ΜΠΑΣΚΕΤ

Για ποιο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ μιλάμε;

Το πιο… αλλοιωμένο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών αρχίζει σήμερα. Και έχει ήδη αλλοιωθεί πριν καν ξεκινήσει με την… συναίνεση των ίδιων των ομάδων.

Έχουμε και λέμε:

– Μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλάζει ο κανονισμός για την χρησιμοποίηση ξένων παικτών μεσούσης του πρωταθλήματος! Οι ομάδες ξεκινούν με το γνωστό 4+2 και στον β’ γύρο θα μπορούν να έχουν 6 Αμερικανούς. Απόφαση που πάρθηκε όταν ήδη οι μισές και παραπάνω ομάδες είχαν αρχίσει τις κινήσεις τους το καλοκαίρι…

– Μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα οι 9 από τις 14 ομάδες περίμεναν σαν “φυτά” τι θα γίνει με τον χορηγό πρωταθλήματος και τελικά θα “βολευτούν” με κάτι ψίχουλα μεταξύ 70-80 χιλιάδων ευρώ από μια συμφωνία που θα ισχύσει από την… 2η αγωνιστική (Stoiximan), αντί να επαναστατήσουν και να ζητήσουν ίση μεταχείριση με τους “μεγάλους”.

– Μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα τα πλέι οφ θα είναι… τρανσέξουαλ για να μην κουραστούν οι δύο της Ευρωλίγκας. Ο πρώτος και ο δεύτερος στην κανονική διάρκεια δεν παίζουν στην πρώτη φάση των πλέι οφ, αλλά προκρίνονται κατευθείαν στα ημιτελικά… Και οι υπόλοιπες ομάδες το δέχονται αμάσητο!

– Μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα οι ομάδες “σφαγιάζονται” για να κερδίσουν αυτοί που είναι ευνοημένοι διαιτητικά και η ΚΕΔ δεν αλλάζει (συγνώμη, μπήκε ο Μουζάκης και βγήκε κάποιος άλλος, αλλά αυτό αλλαγή ΔΕΝ είναι). Και ουδείς φωνάζει, ουδείς αντιδρά.

– Μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα ομάδα έμαθε ότι θα συμμετέχει σε αυτό τρεις βδομάδες πριν το πρώτο τζάμπολ! Και προσπαθεί να φτιάξει ομάδα στο… πόδι και κανείς δεν αντιδρά, κανείς δεν παίρνει την ευθύνη γι’ αυτό το μπάχαλο.

– Μόνο το ελληνικό πρωτάθλημα θα συνεχίσει να προστατεύει τους δύο “αιώνιους” για να μην… κουράζονται για την Ευρωλίγκα, χωρίς να τους ενδιαφέρει οτιδήποτε άλλο. Μην αρχίζουν όμως και φωνάζουν οι υπόλοιπες ομάδες μεσούσης της χρονιάς. Αυτά λύνονται ΟΛΑ το καλοκαίρι και τότε ουδείς μίλησε.

To Top