Γρόλλιος: “Δικαίωση, δεν υπήρχε λόγος διακοπής”

Ο νομικός Χρήστος Γρόλλιος αναφέρθηκε στην μεγάλη δικαστική νίκη του μπασκετικού Άρη, ο οποίος πέτυχε την επανάληψη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε διακοπεί, στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο “Focus fm”:

Σχετικά με την απόφαση:

Είναι σίγουρα μία απόφαση, η οποία δε συμβαίνει συχνά. Το να υπάρξει δηλαδή ακύρωση απόφασης των διαιτητών, είναι κάτι πάρα πολύ σπάνιο. Το ΑΣΕΑΔ λοιπόν έκανε δεκτή την ένστασή μας, αφού παραθέσαμε με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα και υπερίσχυσε το λεγόμενο «περί δικαίου» αίσθημα, το οποίο μας διακατείχε σε ολόκληρη την προσπάθεια που κάναμε για ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης.

Δεν έχουμε ακόμη το σκεπτικό της απόφασης, παρά μόνο το διατακτικό, επομένως από Δευτέρα θα μπορέσουμε να μιλήσουμε αναλυτικότερα για τη συγκεκριμένη απόφαση.

Εμείς εκθέσαμε πως δεν υπήρχε λόγος διακοπής, ενώ όσον αφορά την εκκένωση, τονίσαμε πως δε μπορεί να θέσει κάποιος χρονικό περιορσμό για να γίνει αυτή, αφού προέχει η ασφαλής και όχι η γρήγορη εκκένωση. Στο συγκεκριμένο ζήτημα, μας βοήθησε αρκετά και η έκθεση της Αστυνομίας, η οποία ανέφερε ότι και για τους ίδιους προείχε η ασφαλής εκκένωση του γηπέδου και το πού θα πάει όλος αυτός ο κόσμος, αφού την ίδια μέρα υπήρχαν κι άλλες πολλές εκδηλώσεις στην πόλη και είχε διακοπεί η κυκλοφορία.

Σαφής λοιπόν η δικαίωση για μας και προσωπικά νιώθω πολύ χαρούμενος που συνέβαλα, μέσα από τη νομική διαδικασία, ώστε να μπορέσει να δικαιωθεί ο Άρης.

Σχετικά με το αν η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί δεδικασμένο:

Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αφού κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Εδώ παρενέβη το ΑΣΕΑΔ, καθώς χαρακτήρισε άδικη την απόφαση των διαιτητών της αναμέτρησης. Φυσικά, όπως προείπα είναι κάτι πρωτόγνωρο, παρόλα αυτά αποδείχθηκε ότι ο Άρης δεν έφερε καμία ευθύνη για να διακοπεί η αναμέτρηση.

Επίσης, μειώθηκαν και οι αγωνιστικές, από τρεις κεκλεισμένων σε δύο, επομένως ο Άρης θα μπορεί να παίξει με τον κόσμο του στο ερχόμενο εντός έδρας παιχνίδι με την Α.Ε.Κ.

Σχετικά με το πότε θα οριστεί το παιχνίδι:

Όπως προείπα, προέχει το σκεπτικό της απόφασης για να έχουμε μία καλύτερη εικόνα. Από κει και πέρα, είναι θέμα του ΕΣΑΚΕ το πότε θα οριστεί η αναμέτρηση. Δε μπορούμε να πούμε περισσότερα αυτή τη στιγμή.

Φυσικά υπάρχουν τα ερωτήματα του τύπου αν θα διεξαχθεί με κόσμο, αν θα ξεκινήσει από την αρχή ή από το σημείο που διεκόπη και το αν θα διαιτητεύσουν οι ίδιοι διαιτητές. Για όλα αυτά θα έχουμε από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας μία πιο ξεκάθαρη άποψη.

Σχετικά με το αν μπορεί να αλλάξει η απόφαση του ΑΣΕΑΔ:

Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ δεν προσβάλλεται από κανένα άλλο όργανο. Φυσικά, η στάση των ανθρώπων του Π.Α.Ο.Κ. ήταν από την αρχή σωστή. Θεώρησαν και οι ίδιοι ότι η διακοπή του αγώνα ήταν πολύ άδικη απόφαση για τον Άρη. Εκτιμώ πως έχουν αλλάξει πολλά, όσον αφορά τις σχέσεις των δύο διοικήσεων, προς το καλύτερο φυσικά, επομένως δε νομίζω να αντιδράσει αρνητικά η πλευρά του Π.Α.Ο.Κ. στη συγκεκριμένη απόφαση.

To Top