ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βομβαρδισμός αντιδράσεων για Βασιλακόπουλο από Μέτιο, Γκιουλέκα, Σγουρίδη, Ούτση

Βομβαρδισμός αντιδράσεων για Βασιλακόπουλο από Μέτιο, Γκιουλέκα, Σγουρίδη, Ούτση!
Διαβάστε αναλυτικά:
– Πληροφορήθηκα τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Γιώργου Βασιλακόπουλου σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης (Arena FM), σύμφωνα με τις οποίες η Ξάνθη δεν αποτελεί ενδεδειγμένη επιλογή για την πραγματοποίηση του τελικού του Κυπέλου Ελλάδας στο μπάσκετ ανάμεσα στις ομάδες του Άρη και του Παναθηναϊκού, λόγω πιθανών επεισοδίων στα οποία είναι δυνατόν, κατά τα λεγόμενά του, να εμπλακεί η μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής.
Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι η Ξάνθη, όπως και ολόκληρη η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είναι μια ασφαλής και φιλόξενη περιοχή της οποίας οι κάτοικοι, ανεξαρτήτου θρησκεύματος και καταγωγής, αγαπάμε τον αθλητισμό και θεωρούμε τιμή μας να φιλοξενούμε στον τόπο μας κορυφαία αθλητικά γεγονότα.
Ο κ. Βασιλακόπουλος γνωρίζει πολύ καλά τη δυνατότητα που έχει η Ξάνθη να φιλοξενεί σημαντικές αθλητικές συναντήσεις. Θυμίζω ότι το καλοκαίρι του 2015, πραγματοποιήθηκε στην πόλη διεθνές τουρνουά μπάσκετ με τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων Ελλάδος, Τσεχίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και Ρωσίας το οποίο είχε απόλυτη επιτυχία.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΙΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΣ ΘΡΑΚΗΣ
 – Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για τα θέματα Μακεδονίας – Θράκης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας και η αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού, βουλευτής Β’ Αθηνών κυρία Άννα Καραμανλή, με αφορμή αναφορά του κ. Βασιλακόπουλου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με μια ατυχέστατη δήλωσή του, απέρριψε την πόλη της Ξάνθης ως έδρα του τελικού του Κυπέλλου Μπάσκετ και προσέβαλε τους κατοίκους της.

Ο τελικός θα πρέπει να είναι μια αληθινή  γιορτή, χωρίς προκαταλήψεις και φοβικά σύνδρομα, που δεν συνάδουν με το πνεύμα του αθλητισμού. Η καθιέρωση της διεξαγωγής της στην ακριτική Ελλάδα θα ήταν μια ελάχιστη εκδήλωση σεβασμού προς τους κατοίκους της.

Οφείλουμε να διαβεβαιώσουμε όσους διακατέχονται από φοβικά σύνδρομα ότι όλες οι περιοχές της Ελλάδας είναι ασφαλείς και δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός των περιοχών της πατρίδας μας σε “ευαίσθητες” και “μη ευαίσθητες”.

Τέτοιες δηλώσεις ξεπερνούν τα όρια του αθλητισμού και όχι μόνο δεν διευκολύνουν, αλλά είναι πιθανό να εγείρουν ζητήματα εκ του μη όντος”. 

 

– “Στο ραδιοφωνικό σταθμό “Arena FM” ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, δήλωσε πως η Ξάνθη απορρίφθηκε στο τελικό Κυπέλλου στο μπάσκετ, για το φόβο εμπλοκής της μουσουλμανικής μειονότητας. Θεωρούμε ότι η δήλωση αυτή προσβάλει όλους τους Θρακιώτες , στερείτε αντίληψης της προσωπικότητας των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, της αρμονικής μας συνύπαρξης, καθώς και σοβαρότητας. Καλό θα είναι ο κύριος Βασιλακόπουλος να ασχολείται με τις αρμοδιότητες του και όχι με αυτά που άπτονται εθνικής σημασίας και αξιοπρέπειας”!

Ο Αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.Παναγιώτης Σγουρίδης

Το Μέλος της εκτελεστικής κ.Ούτση Χρύσα

To Top