ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Διαμαντόπουλος: “Θέλω να ζήσω το μεγαλείο του Άρη στην Σούπερ λίγκα”

Ο πρώτος σκόρερ του Άρη, Δημήτρης Διαμαντόπουλος μίλησε για όλους και για όλα, για την χρονιά που κύλησε, την επόμενη μέρα, αλλά και τον ίδιο.

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για το τι μήνυμα έδωσε ο κόσμος στο τελευταίο παιχνίδι:

Νομίζω ότι ήταν η ταλαιπωρία όλων αυτών των χρόνων, το ερχόμαστε -το ήρθαμε- είναι κάτι που έχει συνδυαστεί στην ομάδα και τον κόσμο και ήταν μια ανακούφιση. Έβλεπες τον κόσμο με χαρά και ανακουφισμένο, να βλέπει ότι αυτό τελείωσε και πάμε πλέον για πιο μεγάλα πράγματα.

Για τον στόχο της ανόδου στην Super League:

Αν καθίσουμε και σκεφτούμε το καλοκαίρι που μας πέρασε θα πούμε ότι είναι αυτονόητο ότι ο Άρης πρέπει να ανέβει στην Super League, η χρονιά όμως δεν ήταν εύκολη, ιδίως στο αγωνιστικό κομμάτι, το κάναμε όμως πολλές φορές εμείς να φαίνεται εύκολο, αυτό όμως στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει, ματώσαμε για να βγει ο στόχος.

Μπορεί να εξασφαλίσαμε 3-4 αγωνιστικές πριν το τέλος την άνοδο, όμως τίποτα δεν ήταν εύκολο.

Για το «μυστικό» της φετινής επιτυχημένης χρονιάς:

Υπήρχε πολύ καλή χημεία, στα νέα παιδιά που ήρθαν και στα παιδιά που παραμείναν στην ομάδα, όλοι ξέραμε ότι δεν υπάρχει περιθώριο λάθους, και όσοι ήρθαμε είπαμε ότι πρέπει να συμβάλουμε όλοι ώστε η ομάδα να ανέβει στην Super League, και νομίζω ότι όταν θέλεις κάτι τόσο πολύ τα καταφέρνεις.

Για τον Παύλο Μυροφορίδη και το εάν οι κινήσεις του συνετέλεσαν στις επιτυχίες:

Σίγουρα συνετέλεσαν, όταν μιλάμε για τον Παύλο Μυροφορίδη, έναν άνθρωπο που πήρε εν λευκό την ομάδα, αποφάσισε για το θέμα του προπονητή και τους παίκτες είναι σίγουρο ότι έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης όσον αφορά την άνοδο.

Για το πως γνώρισε πρώτη φορά τον Παύλο Μυροφορίδη:

Με είχε πάρει τηλέφωνο ο μάνατζερ μου, μου είπε ότι έχουμε μια πρόταση από τον Απόλλωνα, ευτυχώς πήγα πέρυσι στον Απόλλωνα, και ακόμα πιο ευτυχώς ήρθα φέτος στον Άρη.

Για το εάν ένοιωθαν την πίεση από το πρώτο κιόλας παιχνίδι:

Το ξέραμε από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε στην ομάδα, μεταξύ σοβαρού και αστείου λέγαμε -κάτσε να κερδίσουμε και αυτό το φιλικό- μην έχουμε κανένα πρόβλημα. Αλλά είχαμε ένα στοιχείο που δείχνομε αυταπάρνηση κάθε φορά που πήγαινε να χάσει η ομάδα.

Την πίεση ή την αντέχεις και κάθεσαι, ή δεν την αντέχεις και πας σπίτι σου, νομίζω ότι όλοι μας αντέξαμε την πίεση και για αυτό πετύχαμε.

Για το εάν είχε ο ίδιος κάποιο δικό του «μυστικό» για την φετινή χρονιά:

Το πρώτο μυστικό είναι η δουλειά, το δεύτερο είναι η πίστη, κατά τα άλλα όταν ήρθα εδώ είπα ότι εγώ θα πετύχω σε αυτήν την ομάδα, δεν θα φύγω αποτυχημένος.

