“Γιατί δεν θα παίξει στο φιλικό ο Νίκος Γκάλης…”

Η μέρα για το μεγάλο φιλικό προς τιμήν του Νίκου Γκάλη πλησιάζει και όπως δήλωσε το μέλος της επιτροπής που έχει αναλάβει την διοργάνωση του, Σωτήρης Κιοσέλογλου «… σχεδόν όλα είναι έτοιμα». Παράλληλη εξηγεί γιατί δεν θα παίξει στο φιλικό ο ζωντανός θρύλος. 

Γράψε GALIS και στείλε στο 54911 για να βρεθείς στην γιορτή του Νίκου Γκάλη

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχετική δημοσκόπηση του PRESSARIS ο κόσμος ψήφισε συντριπτικά υπέρ του να δει έστω και λίγο τον κορυφαίο των κορυφαίων με τη φανέλα του Άρη στο παρκέ.

Ο κ. Κιοσέλογλου τόνισε ότι τα όσα θα δουν οι φίλοι του Αρη και γενικότερα οι Ελληνας φίλαθλοι στις 7 Μαΐου στο Αλεξάνδρειο «… θα είναι μοναδικά», ενώ συμπλήρωσε πως οι πρόβες έχουν φτάσει στο τελικό τους στάδιο.

 

Ο Σωτήρης Κιοσέλογλου στον Sentra 103,3

Για το φιλικό και αν όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη αυτή γιορτή; «Ζούμε και πάλι ανεπανάληπτες στιγμές την δεκαετία του ’80 ο Νίκος Γκάλης μεσουρανούσε. Εχουμε σχεδόν τελειώσει με τις προετοιμασίες και βρισκόμαστε στις τελικές πρόβες και είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε καθόλα έτοιμοι. Θα πρόκειται για μια φαντασμαγορική βραδιά την οποία θα ζήσει όλος ο κόσμος μέσα από το γήπεδο, αλλά και την Nova. Θα είναι κάτι μοναδικό το οποίο θα γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τελικά ήταν δύσκολο να διοργανωθεί μια τέτοια εκδήλωση, καθώς στο Αλεξάνδρειο θα βρεθούν περίπου 70 αθλητές. 15 ξένοι περίπου ισάξιοι του Νίκου Γκάλη από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, τα ονόματα των οποίων τα ξέρετε. Επιπλέον θα έρθει όλη η ομάδα του Ευρωμπάσκετ του ’87, αλλά και οι συμπαίκτες του Νίκου από το 1979 όταν ήρθε στην Ελλάδα μέχρι και το τέλος της καριέρας του».

Για το αν ο Γκάλης θα παίξει στο φιλικό: «Όχι δεν θα παίξει ο Νίκος. Ηταν δικιά του επιθυμία ώστε ο κόσμος να τον θυμάται όπως ήταν. Μια επιθυμία φυσικά σεβαστή όλους μας. Θα είναι ένας αγώνας μικρής διάρκειας ανάμεσα στην τωρινή ομάδα του Αρη και την Λιμόζ. Η Λιμόζ δεν επιλέχθηκε τυχαία. Από την μία σε αυτήν προπονητές είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Νίκος Λινάρδος. Με τον Παναγιώτη ο Νίκος έκανε ένα αξεπέραστο δίδυμο στην Ευρώπη, συν του ότι η Λιμόζ είναι μια ιστορική ομάδα, με την οποία ο Γκάλης έδωσε το τελευταίο του Ευρωπαϊκό ματς ως παίκτης του Αρη. Μάλιστα οι Γάλλοι δέχθηκαν αμέσως να συμμετάσχουν όταν τους προσκαλέσαμε».

Για το ότι το ματς θα το δείξει η Nova και όχι η ΕΡΤ;: «Δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος. Απλά θεωρήσαμε ότι με τη Nova ο αγώνας θα έχει καλύτερη τηλεθέαση, ενώ φοβηθήκαμε και τις συνεχόμενες απεργίες που γίνονται στην ΕΡΤ αυτό τον καιρό. Μακάρι το κρατικό κανάλι να δείξει το φιλικό σε μαγνητοσκόπηση στο εγγύς μέλλον».

To Top