Βεζένκοφ: “Δεν υπάρχει ταβάνι, πρέπει να βελτιωνόμαστε συνεχώς”

φετινή είναι η καλύτερη σεζόν των τελευταίων ετών, για τον Άρη. Οι “κίτρινοι” με τον Δημήτρη Πρίφτη στον πάγκο τους, παρουσιάζουν ένα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό πρόσωπο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να βρίσκονται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος με 12 νίκες σε 18 αγώνες.

Απέναντι στη Νέα Κηφισιά οι Θεσσαλονικείς έδειξαν πως δεν βρίσκονται τυχαία στη θέση αυτή. Πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και έφτασαν στη νίκη, με το εμφατικό 79-65 να αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα στο “Ζηρίνειο”.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην 12η “κίτρινη” φετινή νίκη, αλλά και στην μέχρι ώρας παρουσία της ομάδας, έχει ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν εντυπωσιακός, καταγράφοντας ένα ακόμα μεγαλοπρεπές double double με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ. Το Sport24.gr τον συνάντησε και με τη σειρά του δεν αρνήθηκε να μιλήσει για την φετινή πορεία των Θεσσαλονικέων, τη σημασία των δύο νικών απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά και την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η κουβέντα, ωστόσο, ξεκίνησε από την αναμέτρηση που μόλις είχε ολοκληρωθεί “Ήταν μια δύσκολη επικράτηση για εμάς. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει πιο εύκολα το παιχνίδι. Όταν ο ένας ψηλός παίζει 7 λεπτά και ο άλλος 14 και ειδικά όταν φορτώνονται με πολλά φάουλ, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν τα έχουν κάνει, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα”, ήταν τα πρώτα λόγια, για να προσθέσει ότι “είμαστε τόσο πλήρεις, όμως και στους ψηλούς και στα γκαρντ και το κενό τους δεν φάνηκε καθόλου. Συνεχίζουμε την πορεία μας. Ήταν μια νίκη που θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη, μετά και την ήττα στο Κύπελλο. Δεν είχαμε κερδίσει ποτέ εδώ οπότε η νίκη μας δίνει ακόμα περισσότερη ώθηση”.

Κατά την διάρκεια της αναμέτρησης οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη άλλαξαν την εικόνα τους -προς το καλύτερο. Αυτό πού οφείλονταν, όμως; “Στην αρχή δεν παίξαμε καλή άμυνα. Δεχόμασταν καλάθια από παντού. Είτε με lay up, είτε με τρίποντα. Στη συνέχεια, όμως, “σφίξαμε” και παίξαμε καλά. Στην επίθεση είχαμε καλή κυκλοφορία μπάλας, η οποία μας βοήθησε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για σουτ”.

Σχετικά με την προσωπική απόδοση ήταν φειδωλός: “Εγώ πάντα προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα όσο, όμως όλα ξεκινάνε από την άμυνα. Όταν παίζουμε σκληρή άμυνα, όπως απέναντι στη Νέα Κηφισιά, δεν έχουμε να βοηθούμε τίποτα και κανέναν”.

Τον ρωτήσαμε για την σημασία των back to back νικών απέναντι στον ΠΑΟΚ. “Δεν πρέπει να μένουμε στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ. Όλοι είδαν πως μετά τις δύο κολλητές νίκες πήγαμε στην Πάτρα, αντιμετωπίσαμε τον Απόλλωνα και διασυρθήκαμε. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αφήνουμε κάθε αγώνα που παίζουμε στο παρελθόν. Θα χαρούμε τη νίκη για λίγο, όμως από την επόμενη μέρα η προσοχή μας θα είναι στραμμένη στον Κόροιβο, ο οποίος έρχεται “πληγωμένος” μετά την “βαριά” εκτός έδρας ήττα στη Δράμα. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι γιατί δεν πρέπει να χάνουμε βαθμούς στην έδρα μας”.

Όσο για το ταβάνι του φετινού Άρη ξεκαθάρισε πως “δεν υπάρχει ταβάνι! Πρέπει να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα όλο και πιο πολύ. Έτσι να λέμε πως στο τέλος της μέρας δώσαμε το 100% και φτάσαμε όσο πιο ψηλά μπορούσαμε. Το ίδιο ισχύει και για εμένα. Θέλω να βελτιώνομαι όσο μπορώ και να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει”.

To Top