ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γκουαρντιόλα: «Η κόντρα με Μουρίνιο και Κλοπ θα με κάνει καλύτερο»

Την πρώτη του γνωριμία με τους εκπροσώπους του βρετανικού Τύπου είχε σήμερα ο Πεπ Γκουαρντιόλα, που συστήθηκε και επίσημα ως προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι και αναφέρθηκε τόσο στο στυλ ποδοσφαίρου που θέλει να φέρει στην ομάδα και στους παίκτες που έχει στη διάθεσή του, αλλά και στη μεγάλη κόντρα που θα έχει με τους Ζοσέ Μουρίνιο και Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Καταλανός τεχνικός τόνισε ότι θέλει να αποδείξει και στους λίγους που τον αμφισβητούν ότι μπορεί να φέρει το δικό του στυλ και στην Premier League, αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στους Κομπανί και Γιάγια Τουρέ ενώ υπογράμμισε ότι όλος αυτός ο ανταγωνισμός θα τον κάνει καλύτερο προπονητή.

Τα σημαντικότερα σημεία της παρουσίασης του Πεπ Γκουαρντιόλα:

«Έφτασα πριν από 10 μέρες και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για τον κόσμο μας, τους οπαδούς μας και να τους κάνουμε όλους περήφανους. Θέλω να τους κάνουμε περήφανους για αυτό που κάνουμε και από αυτό που θα βλέπουν. Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να νικήσεις στην Αγγλία πέντε ή έξι παιχνίδια στη σειρά, οπότε αυτός είναι ο στόχος μας. Ίσως να μη μπορούμε να νικήσουμε κάθε ματς, αλλά θα το προσπαθήσουμε. Είναι μια πρόκληση, αλλά γι’ αυτό είμαι εδώ. Θέλω να αποδείξω ότι μπορώ να φέρω το δικό μου στυλ και να νικήσω».

Για τις μεταγραφές: «Όλες οι ομάδες στον κόσμο θέλουν να βελτιωθούν και αυτό δεν διαφέρει για μας. Ωστόσο, εδώ δεν είναι το κατάλληλο μέρος να μιλήσουμε για άλλους παίκτες και άλλες ομάδες. Θέλουμε να βελτιώσουμε το ρόστερ, αλλά θα το δούμε. Είμαι εδώ για να αποδείξω τον εαυτό μου. Θα ήμουν άνετος να μείνω εκεί που ήμουν, αλλά είναι η κατάλληλη στιγμή για να έρθω εδώ».

Για τους Γιάγια Τουρέ και Βινσάν Κομπανί: «Γνωρίζω τον Γιάγια Τουρέ πολλά χρόνια. Τα πήγε περίφημα και την Μπαρτσελόνα και τη Σίτι. Θέλω να πάρω το καλύτερο απ’ αυτόν, αλλά αυτό ισχύει για όλους. Το όνειρό μου για τον Βινσάν Κομπανί είναι να είναι απόλυτα υγιής. Είναι τρομερός κεντρικός αμυντικός και τον θέλω σε φουλ κατάσταση. Θέλω να βοηθήσω τον Ραχίμ Στέρλινγκ να βρει την καλή του φόρμα».

Για τον Ζοσέ Μουρίνιο: «Είμαστε και οι δύο συγκεντρωμένοι στις ομάδες μας. Είναι πολύ δύσκολο να νικάς ματς εδώ, αλλά αυτό είναι που έχει πραγματικά σημασία. Έχουμε αναμετρηθεί πολλές φορές, όπως και με τον Κλοπ. Όλος αυτός ο ανταγωνισμός θα με κάνει καλύτερο».

inner

inner

To Top