Δεν τα βρήκαν Παναθηναϊκός – Βέμερ, “κλείδωσε” το -3

H προθεσμία των πέντε εργάσιμων ημερών που είχε η διοίκηση του Παναθηναϊκού προκειμένου να εξοφλήσει τις 454.000 ευρώ στον Γενς Βέμερ παρήλθε αναξιοποίητη. Η ΠΑΕ προσπάθησε χθες να συμβιβαστεί με τον Γερμανό αμυντικό, όμως αυτός απέρριψε όλες τις προτάσεις και διεμήνυσε ότι απαιτεί την ολική εξόφλησή του.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

Πλέον, η αφαίρεση των τριών βαθμών από τη συγκομιδή του Παναθηναϊκού στη βαθμολογία της Superleague, παγιώνεται. Τελεί μόνο υπό την αίρεση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, στην οποία έχει προσφύγει ζητώντας ερμηνεία για την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Ο Παναθηναϊκός κατέβαλε πριν από λίγες μέρες 50.000 ευρώ στον Βέμερ, που αντιστοιχεί στην καθυστερούμενη δόση και θεωρεί ότι πρέπει να πάρει πίσω τους τρεις βαθμούς. Αντίθετα, ο δικηγόρος του 32χρονου αμυντικού, Πάρης Ατλαμάζογλου, επιμένει ότι η ετυμηγορία είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται διευκρίνισης, ορίζοντας ότι η ΠΑΕ υποχρεούται να πληρώσει το σύνολο της οφειλής.

Πάντως, μετά το κυριακάτικο (22/4) ματς του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο, θα αφαιρεθούν άλλοι τρεις βαθμοί στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης. Η ΠΑΕ θα έχει περιθώριο πέντε εργάσιμων για να εξοφλήσει τον Βέμερ και να πάρει τους 3 πόντους, αλλιώς η δεύτερη αφαίρεση θα διατηρηθεί. Αν οι δυο πλευρές δεν τα βρουν, η διαδικασία θα επαναληφθεί και για το παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ, μόνο που στην τρίτη αφαίρεση προβλέπεται και υποβιβασμός στη Football League.

Στο μεταξύ, επειδή δεν έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, ώστε να επιληφθεί του ζητήματος, ο Παναθηναϊκός θα στείλει επιστολή για να ζητήσει την έκταση σύγκλισή της.

Η βαθμολογία στη Super League μετά την αφαίρεση βαθμών στον Παναθηναϊκό:

1. ΑΕΚ 63 *

2. ΠΑΟΚ 55 (-3)*

3. Ολυμπιακός 54 (-3)

4. Ατρόμητος 47

5. Ξάνθη 39

6. Αστέρας 36

7. Λεβαδειακός 34

8. Πανιώνιος 34

9. Παναιτωλικός 32

10. Παναθηναϊκός 32 (-5)

11. ΠΑΣ Γιάννινα 30

12. ΑΕΛ 29

13. Απόλλων 26

14. Λαμία 26

15. Κέρκυρα 21

16. Πλατανιάς 10

* Εκκρεμεί η απόφαση της έφεσης για το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Πρωτόδικα ο ΠΑΟΚ έχει τιμωρηθεί με την ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και 2 από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

To Top