Για την «έκρηξη του» 

Ήξερα τι ακουγόταν και τι λεγότανε, αλλά γενικότερα στις προπονήσεις και μέχρι το παιχνίδι εκείνο δεν με είχε επηρεάσει καθόλου, τότε μου ήρθε μια κραυγή από μέσα μου, ότι είμαι εδώ.

Για το παιχνίδι με την Βέροια:

Είναι από τα παιχνίδια που θες να ξεχάσεις την ίδια στιγμή, όταν χάνεις εκείνες τις ευκαιρίες απλώς θέλεις να ανοίξει το γήπεδο, να μπεις από κάτω και να περάσει η μέρα.

Ήταν αδιαμφισβήτητα η δική μου στιγμή, με είχε πει τότε ο Γιάννης (Πασάς) μην εκτελέσεις να πάρεις το ριμπάουντ

Για τις καλύτερες φετινές του στιγμές:

Το γκολ μέσα στις Σέρρες, αλλά και το διπλό μέσα στην Δράμα

Ειδικά το παιχνίδι στην Δράμα δεν θα το ξεχάσω, είχαμε μια λαοθάλασσα 2.500 κόσμο.

Για την στήριξη του κόσμου:

Ο κόσμος μας το έδειξε από την αρχή, υπήρχε μια θετική αύρα, ένα κλίμα ότι φέτος είναι η χρονιά μας και θα πετύχουμε.

Ξέραμε ότι πρέπει να κάνουμε ένα καλό σερί, και φτάσαμε σε εκείνο το παιχνίδι που ήταν σαν να παίζουμε στο Χαριλάου.

Για το εάν «άκουσε» ορισμένα πράγματα λόγω του ότι ξεκίνησε από τον Π.Α.Ο.Κ.:

Ξεκίνησα από τα τμήματα υποδομής του Π.Α.Ο.Κ., δεν έχει να κάνει κάτι αυτό, εξ άλλου δεν αγωνίστηκα καν εκεί.

Κάποιες φορές έτυχε να φτάνουν στα αυτιά μου ότι «ήρθε αυτός, δεν είναι δικός μας» αλλά νομίζω ότι απέδειξα ποιος είμαι και πόσο τίμησα την ομάδα και την φανέλα.

Για το ότι δέχθηκαν ορισμένες φορές κριτική:

Στην αρχή λεγόταν ότι έρχεται η αφρόκρεμα της Β’ Εθνικής να κάνει την δουλειά της, όταν τελείωσε η υπόθεση άνοδος τότε άρχισε να ακουγόταν, αλλά γιατί να μην μείνουμε σε όσους έλεγαν μπράβο τα παιδιά, πάλεψαν, έδωσαν την ψυχή τους.

Για τον Δημήτρη Σπανό:

Είναι ένας τίμιος και δουλευταράς προπονητής, που ήρθε να πετύχει και το έκανε

Και ο κ.Σπανός θα εκνευριστεί, θα βγάλει ένταση, ήταν διαφορετικός εκτός γηπέδου αλλά αυτό είναι το καλό, να μην ξέρει κανείς τι συμβαίνει στα αποδυτήρια και πως διαχειρίζεται την ομάδα.

Για τον Παύλο Μυροφορίδη:

Είναι με τις ώρες του, όταν πρέπει να κάνει πλάκα κάνει, όταν πρέπει να είναι σοβαρός είναι, είναι μετρ της Β’ Εθνικής χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να πετύχει στην Α’, ίσα-ίσα πιστεύω ότι μπορεί να κάνει καριέρα για πολλά χρόνια.

Για τον Θόδωρο Καρυπίδη:

Δεν τον είδαμε πολλές φορές μέσα στην χρονιά, αλλά έτσι πρέπει να είναι ένας πρόεδρος, νομίζω ότι μετά την περσινή απώλεια και αυτός το ήθελε σαν τρελός.

Για το εάν ο ίδιος έχει συμβόλαιο, και αν θέλει να παραμείνει στην ομάδα:

Δεν έχει γίνει καμία κουβέντα, τα χαρτιά είναι για να τα υπογράφεις, αν θέλουν και οι δυο πλευρές και είναι χαρούμενες θα συνεχίσουμε.

