ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Γιαννόπουλος: «Έρμαιο του Λάσκαρη η ΚΑΕ, απειλή υποβιβασμού λόγω κατάπτωσης της εγγυητικής»

Ο νομικός σύμβουλος του ΑΣ Άρη, Γιώργος Γιαννόπουλος έδωσε το παρόν στη χθεσινή γενική συνέλευση και σχολίασε την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κιτρινόμαυρη ΚΑΕ. 

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8: Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Για το τι έγινε στην χθεσινή γενική συνέλευση:

Υπάρχει μια κατάσταση στο τμήμα αυτή τη στιγμή που είναι έρμαιο στις ορέξεις του μεγαλομετόχου, πολύ θολή η κατάσταση με ζητήματα που δεν είναι αποσαφηνισμένα, για όσους δεν γνωρίζουν τι γινόταν τόσα χρόνια στην ΚΑΕ είμαι και εγώ ένας από αυτούς που έχω πολλά ερωτήματα και είναι μια κατάσταση που είναι πάρα πολύ δύσκολη αυτή τη στιγμή.

Ποιο ήταν  το θέμα της γενικής συνέλευσης:

Το  θέμα είναι ότι εν όψει και του διευρυμένου διοικητικού συμβουλίου που έλαβε χώρα την προηγούμενη Δευτέρα,  ήταν να οριστεί μια πενταμελής επιτροπή η οποία ορίστηκε εχθές, η οποία θα έρθει σε κάποιες άμεσες συνεννοήσεις με το περιβάλλουν του μεγαλομετόχου και τον ίδιο, να κοιτάξουν να βρεθεί λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει.

Με βάση και τα όσα ανέφερε και το μέλος της πενταμελούς ο κύριος Γρόλλιος, γνωρίζει καλά τα θέματα του συλλόγου, δρομολογείται ήδη μια προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης.

Έχω πολλούς ενδοιασμούς, χάθηκε πάρα πολύς χρόνος, εγώ τουλάχιστον ως τρίτος και κρίνοντας με τη δυνατότητα που μου δίνει η μη εμπλοκή μου σε οποιαδήποτε κατάσταση είχε προκύψει,  θεωρώ ότι χάθηκε πολύς χρόνος με τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ να μην μπορώ να αντιληφθώ γιατί το καράβι έφτασε σε αυτό το σημείο.

Σαφώς και ευθύνεται, το ζήτημα της αναβολής προκειμένου να δοθεί μια έσχατη προσπάθεια από την πενταμελή επιτροπή, να βρεθεί μια λύση και σε συνδυασμό με τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί την επόμενη μέρα, θεωρώ ότι η περίπτωση δεν αποτρέπει τον σύλλογο από το να κινηθεί το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με πάρα πολύ ένταση, έναντι σε αυτόν που φέρνει τον σύλλογο σε ένα σημείο αναπότρεπτο.

Μπορεί να το σώσει το καράβι;

Δεν μπορεί να σώσει τον οποιοδήποτε το πλήρωμα του 10% εάν δεν θέλει και το υπόλοιπο κομμάτι να σωθεί, δεν μπορώ να αντιληφθώ αυτή την στιγμή το ζήτημα είναι πραγματικά σύνθετο και πάρα πολύ θολό και τι πρόθεση έχει ο μεγαλομέτοχος και για πιο λόγο χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο τμήμα με αυτόν τον τρόπο, δεν μπορώ να ξέρω τις προθέσεις του αν τις ήξερα θα μπορούσα να πω πολύ περισσότερα πράγματα.

Εγώ εχθές άκουσα νούμερα που πραγματικά ήταν εκπληκτικά, δεν μπορώ να φανταστώ πριν προκύψει η χθεσινή συνέλευση ότι μιλάμε για τέτοια νούμερα, παρακολουθώ τα εκτεινόμενα όπως όλος ο Άρης, δεν έχω εικόνα για τα θέμα του λογιστηρίου και σαφώς πρέπει να τεθεί άμεσα.

