«Για να’ρθει το Euro, θέλει δουλειά πολλή…»

Αρκετά έργα και σύντομα πρέπει να γίνουν για να έχει τύχη η ελληνική υποψηφιότητα για αγώνες του Euro 2020, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής. 

Πράξεις και μάλιστα… εδώ και τώρα χρειάζονται προκειμένου η Ελλάδα να έχει τύχη να φιλοξενήσει αγώνες του Euro 2020, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ 94,6.

Αναλυτικά όσα είπε:

-την υποψηφιότητα για το Euro 2020: «Λήφθηκε μία απόφαση σε συνεργασία με την Πολιτεία να είμαστε υποψήφιοι ως μία από τις 13 πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Euro 2020. Μιλάμε για φάσεις ομίλων και τουλάχιστον τέσσερις αγώνες συνολικά. Υπάρχει περίπτωση να δούμε και παιχνίδι νοκ άουτ, γιατί απαιτείται γήπεδο με χωρητικότητα άνω των 60.000 και το ΟΑΚΑ έχει αυτές τις προδιαγραφές. Αν περάσει η Εθνική, θα είναι οι τρεις αγώνες της δικής μας ομάδας και ένας ακόμη. Πάντως αυτόματα δεν θα συμμετέχει καμία ομάδα στην τελική φάση. Όμως μια ομάδα σαν τη δική μας από τη στιγμή που αυξάνονται οι συμμετέχουσες ομάδες στις 24, θα καταφέρει να προκριθεί».

-τις απαιτήσεις για τη συμπλήρωση του φακέλου: «Υπάρχει πάρα πολύ καλή συνεργασία με την Πολιτεία και καλή διάθεση, αλλά αυτό δεν αρκεί. Η UEFA πρέπει να δει έργα. Οι φάκελοι πρέπει να κατατεθούν μέχρι τον Απρίλιο. Η απόφαση θα ληφθεί το Σεπτέμβριο. Για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να έχουμε πιθανότητες θα πρέπει μέχρι τον Απρίλιο να έχουν γίνει πολλά. Το μίνιμουμ χωρητικότητας ήταν 40.000 κι όσο μεγαλύτερη η χωρητικότητα, τόσο πιο σοβαρή η υποψηφιότητα. Όμως υπάρχουν σοβαρές ατέλειες και ελλείψεις στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπως τα τουρνικέ και οι σουίτες, καθώς χρειάζονται τουλάχιστον 80 χώροι φιλοξενίας. Αν αυτά δεν προχωρήσουν μέχρι τον Απρίλιο, δεν νομίζω ότι θα έχουμε τύχη και δεν θα είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στις άλλες υποψηφιότητες, που είναι πολύ δυνατές και σε πολύ καλύτερο στάδιο από μας».

-την εκτίμησή του για την τύχη της ελληνικής υποψηφιότητας: «Δεν είναι θέμα αν είμαι αισιόδοξος ή όχι εγώ. Το θέμα είναι αν θα κάνουμε αυτά που πρέπει. Αν δούμε ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα, δεν θα μπορέσουμε να καταθέσουμε φάκελο τον Απρίλιο. Αν δεν έχουμε όλα αυτά τα στοιχεία που πρέπει, δεν υπάρχει καν λόγος να καταθέσουμε φάκελο, γιατί υπάρχουν πολύ δυνατές υποψηφιότητες».

-το κόστος για τα απαιτούμενα έργα: «Έχουν ακουστεί πολλά νούμερα, αλλά πρέπει πρώτα να γίνει μια μελέτη, να την παρουσιάσουμε στην Πολιτεία και να δούμε κατά πόσο μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτό το κόστος και πόσο σύντομα. Έχουμε προχωρήσει στις επαφές με την εταιρεία που θα κάνει τη μελέτη κι όταν τελειώσει αυτή, θα πάμε στην Πολιτεία. Πιστεύω πως είναι μια μεγάλη ευκαιρία, γιατί αν δεν καταφέρουμε να πάρουμε αγώνες της διοργάνωσης, δεν ξέρω τι θα γίνει με το Ολυμπιακό Στάδιο. Με αυτά τα έργα που θα γίνουν, το Ολυμπιακό Στάδιο θα γίνει ελκυστικό για να το χρησιμοποιεί κάποια ομάδα».

