ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Γιόσα για Μπάσα: “Έμπειρος, ξέρει μπάλα, οργανώνει, δεν είναι μόνο 6αρι που κόβει”

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη και νυν προπονητής της Πρίστινα, Μιρέλ Γιόσα μίλησε για τον Μπάσα που είναι προ των πυλών των κιτρινόμαυρων.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για τον Μπάσα είπε:

Ο Μπάσα είναι ένας καλός παίκτης με προσωπικότητα. Παίζει μπροστά στην άμυνα, παρόλο που είναι 31 χρονών έχει ακόμα χρόνο να παίζει. Όταν παίρνεις έναν παίκτη δεν βλέπεις μόνο έναν αγώνα αλλά πολλούς αγώνες με τον τρόπο τον οποίο έχει παίξει. Σε όλες τις ομάδες που έχει πάει λίγες φορές έχει μείνει στον πάγκο. Είναι βασικός με εμπειρία, ξέρει μπάλα για να οργανώνει το παιχνίδι από πίσω. Δεν είναι μόνο 6αρι που να κόβει είναι πολύ μετρημένος παίκτης ξέρει που τρέχει και δίνει καλές πάσες. Το πρόβλημα του είναι ότι δεν είναι γρήγορος παίκτης. Αν το σύστημα θα είναι 4-4-3 τότε ο Μπάσα θα παίζει μπροστά στην άμυνα είναι καλύτερα να παίζει μπροστά στους δύο σέντερ μπακ και εγώ πιστεύω ότι είναι καλός παίκτης έχει δυνατότητα να βγει μπροστά και να καλύψει τις ζώνες μπροστά στους αμυντικούς και δύο μεσαίους. Είναι ένα πολύ καλό παιδί, ένας παίκτης που βοηθάει τους άλλους να ανεβαίνουν μπροστά. Είναι ένας παίκτης πολύ μετρημένος. Ήταν στην Ελβετία και μετά ήρθε στην εθνική Αλβανίας τον ξέρω προσωπικά έχουμε μιλήσει 2-3 φορές όταν εγώ ήμουν στην Αλβανία. Είναι επαγγελματίας 100%. Το πόσο θα αντέχει έχει να κάνει με τις προπονήσεις που θα κάνει, πως θα βρει τον εαυτό του κλπ. Δεν πιστεύω ότι ένας καλός παίκτης θα έχει πρόβλημα προσαρμογής.

Για την εθνική Αλβανίας είπε:

Τώρα θέλει να κάνει κάποιες αλλαγές ο Πανούτσι στην εθνική επειδή έχει άλλη νοοτροπία που του ταιριάζει. Ο Μπάσα δεν έφυγε από την εθνική επειδή δεν μπορούσε να παίζει. Θέλει έναν άλλο παίκτη πιο νέο στην θέση του.

Για το αν ο Μπάσα θα προσφέρει στον Άρη είπε:

Εγώ δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι ο Άρης αυτή την στιγμή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, εξαρτάται σε τι κατάσταση είναι η ομάδα. Η πορεία της ομάδας δεν εξαρτάται μόνο από τους παίκτες και τον προπονητή. Εξαρτάται πρώτα από την διοίκηση και τι παίκτες έχει δυνατότητα να πάρει και βέβαια από την προπονητή, δηλαδή το δέσιμο που θα υπάρχει.

Για το αν θα έρθει στην Ελλάδα είπε:

Έχω πολλούς φίλους στην Ελλάδα. Οι φίλοι μου εδώ στο Κόσοβο μου λένε «έλα να πάμε εκεί, να πάμε στην Ελλάδα για δύο μέρες». Εγώ αν έρθω στην Ελλάδα θέλω να μείνω δύο εβδομάδες.

Για το τι θυμάται από τότε που ήταν στον Άρη είπε:

Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον Άρη γιατί ήταν η πρώτη ομάδα που μου έδωσε την δυνατότητα να βγω έξω από την Αλβανία. Έμαθα πολλά πράγματα για το πως λειτουργεί μία ομάδα και τι πρέπει να έχει παρόλο που ήμουν 28 χρονών όταν ήρθα εκεί. Έμαθα και στην Καβάλα πράγματα που πήγα μετά από τον Άρη. Ο Τζων Λημνιάτης ήταν ο πρώτος φίλος που έκανα και με βοήθησε πολύ στο να μάθω ελληνικά. Με τον Κολτσίδα επίσης έχω πολύ καλές σχέσεις.

Καλή επιτυχία στον Άρη.

To Top