Για το πως μπορεί να ξεκλειδώσει αυτή η διαδικασία:

Ο Άρης αυτή τη στιγμή έχει δύο πολύ σοβαρά θέματα, πρώτον δεν μπορεί να διοικηθεί η ΚΑΕ, η τουλάχιστον δεν φαίνεται να διοικείται και είναι ένα θολό καθεστώς και δεύτερον τι γίνεται  με τις μετοχές είναι δεσμευμένες; Μπορούν να μεταβιβαστούν; Δεν το γνωρίζει κανένας μας και θέτω ένα ερώτημα η ΚΑΕ ενόψει της διαφοράς που έχει ο μεγαλομέτοχος με την άλλη πλευρά με την οποία είναι στα δικαστήρια έχει λάβει κάποιο έγγραφο το οποίο ενημερώνει για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μετοχές, είτε αυτό μπορεί να είναι κάποιο εξώδικο, μήπως έχει λάβει κάποια προσωπική διαταγή δε το γνωρίζουμε κανένας μας.

Τι σημαίνει πρακτικά η κατάπτωση εγγυητικής:

Μπορεί να οδηγήσει στον υποβιβασμό της ΚΑΕ,  θα πρέπει να αντικατασταθεί το ποσό που έχει πέσει, υπάρχει απειλή μηδενισμού, δεν γνωρίζω τι δρομολογήθηκαν από την ΚΑΕ σε αυτές τις περιπτώσεις και εγώ εχθές άκουσα ότι η ΚΑΕ δεν έχει εκπροσωπηθεί σε καμία νομική διαδικασία η οποία προέκυψε το τελευταίο διάστημα  δεν το ήξερα και αυτό, μιλάμε για καταστάσεις που παραπέμπουν σε αδυναμία διοικήσεως, εάν λοιπόν η ΚΑΕ Άρης δεν μπορεί να δρομολογηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, για να λυθεί το πακέτο μετοχικό – διοικητικό με τον τρόπο που μπορεί να επιβληθεί, ενόψει στην κατάσταση που βρίσκονται, οι μετοχές θα πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν και να γίνουν κινήσεις στην επόμενη γενική συνέλευση για να δούμε πως η ΚΑΕ μπορεί να διοικηθεί.

Αυτή τη στιγμή το πρωτεύον είναι να μπορέσει η ΚΑΕ με οποιοδήποτε τρόπο έστω με μια διοίκηση πρωτοδικείου και  νομικά βάσιμο τρόπο να διοικηθεί, για να γλιτώσει από την όποια κατάσταση βρίσκεται, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, υπάρχει ένα νομικό πρόσωπο το οποίο δεν ξέρω τι προορισμό έχει.

Για τον αν έχει μιλήσει με τον κύριο Παπακυριάκη:

Δεν τον ξέρω προσωπικά, δεν έχω μιλήσει και δεν έχω ασχοληθεί με τα θέματα της ΚΑΕ, επομένως δεν γνωρίζω προσωπικά κάποια πρόσωπα και το τι ρόλο έχουν σε αυτήν την κατάσταση της ΚΑΕ.

Το μήνυμα που θέλετε να δώσετε:

Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι κατά ανάγκη να επιδείξουμε ψυχραιμία, αυτή η μεγάλη καθυστέρηση δεν θα πρέπει να δημιουργήσει την ανάγκη για μια εσωστρέφεια και για μια ενδοσκόπηση για το τι συμβαίνει τα προηγούμενα  χρόνια, ελπίζω να μην χρειαστεί να συζητάμε μόνο, άρα οι προσπάθειες θα πρέπει να γίνουν για την επόμενη μέρα, θεωρώ ότι θα πρέπει αυτό το χρονικό διάστημα να αφήσουμε τον χρόνο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και ο Άρης χρειάζεται άμεσες λύσεις, θα πρέπει οι νομικοί που θα αναλάβουν να τρέξουν την συγκεκριμένη υπόθεση για να ξεκαθαρίσουν το τοπίο στην ΚΑΕ Άρης, αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες.