-την πορεία της Εθνικής στα προκριματικά του Euro: «Είμαι ικανοποιημένος από την πορεία της Εθνικής και την προσπάθεια των παιδιών. Θα μπορούσαμε να ήμασταν και πρώτοι, αλλά είχαμε δύο άτυχα αποτελέσματα με τη Βοσνία, που είναι πολύ καλή ομάδα. Τώρα ό,τι κι αν γίνει είμαστε τουλάχιστον δεύτεροι και σε αυτή την περίπτωση θα πάμε στα μπαράζ. Θέλουμε δύο νίκες για να είμαστε στους ισχυρούς. Αν μείνουμε εκεί, δεν υπάρχουν ομάδες που να αποτελούν φόβητρο, καθώς εκτιμώ πως και η Γαλλία θα είναι ισχυρή. Τα παιδιά θέλουν πολύ να πάνε στο Μουντιάλ και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».

-το ενδεχόμενο να παίζει η Εθνική στην επαρχία: «Είναι ένα θέμα που κατά καιρούς μας έχει απασχολήσει. Σε αυτή τη φάση λόγω γηπεδικών εγκαταστάσεων προτιμούμε να παίζει στο ‘Καραϊσκάκη’, καθώς αποτελεί επιθυμία του τεχνικού τιμ και των παικτών».

-τις συζητήσεις για το προπονητικό της Παιανίας: «Θα κάνουμε μια πρόταση στον κ. Βαρδινογιάννη, στην οποία μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Δεν μπορούμε να ανεβούμε πολύ ψηλά. Υπάρχει μία αντιπρόταση δική του για ενοικίαση. Είναι αποφάσεις που πρέπει να πάρει το ΔΣ της ΕΠΟ. Πιστεύω πως σύντομα το θέμα θα λυθεί, είτε θετικά είτε αρνητικά. Η ομοσπονδία θα ήθελε σε βάθος χρόνου να υπάρχει η δυνατότητα αγοράς των εγκαταστάσεων. Εύχομαι να έχουμε αίσιο τέλος, γιατί θα είναι σημαντικό να αποκτήσουν οι εθνικές ομάδες δικό τους προπονητικό κέντρο».

-την πρόταση ανανέωσης στον Φερνάντο Σάντος: «Υπάρχει μία γραπτή πρόταση στον κ. Σάντος εδώ και κάποιους μήνες και περιμένουμε την απάντησή του. Δεν μπορούμε εμείς να τον υποχρεώσουμε να μας απαντήσει. Εξάλλου, το συμβόλαιό του λήγει του χρόνου. Αυτή τη στιγμή το μυαλό μας είναι στην πρόκριση στο Μουντιάλ, το λέει και ο ίδιος κι έχει απόλυτο δίκιο. Πιστεύω πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα κλείσει το θέμα. Εμείς θέλουμε να μείνει οπωσδήποτε, αλλά αν δεν μείνει θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει για την επόμενη μέρα».

-την έναρξη της δίκης για τα στημένα: «Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο. Τότε δεν ήμουν πρόεδρος της ομοσπονδίας. Πιστεύω πως η ελληνική δικαιοσύνη θα κάνει σωστά τη δουλειά της».

-τη διαμάχη με τον Παναθηναϊκό για θέματα διαιτησίας: «Δεν θα ήθελα να μπω σε διαδικασία κόντρας με τον Παναθηναϊκό και τον ΣΚΑΪ. Στην Ελλάδα έχουμε το εξής παράδοξο: όταν μία ομάδα έχει φαλτσοσφύριγμα υπέρ της μιλάνε για ανθρώπινο λάθος, όταν είναι εναντίον της το αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Υπάρχουν παραδείγματα στο εξωτερικό που γίνονται πολύ πιο χοντρά λάθη, αλλά δεν γίνεται τίποτα γιατί υπάρχει άλλη νοοτροπία».

-την αναδιάρθρωση των κατηγοριών: «Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Θα το είδατε και με τις αναδιαρθρώσεις. Είναι επιεικώς γελοίο σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων να υπάρχουν τόσες επαγγελματικές ομάδες. Θέλουμε οι κατηγορίες να μικρύνουν κι άλλο, να μπουν κριτήρια για να βελτιωθεί και το ποδόσφαιρο. Στόχος μας είναι τα επόμενα χρόνια στη Γ’ Εθνική να παίζουν μόνο Έλληνες. Θα πρέπει κι οι παράγοντες να δουν το ποδόσφαιρο στη σωστή του βάση και να μην το απαξιώνουν με την πρώτη ευκαιρία. Διαφορετικά δεν νομίζω ότι έχουμε προοπτικές να δούμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα».

To Top