Γιαννόπουλος: “Ο Άρης διέγραψε δίκαια χρέη εκατομμυρίων”!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Αρχικά για την δράση του ερασιτέχνη ανέφερε:

Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι ο ερασιτέχνης με το συγκεκριμένο διοικητικό συμβούλιο, έχει προσπαθήσει και να παίξει τον ρόλο του ως ερασιτέχνης αλλά και να λύσει φλέγοντα και μακροχρόνια προβλήματα του συλλόγου, αλλά και ότι στο μέτρο του δυνατού έχει λύσει πολλά προβλήματα.

Για το ότι δεν έχει γίνει γενική συνέλευση εδώ και 2 χρόνια:

Δεν είναι εύκολες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο ερασιτέχνης προσπαθεί να δράσει τα τελευταία χρόνια, υπάρχει ένα θέμα σε σχέση με την γενική συνέλευση, είναι θέμα του διοικητικού συμβουλίου και συγκεκριμένα του προέδρου.

Υπάρχουν πάντως πολλά θέματα στον ερασιτέχνη νομικής φύσεως, τα οποία όμως είναι επισφαλές το κατά πόσο θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε επιτυχή κατάληξη εφόσον γινόταν τοποθετήσεις σχετικά με αυτά στην γενική συνέλευση.

Ενώ συνέχισε:

Θα πρέπει να εξετάσουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτό δεν έγινε, δεν μιλάμε για συνθήκες κανονικότητας, είναι μη κανονικές οι συνθήκες, χωρίς όμως να ευθύνεται το νυν διοικητικό συμβούλιο.

Μιλάμε για ζητήματα που προέκυψαν σε διάφορες χρονικές περιόδους, δεν θα μπορούσαν πολλοί άνθρωποι να κάνουν πολλά περισσότερα πράγματα.

Για τις διοικητικές προσπάθειες για μείωση του χρέους:

Μιλάμε για την μοναδική διοίκηση του ερασιτέχνη Άρη των τελευταίων 10 χρόνων η οποία διέγραψε ένα χρέος 1.000.000 για καταλογισμό ΦΠΑ ο οποίος ήταν άδικος και ακυρώθηκε μέσω της επιτροπής επίλυσης διαφορών και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η μοναδική υπόθεση που μέχρι τώρα κατέστη τελεσίδικη και αμετάκλητη είναι αυτή, εξού και δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα, γιατί οι υπόλοιπες υποθέσεις είναι ανοιχτές.

Για το ότι μιλάμε για έναν μεγάλο αριθμό χρεών:

Είναι οι προσαυξήσεις, προσπαθούμε να τις αποφύγουμε, αλλά είμαστε ακόμα επιφυλακτικοί.

Για τους δεσμευμένους λογαριασμούς του Ερασιτέχνη Άρη:

Το θέμα των χρεών είναι απολύτως αλληλένδετο με το θέμα της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών του ερασιτέχνη.

Για τις συζητήσεις που υπήρχαν μέσω της ΓΓΑ:

Γίνεται μια διεργασία αρκετά σοβαρή σχετικά με τα ζητήματα των χρεών των ερασιτεχνικών σωματείων, αυτές οι συζητήσεις γίνονται εδώ και αρκετά χρόνια.

Δεν είναι μόνο ο Άρης φυσικά, είναι και άλλα σωματεία που έχουν αντίστοιχα προβλήματα.

Εχθές με μεγάλη μου χαρά είδα ότι υπάρχουν κάποιες διεργασίες και στον Ερασιτέχνη Παναθηναικό, νομίζω ότι είναι ένα ζήτημα όταν ένας τόσο μεγάλης εμβέλειας παράγοντας ασχολείται με ένα ερασιτεχνικό σωματείο.

Για το εάν μπορεί να συμβεί κάτι:

Δεν είναι κάτι εύκολο, είναι ένα ζήτημα στο οποίο εμπλέκεται και το υπουργείο οικονομικών, όταν μιλάμε για υπουργείο οικονομικών μιλάμε και για άλλους θεσμούς που δεν έχουν ιδιαίτερη βούληση να βοηθήσουν.

Εγώ πάντως θεωρώ ότι θα μπορούσε να βρεθεί λύση με το υπάρχουν θεσμικό πλαίσιο και αυτό είναι κάτι το οποίο θα συζητήσουμε τις επόμενες μέρες, και με τον πρόεδρο και με το υπουργείο.

Αυτό αφορά μια διαδικασία που είναι σε εξέλιξη, και τον τελευταίο καιρό μας ενδιαφέρει πάρα πολύ, και πιθανόν να δώσει μια λύσει μέσα από το υπουργείο, με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Για το εάν μπορεί να μπει ένα «x» στα προβλήματα του ερασιτέχνη:

Ένα «x» σημαίνει διαγράφουμε χρέος, διαγράφουμε προσαυξήσεις, εμείς προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε, και νομίζω ότι έχουμε επιχειρήματα που και έχουν τεθεί αλλά και μπορούν να τεθούν σε επόμενο στάδιο.

Έχουν γίνει πολλές συζητήσει για το θέμα αυτό αλλά διαιωνίζεται, ο καθένας έχει βούληση αλλά το αφήνει στον επόμενο.

Αυτό το ζήτημα πρέπει να λυθεί, κινδυνεύει να τιναχθεί ο ερασιτεχνιος αθλητισμός στην Ελλάδα.

To Top