ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί μπλόκαρε η εκκαθάριση με “κλειδί” το Νέο Ρύσιο

Επανήλθε στην επικαιρότητα το θέμα της εκκαθάρισης της ΠΑΕ Άρης με αφορμή το δικαστήριο για την τιμή εκκίνησης στην εκποίηση του Νέου Ρυσίου.

Το Ειρηνοδικείο ανέβαλε την εκδίκαση στην σχετική αίτηση του Λάμπρου Σκόρδα για τις 26 Ιανουαρίου. Όλα δείχνουν ότι η απόφαση αναμένεται μέχρι τον Μάρτιο, εφόσον γίνει τότε το δικαστήριο.

Είναι φανερό ότι η εκκαθάριση (η οποία πάντως δεν αναμένεται να επηρεάσει την συμμετοχή της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι κιτρινόμαυροι) θα περάσει από πολλά στάδια και σίγουρα από πολλά εμπόδια.

Όπως ομολογούν οι άνθρωποι του Άρη και οι νομικοί του συλλόγου, η εκκαθάριση έχει κολλήσει, με πιο βασικό λόγο  το γεγονός ότι δεν προχώρησε η αποτίμηση του Νέου Ρυσίου.

Στην υπόθεση της εκκαθάρισης αξίζει να σημειωθούν τα εξής:

  1. Το βασικότερο, αν όχι το μόνο περιουσιακό στοιχείο της υπό εκκαθάριση εταιρίας, είναι το αθλητικό κέντρο στο Νέο Ρύσιο.
  2. Οι εγκαταστάσεις πρέπει να εκποιηθούν και πρέπει να υπάρξει το αντίστοιχο αγοραστικό ενδιαφέρον. Η τιμή πρέπει να είναι ανάλογη της ζήτησης.
  3. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει, αλλά δεν μπορεί να ολοκληρωθεί. Και ο λόγος είναι ότι δεν έχει οριστεί τιμή εκποίησης του ακινήτου, με αποτέλεσμα να έχει μπλοκάρει η διαδικασία.
  4. Η πλευρά Σκόρδα ζητάει τιμή εκκίνησης τα 2.500.000 ευρώ, επικαλούμενη παλαιότερους ισολογισμούς (το εκτιμούσαν στα 5.000.000 ευρώ) και την υποθήκη από το Δημόσιο (2.200.000 ευρώ).
  5. Ο επίσημος Άρης ζητάει να ξεκινήσει ο πλειστηριασμός από τα 500.000 ευρώ.
  6. Θεωρητικά μπορεί να “χαθεί” το Νέο Ρύσιο, αν και πολύ δύσκολα θα έρθει κάποιος να καταβάλλει χρήματα για να πάρει ένα ακίνητο με τη συγκεκριμένη χρήση. Στόχος όλων είναι να καταφέρει να «επιστρέψει» στην οικογένεια του Άρη, με βάσει ένα χαμηλό τίμημα.
  7. Τα χρήματα από τον πλειστηριασμό, αναμένεται να πάνε σχεδόν αποκλειστικά στο Δημόσιο για χρέη της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ.

 

 

To Top