Βεργίνης: «Περήφανη η Θεσσαλονίκη για τον Άρη, την έκανε γνωστή σε όλη την Ευρώπη»

Ο επίτιμος πρόξενος του Λουξεμβούργου, Γιάννης Βεργίνης μίλησε με αφορμή την επίσκεψη των διπλωματών στο Μουσείο μπάσκετ του Άρη.

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Εδώ και μερικά χρόνια είμαι ο επίτιμος πρόξενος του Λουξεμβούργου οπότε έχει συσταθεί ένα προξενικό σώμα το οποίο δημιουργεί και οργανώσει διάφορες εκδηλώσεις μάλιστα για την πόλη μας θα γίνει μία συνεδρίαση των προξένων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Θεσσαλονίκη 21 με 24 του μηνός. Είναι μεγάλη υπόθεση για την πόλη μας γιατί αποκτά οντότητα και γίνεται γνωστή σε όλο τον κόσμο. Από την ειδικότητά μου αυτή κατά συνέπεια με τους υπόλοιπους συναδέλφους από πάρα πολλές άλλες χώρες, χθες μαζί μας ήταν και η γενική πρόξενος της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αλβανίας και της Ρωσίας μαζί επίτιμους της Τσεχίας, του Καναδά, του Μαρόκου και του Βιετνάμ πήγαμε για εμένα σε έναν πολύ γνωστό χώρο. Εγώ έχω την τύχη τα δύο μου παιδιά να παίζουν μπάσκετ, ο μεν Δημήτρης να παίζει επαγγελματικά που ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΠΑΟΚ, πήγε στον Παναθηναϊκό και μετά στον Άρη και τον γνωρίζετε και από εκεί στο Λαύριο και τον Κωνσταντίνο που εδώ και πολλά χρόνια παίζει στο Ανατόλια που είναι Β Εθνική.

Για την επίσκεψη του στο Μουσείο του Άρη είπε:

Ήρθαμε σε έναν πολύ γνωστό χώρο, ήμουν και εγώ χρόνια καλαθοσφαιριστής και ήμουν μέσα στην ομάδα της αναγέννησης. Σε αυτόν τον χώρο ως αναγέννηση είχαμε κλειδιά από το Παλέ κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή είχαμε προπόνηση σε έναν χώρο τον οποίο είχα την τύχη να αγωνιστώ και έχω και την τύχη να δω τα παιδιά μου τα τελευταία χρόνια. Επισκεφτήκαμε την μεγάλη πρωτοβουλία που έχει κάνει η ΚΑΕ Άρης.

Είναι πολύ καλή η πρωτοβουλία που έχει κάνει η ΚΑΕ Άρης και νομίζω θα πρέπει να την μιμηθούν όλες οι ΚΑΕ διότι οι φίλοι μας οι διπλωμάτες, οι πρόξενοι και γενικοί επισκέφτηκαν χθες το μουσείο είδαν την ιστορία των μεγάλων επιτυχιών του Άρη σε έναν εξαιρετικό χώρο, στο Pale De Sports, είδανε τις μπάλες, μίλησαν με τον παλιό μου συμπαίκτη στην Αναγέννηση, τον Χάρη Παπαγεωργίου, μιλήσαμε με τον Πέτρο Ράσογλου. Έχουν κάνει μία εξαιρετική δουλειά, ήταν και ο κόουτς του Άρη και αυτός μίλησε στην εκδήλωση. Φύγανε ενθουσιασμένοι γιατί πολλοί δεν γνώριζαν τις επιτυχίες του Άρη οι οποίες είχαν μία μεγάλη διαχρονικότητα τα τελευταία χρόνια και κάνανε γνωστή στο πανελλήνιο το Aris Salonica όπως ο ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής. Οι πόλεις συνδέονται με πάρα πολλά γεγονότα, η Θεσσαλονίκη εκτός από την ιστορία της στα αρχαία, εκτός από τη Διεθνή Έκθεση, τα πανεπιστήμια της, την καλλιτεχνική της ζωή, το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος είναι μία πρωτεύουσα πολυπολιτισμική άρα οποιαδήποτε πρωτοβουλία στο θέμα του αθλητισμού είναι πάρα πολύ σημαντική ειδικά όταν προσκαλούνται εκπρόσωποι χωρών και τους γνωστοποιούν την μεγάλη πορεία του σωματείου της Θεσσαλονίκης.

Για την πρωτοβουλία που έκανε ο Άρης είπε:

Σίγουρα την πρωτοβουλία που έκανε ο Άρης πρέπει να την κάνει ο ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής. Εγώ πιστεύω ότι οι Έλληνες πρέπει να μοιραζόμαστε τις επιτυχίες μας, τον συμπολιτών μας και με αυτές να προβάλουμε την χώρα μας. Είναι τόσο μεγάλη η προσπάθεια που γίνεται από πάρα πολλές χώρες και τόσο μεγάλος ο ανταγωνισμός ο οποίος υπάρχει ώστε να προσελκύσουμε την πελατεία που είναι το τουριστικό ρεύμα. Είναι μία μεγάλη ιστορία με πάρα πολύ κειμήλια στον ναό του μπάσκετ. Η Θεσσαλονίκη είναι μπασκετούπολη, είναι η μητέρα του μπάσκετ, το Pale De Sports είναι ο ναός του μπάσκετ και εκεί μέσα θα πρέπει να γίνει ένα κέντρο επίσκεψης. Είναι καλαίσθητο μουσείο, με πολλές μπάλες, με υπογραφές των παικτών.

Η Θεσσαλονίκη είναι περήφανη για την μεγάλη σταδιοδρομία πρώτα του Άρη και μετά των άλλων ομάδων. Ο Άρης έκανε γνωστή τη Θεσσαλονίκη σε όλη την Ευρώπη.

Για το ποιοι από τους ομότιτλους του γνώριζαν τον Γκάλη είπε:

Οι ξένοι έρχονται τέσσερα χρόνια και φεύγουν δηλαδή κάποιος που έρχεται σήμερα θα φύγει μετά από τέσσερα χρόνια. Οι γείτονες μας γνωρίζουν τον Γκάλη, η κ. Pavlina Ylli η γενική πρόξενος της Αλβανίας τον γνώριζε, ο Ρώσος και η Αμερικάνα που ήρθαν πέρυσι δεν τον γνώριζαν αλλά θα αναφερθώ στην ομολογία του επίτιμου προξένου της Νορβηγίας του Γιάννη του Ακκάς ο οποίος όταν ήρθε μου είπε ότι γύρισε πίσω 20-25 χρόνια, σαν χθες ήταν γιατί είναι πολύ ωραίο το οπτικοακουστικό υλικό που δείχνει διάφορους αγώνες του Άρη και αυτομάτως μετέφερε πίσω. Συγχαρητήρια τους εμπνευστές. Να βρει μιμητές και σε άλλα σωματεία.

To Top