Για το ότι οφείλεται και ο Ερασιτέχνης στην καθυστέρηση αυτή: 

Μιλάμε για ανώνυμες εταιρίες που γίνεται κουμάντο από μεγαλομετόχους, ο Ερασιτέχνης έχει το 10%, σαφώς και θα μπορούσε το 10% να ασκήσει τα δικαιώματα της μειοψηφίας νωρίτερα, και μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για ένα θολό πλαίσιο, δεν ξέρω καμία ανώνυμη εταιρεία της οποίας ο μεγαλομέτοχος αντιμετωπίζει ξαφνικά ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, να στρέφεται κατευθείαν κατά του μεγαλομετόχου, να κοιτάζει να πάρει τα ηνία ή να ασκήσει δικαιώματα έναντι της πλειοψηφίας.

Οι 9 στις 10 περιπτώσεις προσπαθούν να βρουν λύσεις  μέσα στο πλαίσιο της λογικής , θα διοικείται η ΚΑΕ εάν η μειοψηφία ήταν σε σύγκρουση με την πλειοψηφία δικαστικά; Δεν μπορεί να διασφαλίσει κανείς αν τα πράγματα στην ΚΑΕ θα είναι καλύτερα, υπάρχει καθυστέρηση αλλά δυστυχώς είναι τέτοια τα πράγματα που δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλά περιθώρια, αυτό που δεν μπορώ να αντιληφθώ και δεν γνωρίζω εάν η καθυστέρηση είναι του Ερασιτέχνη, είναι του διοικητικού συμβουλίου της ΚΑΕ,  δεν το γνωρίζω αυτό και δεν ξέρω τι συνεννοήσεις είχαν με τον μεγαλομέτοχο. Το πρόβλημα του Άρη έχει διογκωθεί το τελευταίο δίμηνο τρίμηνο.

Για το χρέος του Ερασιτέχνη και αν υπάρχει κάποια εξέλιξη:

Έχουν βγει προδικαστικές αποφάσεις και περιμένουν τον επαναπροσδιορισμό της συζητήσεως, ο Ερασιτέχνης δίνει μια μάχη  με δυσκολίες και με έναν τιτάνιο αγώνα και τα χρήματα που πληρώνει ο Ερασιτέχνης στην εφορία για να έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει αυτές τις διαδικασίες  και όσα χρειάζονται για να εξελιχθούν, δίνουμε έναν δύσκολο αγώνα, κατάφερε αυτή η διοίκηση να μειώσει σημαντικά το χρέος, ακυρώνοντας προηγούμενους ελέγχους και αυτό ήταν στο μέτρο μια διοίκηση πρωτοδικείου με σοβαρά προβλήματα.

Αυτό που θα ήθελα να συμπληρώσω θα ήθελα να δώσω την συμπαράσταση μου, στην κίνηση που αποφάσισαν να κάνουν εχθές μέσα στις επόμενες μέρες οι οπαδοί του Άρη, είναι ένα έσχατο μέσον, προσπαθεί όλος ο Άρης και περιμένει να μιλήσει με έναν άνθρωπο και δεν υπήρχε εχθές στη γενική συνέλευση, ένα σημάδι συμπαράστασης ενημέρωσης, ο μεγαλομέτοχος  δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν είναι δίπλα στο σύλλογο οποιοδήποτε προβλήματα ήταν αυτό που υπήρχε νομίζω ότι η στάση αυτή είναι που εκτρέπει την κατάσταση και φέρνει τον σύλλογο απέναντι.

Εύχομαι να μην χρειαστεί ειλικρινά να κινηθεί στο μέλλον ο σύλλογος με άλλους τρόπους που θα καθυστερήσουν και θα θέσουν σε μεγάλη επισφάλεια την ομάδα. Το τοπίο είναι τελείως θολό, το πότε και που θα οδηγήσει. Εύχομαι ολόψυχα να μπορέσει αυτή η κίνηση την οποία εξετάζει η πενταμελής επιτροπή να ευδοκιμήσει και στο προσεχές διάστημα να βρεθούν οι διοικητικές και μετοχικές λύσεις.

To Top