Για να μην ξεχνιόμαστε…

Ο Άρης προσπαθεί να ξεπεράσει την εσωστρέφειά του, κάνει την αυτοκριτική του για τα ΔΙΚΑ του λάθη, που τον έφεραν χωρίς νίκη μετά από πέντε αγωνιστικές, αλλά επειδή δεν υπάρχει το… «τέλειο έγκλημα» δεν πρέπει να ξεχνάμε τα σφυρίγματα του Γιάχου, ο οποίος σε συνδυασμό με τους συνεργάτες του (ακόμη και ο τέταρτος είχε οίστρο), έκαναν πολύ καλά τη «δουλειά» για την οποία βρέθηκαν στο Κλεάνθης Βικελίδης: να δημιουργήσουν πρόβλημα στους κίτρινους.

 
Για να μην… ξεχνιόμαστε λοιπόν, αξίζει να θυμηθούμε τις «επιτυχίες» ενός από τα αγαπημένα παιδιά του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, αυτού του προέδρου που έφυγε με… «ψηλά το κεφάλι» για να συνεχίσει το έργο του (όχι βέβαια στο προσκήνιο…) στην μια από τις δυο αγαπημένες του ομάδας στο λιμάνι του Πειραιά, μαζί με αυτήν στο άλλο λιμάνι αυτό της Θεσσαλονίκης. Δυο λιμάνια, δυο αγαπημένες ομάδες, οι οποίες ως εκ θαύματος βγαίνουν ωφελημένες από τα εμπόδια που προκύπτουν στον Άρη. Απώλεια βαθμών την Κυριακή στο Κλεάνθης Βικελίδης, ενδεχόμενη τιμωρία που μπορεί να φέρει τον Άρη να παίζει χωρίς κόσμο στο γήπεδό του την 12η αγωνιστική.  

Ποιες ήταν οι «επιτυχίες» που ανέδειξαν το έργο του Γιάχου;

1. Πέναλτι στο 8΄στον Φατί, που δεν δόθηκε.

2. Ο Γιάκομπ στο 21’ ξεχύνεται μόνος του για να κάνει το 2-0, όμως ο βοηθός σηκώνει λάθος (ανθρώπινο προφανώς…) τη σημαία του για οφσάιντ.

3. «Γκρέμισμα» στον Γιάκομπ στο 71’ από τον Μαλεζά, το πέναλτι που θα έδινε και ο Ζαγοράκης «πνίγεται».

4. Ο Κύρκος σε μια απόδειξη ότι υπάρχουν διαιτητές που δεν κάνουν για μεγάλα ντέρμπι, ως τέταρτος διαιτητής υποδεικνύει να αποβληθεί ο Μπόλονι γιατί κλώτσησε στα δυο μέτρα μια μπάλα στον αγωνιστικό χώρο. Η έμπνευσή του αυτή δίνει το δικαίωμα στον Ρουμάνο τεχνικό να δώσει ένα σόου μπροστά σε χιλιάδες κόσμο, προκαλώντας τον ουσιαστικά, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για γενική έκρηξη! Καμμιά διάκριση από τον Κύρκο, που παραλίγο να τινάξει στον αέρα το παιχνίδι, απλά για να στρέψει λίγα από τα φώτα πάνω του.

Αυτά είναι μερικά που δεν πρέπει να τα ξεχνάμε. Όπως κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τα λάθη του Άρη και τις αδυναμίες του, δεν μπορεί να αποσιωπήσει και την τραγική παρουσία της διαιτησίας.

Όσο για τα όσα «εκκωφαντικά» κατήγγειλε ο υπεύθυνος ασφαλείας του ΠΑΟΚ (προφανώς πάει για… προαγωγή πλέον) στην εκπομπή του Europe 1, αυτά καταρρίφθηκαν με την παρέμβαση του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ Άρης Χρύσανθου Τσαλτίδη. Μέσα σε λίγα λεπτά από «πολλά βαρύς» καταγγέλλων, μετατράπηκε σε… ντεκαφεϊνέ, αντιλαμβανόμενος ότι με ανακρίβειες και παραποίηση των επίσημων στοιχείων της αστυνομίας και του παρατηρητή αγώνα, δεν μπορεί να πετύχει μεγαλύτερα προβλήματα στον Άρη. Κρίμα για τον κόπο του.

To Top