Βασιλειάδης : «Δεν υπήρχε συμφωνία για την αναδιάρθρωση»

Το μπαλάκι στη Σούπερ λίγκα πέταξε ο Γιώργος Βασιλειάδης μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ.

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Όπως προκύπτει, έγινε γόνιμος διάλογος αλλά δεν έχει προκύψει συμφωνία σε ότι αφορά το πλάνο της αναδιάρθρωσης για 12 ομάδες στη μεγάλη κατηγορία την περίοδο 2019-20 όπως παραδέχθηκε και ο υφυπουργός Αθλητισμού στις δηλώσεις του.

«Οι αποφάσεις είναι δύσκολες, το κατανοώ, αλλά σε κρίσιμες στιγμές κρίνονται όλοι για τις αποφάσεις τους. Από όλα όσα συζητήσαμε, η Λίγκα θα συνεδριάσει την Παρασκευή και θα τοποθετηθεί. Όλοι αντιλαμβάνονται το πρόβλημα και την κρισιμότητα. Δεν υπάρχει ομοιογένεια στις απόψεις, δεν υπήρξε συμφωνία, αλλά θα μπορούμε να πούμε περισσότερα μετά το ΔΣ της Λίγκας» είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης:

«Είχαμε μια συνάντηση με τη Super League και τους εκπροσώπους των ΠΑΕ. Συζητήσαμε για τις απόψεις και τις προτάσεις μας για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είναι προτάσεις, δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε για το σωστό των απόψεων. Είναι ειλικρινείς όμως και πιστεύουμε πως βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα, δημιουργούν αξιοπιστία και οικονομική ασφάλεια με ρεαλιστικούς όρους. Εμείς είμαστε σαφείς. Κάναμε μια πρόταση για το πρωτάθλημα και τους οικονομικούς όρους, πιστεύουμε πως δίνει προοπτική για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν αφορά μόνο τα ποσά, αφορά τη δομή του πρωταθλήματος, αφορά κίνητρα για τις ομάδες που ακολουθούν τις βέλτιστες πρακτικές, που έχει αντικίνητρα για όσους δεν σέβονται το προϊόν. Όλα με έναν καθαρό τρόπο. Εμείς δεν θα μπούμε στη διαδικασία να επιβάλουμε τρόπους και οδούς. Για μας το ζητούμενο είναι το πρωτάθλημα των 12 ομάδων και των δύο επαγγελματικών κατηγοριών. Δημιουργήσαμε μια πρόταση που μπορούσαμε να στηρίξουμε θεσμικά και οικονομικά. Όλοι θα κριθούμε από τις πράξεις μας. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2019/20), τρεις εθνικές κατηγορίες και δώδεκα ομάδες στη μεγάλη κατηγορία, δύο επαγγελματικές και μία ημιεπαγγελματική. Είναι θέμα του ποδοσφαίρου».

Ο Γ. Βασιλειαδης πέταξε λοιπόν, το μπαλάκι στη Λίγκα λέγοντας… «Ήρθα να κάνω μια πρόταση. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο καλείται να αποφασίσει. Αν γίνει δεκτή η πρόταση υπάρχει δεδομένος δρόμος για την επόμενη πενταετία. Η άποψή μας είναι ότι δεν σηκώνει η ελληνική οικονομική ζωή και η ποδοσφαιρική οικονομία τόσες πολλές ανώνυμες εταιρείες. Για να μην έχουμε περίεργα φαινόμενα με ομάδες να φεύγουν στα μέσα της σεζόν, πιστεύουμε πως η μείωση των ομάδων είναι αναγκαία, όπως προκύπτει και από τις μελέτες των ομάδων. Είναι μονόδρομος. Ένα τέτοιο πλάνο που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και για 24 ομάδες είναι η λύση. Δεν θα καταστρέφονται οι μικρότερες κατηγορίες και δεν θα είναι σε απόλυτα μειονεκτική θέση όποιος ανεβαίνει από τη μια κατηγορία στην άλλη. Είναι μια ρεαλιστική πρόταση, πολύ δύσκολη αλλά ρεαλιστική. Πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις για να έχουμε ένα πενταετές σταθερό πλάνο. Το ποδόσφαιρο πρέπει να αποφασίσει ποιος είναι ο δικαιότερος τρόπος για να φτάσουμε στο σημείο».

To Top