ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βεζένκοφ: “Ο Άρης μου έκανε την καλύτερη προσφορά, αλλά αφήνω την… οικογένεια μου για την Μπαρτσελόνα”

O Σάσα Βεζνένκοφ επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα από την Ισπανία και με δηλώσεις του ομολόγησε ότι συμφώνησε με την Μπαρτσελόνα. “Απομένουν οι υπογραφές, αλλά έχουμε συμφωνήσει σε όλα. Πάω Βαρκελώνη» είπε χαρακτηριστικά ο άσος του Άρη πριν ετοιμάσει τις βαλίτσες του για τη Βαρκελώνη.

«Τους τελευταίους πέντε-έξι μήνες οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα μου άσκησαν ασφυκτικό πρέσινγκ και μου έδωσαν να καταλάβω με κάθε πιθανό τρόπο ότι με θέλουν» είπε χαρακτηριστικά στο sdna.gr. “Δεν είναι μόνο το οικονομικό. Σε αυτό το σημείο της καριέρας μου παίζουν πάρα πολλά πράγματα ρόλο. Το πιο βασικό είναι ότι η Μπαρτσελόνα μου έδωσε ξεκάθαρα να καταλάβω ότι θα έχω χώρο στο παιχνίδι της. Τη θέση θα καλύπτουμε ο Ντόλμαν κι εγώ, ενώ θα έρθει κι ένας παίκτης που θα καλύπτει και τις δύο θέσεις κοντά στο καλάθι, το «4» και το «5». Αυτό μου είπαν και δεν μου άφησαν πολλά περιθώρια».

Στη Θεσσαλονίκη και στη Βουλγαρία πριν από μία εβδομάδα η Μπαρτσελόνα έστειλε απεσταλμένους. Ο Τσάβι Πασκουάλ δε μίλησε ποτέ μαζί του, αλλά… «Ξέρω πολύ καλά ότι με θέλει και με έχει στα σχέδιά του. Μου το έχουν επαναλάβει πολλές φορές οι άνθρωποι που έχω μιλήσει. Κι αυτό επίσης έπαιξε πολύ βασικό ρόλο στην απόφασή μου» είπε ο Βεζένκοφ.

Για το ενδιαφέρον των δυο ομάδων του κέντρου είπε: «Δεν ήρθαν ποτέ να με πλησιάσουν με κάτι συγκεκριμένο. Δεν μου έκαναν καν πρόταση. Ο Παναθηναϊκός δεν έφερε ποτέ επίσημη πρόταση στο τραπέζι και ο Ολυμπιακός δεν ήρθε καθόλου. Δεν μπορούσα να περιμένω άλλο».

Για την προοπτική του ΝΒΑ: «Του χρόνου θα δηλώσω μάλλον συμμετοχή στο ντραφτ. Στη συμφωνία μου με την Μπαρτσελόνα προβλέπεται buy out και για το ΝΒΑ, αλλά δεν πάω εκεί για να φύγω τον πρώτο χρόνο”.

Για τον Άρη, την ομάδα της καρδιάς του είπε:«Θέλω να ξέρουν οι φίλοι του Αρη ότι τους αγαπώ πολύ. Η ομάδα μου έκανε την καλύτερη προσφορά που μπορούσε. Και το εκτιμώ απεριόριστα. Είναι πολύ δύσκολο να αφήνεις το σπίτι σου, την «οικογένειά» σου, αλλά κάποια στιγμή όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος. Ηρθε η στιγμή να δοκιμάσω σε κάτι διαφορετικό. Αυτή η σχέση όμως δε θα τελειώσει έτσι. Αυτό που λέω είναι ότι σίγουρα οι δρόμοι μας θα ενωθούν και πάλι».

Ανάμεσα στα περιεχόμενα των αποσκευών του για τη Βαρκελώνη, υπάρχει μία πλούσια γωνιά για τις αναμνήσεις και τα συναισθήματα που παίρνει μαζί του ως κληρονομιά από τα δύο σπουδαία χρόνια στην αντρική ομάδα του Αρη… «Ενιωσα πράγματα που είναι δύσκολο να περιγράψω. Ενιωσα πραγματική αγάπη από φιλάθλους που έχουν την ομάδα πολύ βαθιά μέσα στην καρδιά τους. Είναι αδύνατον να τα ξεχάσω όλα αυτά. Μετά το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν φέτος, τρόπος που μου μίλησαν, που με αγκάλιασαν, ήταν μοναδικός. Με συγκίνησε».

Οι τελευταίες μέρες ήταν δύσκολες, γιατί… «Πνιγόμουν. Ηταν μία πολύ δύσκολη απόφαση αυτή που έπρεπε να πάρω. Ο Αρης σημαίνει και θα σημαίνει πάρα πολλά για εμένα. Είχε έρθει όμως η στιγμή».

Οσο για την επόμενη σελίδα της καριέρας τους… «Η Μπαρτσελόνα είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ του κόσμου. Η ζωή ενός επαγγελματία είναι σκληρή. Ξέρω ότι υπάρχουν απαιτήσεις από εμένα πλέον και πως θα παίξω σε μία ομάδα, όχι ως ένας νέος ελπιδοφόρος παίκτης, αλλά ως ένας έτοιμος αθλητής. Το γνωρίζω πολύ καλά. Για αυτό και δουλεύω πολύ σκληρά και θα συνεχίσω να το κάνω, ώστε να φανώ αντάξιος».

To Top