρο;

Εγώ βλέπω μια καλυτέρευση της διαιτησίας. Φυσικά βλέπω και ένα περίεργο. Τα παιχνίδια που ορίζονται οι διαιτητές θα πρέπει να πηγαίνει η διαιτησία μέχρι την Κυριακή χωρίς γκρίνια. Γιατί δεν μιλάμε για κλήρωση . μιλάμε για ορισμό,. Μετά βλέπω ότι αμείβονται αδρά, ο Περέριρα, το βάρος πρέπει να πέσει στην εκπαίδευση. Δηλαδή αν τα λεφτά που παίρνουν οι ξένοι τα έπαιρνε ο Πίκας, ο Καλύβας, ο Τσαχιλίδης, γιατί η γύμνια είναι από εκεί και παρακάτω.

Ο Περέριρα και ο κάθε ξένος θα κάνουν  ότι κάνουν και θα φύγουν μετά τι θα μείνει στην  ελληνική διαιτησία. Άρα λοιπόν η εκπαίδευση θα έπρεπε να γίνει στην περιφέρεια που έχει πρόβλημα εκπαίδευσης. Μετά αυτοί που έχουν παίξει ποδόσφαιρο θα πρέπει να γίνονται διαιτητές γιατί έχουν καλύτερα προσόντα από έναν που δεν έπαιξε και μπαίνει μέσα στο γήπεδο.

To Top