Γαλιλαίας: “Αν ο ΑΣ δεν είναι σύμφωνος για τη μεταγραφή, θα ήταν… πέναλτι να ζητήσει ποσοστά!”

Ο Χρήστος Γαλιλαίας βγήκε για πολλοστή φορά στα ερτζιανά και έκανε δηλώσεις, τώρα με κεντρικό θέμα την πώληση του Λευτέρη Μποχωρίδη στον Παναθηναϊκό.

Οι δηλώσεις του παράγοντα της ΚΑΕ Άρης έγιναν στον “Αρένα”:

Για το θέμα της ρήτρας του Βεζένκοφ: “Δεν νομίζω να χρειαστεί. Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από όσα μας έχει πει ο ίδιος και η οικογένεια του. Το θέμα της ρήτρας είναι σωστό. Αν δεν συνδέουμε τις δύο περιπτώσεις, είναι θέμα εντυπώσεων”.

Για το αν ήθελε να φύγει ο Μποχωρίδης: “Φυσικά στην περίπτωση που ένας παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο τον πρώτο λόγο έχει ο παίκτης να πει τι θέλει και αν θέλει να πάει. Αν δεν ήθελε δεν θα πήγαινε. Είναι σαφές πως και ο ίδιος ήταν σύμφωνος. Ο τρόπος πληρωμής είναι σε τρεις δόσεις. Εμάς δεν μας πειράζει και εγώ είπα πως το προτιμώ. Η απόφαση λήφθηκε, έγινε μια επεξεργασία των δεδομένων και αποφασίσαμε πως ήταν το πιο σωστό για το μέλλον της ομάδας”.

Για τις αντιδράσεις του Α.Σ. για το θέμα των ποσοστών: “Γνωρίζω για τις αντιδράσεις, θα πρέπει να δούμε αν ισχύει κάτι τέτοιο νομικά για να δώσω μια πιο υπεύθυνη απάντηση. Από την στιγμή που ο Α.Σ. δήλωσε πως δεν είναι σύμφωνος για την μεταγραφή θα ήταν πέναλτι να ζητήσει ποσοστά. Έχουν κάθε δικαίωμα για την άποψη τους αλλά όταν αποφασίζουν για τον Α.Σ. δεν παίρνουν τηλέφωνο εμάς.  Αν νομικά υπάρχει θέμα πρέπει να το κοιτάξουμε γιατί δεν το γνωρίζω”.

Για την ανάσα που δίνουν τα χρήματα αυτά: “Είναι τεράστια ανάσα. Το θέμα της FIBA μας ταλανίζει το τελευταίο διάστημα. Πάμε καλά και είναι θέμα ημερών να τελειώσει η υπόθεση που είναι πάρα πολύ σημαντική για τους λόγους που έχουμε εξηγήσει”.

Για το αν θα αποδυναμωθεί η ομάδα: “Δεν θα γινόταν ποτέ κίνηση χωρίς να ερωτηθεί ο προπονητής. Αν θα αποδυναμωθεί ή όχι η ομάδα θα το δείξει ο χρόνος και δεν είναι σωστό να εικάζουμε τώρα. Είναι ευχή όλων να μην αποδυναμωθεί αλλά να δυναμώσει και να γίνει όσο καλύτερη γίνεται. Εξετάζει ο προπονητής, γίνονται έρευνες αγοράς για ξένους παίκτες αλλά και νεαρούς για να συνεχιστεί αυτό που είχε θέσει η διοίκηση. Αν θα βρεθεί ο νεαρός αυτός ή οι νεαροί αυτοί που “κάνουν”, φυσικά θα προχωρήσουμε για αυτή την υπόθεση. Όλα είναι πολύ θεωρητικά γιατί οι εκπρόσωποι των παικτών δεν επιθυμούν να δεσμεύσουν κάποιον παίκτη αν δεν είναι ξεκάθαρο το θέμα της FIBA”.

Για το γεγονός πως δεν θα δοθεί ολόκληρο το ποσό από την μεταγραφή του Μποχωρίδη κατευθείαν: “Οι ανάγκες, οι υποχρεώσεις και τα χρέη είναι τόσο μεγάλα που με το να παίρναμε όλο το ποσό αύριο δεν θα γινόταν κάτι καλύτερο. Μακάρι να είχαμε μια σταθερή χρηµατοροή τα τελευταία πέντε χρόνια, ώστε να τελειώνουμε με τα χρέη. Μακράν του δευτέρου, ο πρώτος στόχος είναι η εξυγίανση”.

Για τα εισιτήρια διαρκείας: “Τα διαρκείας πάνε εξαιρετικά. Περίμενα λόγο του Θέρους να υπάρχει μια καθυστέρηση στον ρυθμό της πώλησης όμως είμαστε πολύ ευχαριστημένοι”.

Για το τουρνουά Νίκος Γκάλης: “Τα εισιτήρια κυκλοφόρησαν την Πέμπτη. Δεν έχω ενημέρωση πως πάνε τα εισιτήρια αλλά είμαι σίγουρος πως θα έχει ανταπόκριση και θέλω να καθιερωθεί ως ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για την πόλη και όχι μόνο τον Άρη”.

 

To Top