Βόσδου στο PRESSARIS για την επιστροφή του μετά από 27(!) χρόνια, τον Παπαγεωργίου αλλά και τον… Άρη της Β’ Εθνικής!

Ο Λεωνίδας Βόσδου επιστρέφει (ουσιαστικά) στον Άρη μετά από 27 χρόνια απουσίας από τα κοινά του συλλόγου! Φυσικά όχι ως ποδοσφαιριστής, όπως υπήρξε την δεκαετία του 80 στους «κίτρινους», καθώς τα χρόνια πέρασαν, αλλά ως τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών ποδοσφαίρου που έχει υπό την «σκέπη» του ο Ερασιτέχνης.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Χάρη Παπαγεωργίου που όπως παραδέχεται ο ίδιος ο Βόσδου στο PRESSARIS δεν δυσκολεύτηκε και πολύ για να τον πείσει.

«Οι Χάρης Παπαγεωργίου και Βασίλης Παραμανίδης με έπεισαν να επιστρέψω στον Άρη. Είναι γεγονός ότι οι «μπασκετάνθρωποι» λειτουργούν διαφορετικά σε τέτοιες περιπτώσεις και ειδικά στην περίπτωση του Χάρη δεν νομίζω να δυσκολεύτηκε και πολύ να με πείσει. Υπάρχει πλάνο και όραμα και αυτό ήταν που με έπεισε στο να αφήσω την Φλώρινα και να είμαι εδώ, ώστε να αναλάβω τις ακαδημίες. Εάν δεν με έπειθαν αυτοί οι άνθρωποι ότι κάτι καλό πάει να γίνει δεν νομίζω να έπαιρνα μία τόσο σημαντική απόφαση».

Ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματα σας όταν δώσατε τα χέρια με τον Χάρη Παπαγεωργίου και συνειδητοποιήσατε ότι επιστρέφετε μετά από… 27 χρόνια στον Άρη;

« Έλειπα πολλά χρόνια και από τον Άρη αλλά και από τη Θεσσαλονίκη. Συνεργάστηκα ένα διάστημα με την ΠΑΕ Άρης επί εποχής Αθανασιάδη ως σκάουτερ της ομάδας στην περιοχή της Φλώρινας. Ουσιαστικά τώρα επιστρέφω στον Άρη και νιώθω απίστευτα ικανοποιημένος και ευτυχισμένος. Ελπίζω να καταφέρω με την παρουσία μου να βάλω ένα μικρό λιθαράκι στην ανάπτυξη αυτού του συλλόγου».

Παρά τα τόσα χρόνια απουσίας σας από τον σύλλογο παρακολουθούσατε τα τεκταινόμενα στο κομμάτι των ακαδημιών;

«Η παραγωγή ταλέντων είναι γεγονός στον Άρη. Σε όλα σχεδόν τα αθλήματα από τα φυτώρια του συλλόγου βγαίνουν αθλητές που κάνουν την διαφορά. Δεν είχα ποτέ κάποια επικοινωνία με ανθρώπους που διοικούσαν τις ακαδημίες, ωστόσο έβλεπα το έργο τους και πολλές φορές ήμουν εντυπωσιασμένος από τα αποτελέσματα της δουλειάς τους».

Οι πρώτες σας κινήσεις και αποφάσεις με τους συνεργάτες μέχρι τώρα όσον αφορά τις ακαδημίες ποιες είναι;

«Είναι νωρίς για να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα. Προς το παρόν μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε καταλήξει στους προπονητές των τμημάτων και μετά θα ακολουθήσει κάθε άλλη ενέργεια. Θα περιμένουμε τις ημερομηνίες των εγγραφών των παιδιών, ώστε να προσχωρήσουμε στο πλάνο που έχουμε θέσει. Θα τα αξιολογήσουμε και θα δουλέψουμε πάνω σε αυτά».

Φύγατε από τον σύλλογο σε μία εποχή μεταβατική για τον ποδοσφαιρικό Άρη και επιστρέφετε σε μία εποχή που ο Άρης «γεύεται» το «πικρό» ποτήρι του υποβιβασμού για τρίτη φορά…

«Πραγματικά είναι κάτι που με θλίβει. Με «πονάει» η κατάσταση που έχει περιέλθει ο ποδοσφαιρικός Άρης. Ελπίζουμε όλοι μας ότι μπορούμε να βοηθήσουμε. Εξάλλου αυτή είναι η δουλειά μας. Να «πλάσουμε» χαρακτήρες και ποδοσφαιρικές φυσιογνωμίες που θα αγαπήσουν τον Άρη, θα τιμήσουν την φανέλα του και θα τον οδηγήσουν σε μελλοντικές επιτυχίες».

To Top