Εγώ θέλω να συνεχίσω, θέλω να χαρώ αυτό το μεγαλείο, να το ζήσω στην Σούπερ Λιγκ και να ζήσω τις επόμενες μεγάλες στιγμές.

Για το εάν έχει προτιμήσει να παίξει στην Football League παρόλο που είχε προτάσεις από την Α’ Εθνική:

Μου αρέσει να πηγαίνω κάπου που με θέλουν πολύ και να είμαι σημαντικός, προτίμησα να είμαι στην Football League, από το να είμαι σε ένα πρωτάθλημα της Super Leauge που δεν είμαι γεμάτος.

Για το εάν νιώθει πλέον έτοιμος να παίξει στην Super League:

Νιώθω ώριμος και έτοιμος, είμαι σε μια ηλικία που ξέρω να διαχειριστώ καταστάσεις, βλέπω τα πράγματα διαφορετικά, και νομίζω ότι τώρα ήρθε η ώρα

Για τους στόχους που πρέπει να έχει ο Άρης την επόμενη χρονιά:

Στο μυαλό μου δεν υπάρχει ούτε η λέξη πρωτάθλημα, ούτε η λέξη σωτηρία, είναι μια μεταβατική πρώτη χρονιά, σίγουρα θα είναι χρονιά προσαρμογής, γιατί πρέπει ο Άρης να χτίσει από το μηδέν, να βάλει τις βάσεις ώστε να χτίσει πράγματα μεγαλύτερο, να είναι στις ψηλές θέσεις και να χτυπάει το κύπελλο. Αλλά οι ομάδες χτίζονται, δεν φτιάχνονται με μαγικά ραβδιά.

Για τον Δημήτρη Ανάκογλου:

Είναι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, είναι καλός ποδοσφαιριστής και καλό παιδί, και είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψει ακόμα πιο δυνατός.

Για την οικογένεια του:

Είναι άνθρωποι οι οποίοι με στήριξαν σε όλη μου την ζωή, σε στιγμές δύσκολες, πάντα ήταν δίπλα μου, στα καλά και στα άσχημα, και χρωστάω τα πάντα σε αυτούς. Από την άλλη την αγάπη και όσα πήρα θέλω να τα δώσω στην οικογένεια μου

Για το ότι έχει στις επικαλαμίδες του φωτογραφίες με την οικογένεια του:

Έχω μια με τον γιο μου, και μια που είμαστε και οι τρεις μαζί, τις είχα βάλει σε ένα παιχνίδι με τον Παναιγειάλειο, έβαλα δυο γκολ και λέω «δεν βγαίνουν με τίποτα».

Για τον Ντάρσι Νέτο:

Ο Νέτο είναι μια κατηγορία μόνος του, τρελοκομείο, η ψυχή του είναι λες και είναι 14 χρονών, έχει μια τρέλα, μια ορμή, λες και ξεκινάει τώρα το ποδόσφαιρο.

Για τις καλύτερες στιγμές του από τον Άρη:

Το παιχνίδι με την Μπόκα, το παιχνίδι μέσα στην Δράμα και το παιχνίδι με τον Πανσεραικό

Για τον Πλατέλλα:

Ο Βαγγέλης είναι ένα χαρισματικός ποδοσφαιριστής με πλούσιο ταλέντο, εμένα ειδικά με βοηθούσε πολύ όταν έπαιζε στο «10».

Το μήνυμα στον κόσμο:

Μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ, για όλη την χρονιά, για όλη την στήριξη, είδαμε την ομάδα να έχει 15.000 κόσμο στην Football League, μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ, τίποτα άλλο.

Για το ότι έβαλαν πλάτη οι παίκτες όταν υπήρχε η καθυστέρηση στο οικονομικό: 

Θα το έκανε οποιοσδήποτε, τέλος καλό όλα καλά, η ομάδα πέτυχε τον στόχο της και όλα θα λυθούν. Προβλήματα σε μια χρονιά θα υπάρχουν πάντα, όλα πήγαν καλά.

To Top