Διφορούμενες απόψεις για το προσχέδιο του νόμου απαιτούν εγρήγορση και ανοιχτά ματιά στον Άρη

Το προειδοποιητικό… «καμπανάκι» που ηχεί μετά την δημοσιοποίηση του προσχέδιου του νέου αθλητικού  νόμου, καλεί σε εγρήγορση και ανοιχτά μάτια και μέσα στον Άρη.

Όπως είναι γνωστό εδώ και 48 ώρες είναι στον… αέρα το προσχέδιο του αθλητικού νόμου που έδωσε σε δημόσια διαβούλευση ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός!

Ήδη στο άρθρο 53, παράγραφος 4 υπάρχει μια (διφορούμενη προς το παρόν) αναφορά για τις υπό σύσταση Ανώνυμες εταιρίες, όπου αναφέρεται ότι «Δεν μπορεί να συσταθεί νέα αθλητική ανώνυμη εταιρεία από το ίδιο αθλητικό σωματείο, για το ίδιο άθλημα», χωρίς περισσότερες αναφορές και χωρίς να διευκρινίζονται περιπτώσεις, όπως εάν αυτή έχει προχωρήσει π.χ. σε εκκαθάριση.

Έχουν εκφραστεί αρκετές θέσεις και απόψεις σε θεωρητικό και φιλολογικό επίπεδο, άλλες καθησυχάζουν, άλλες χτυπούν δυνατά το σήμα κινδύνου.

Με απλά λόγια χρειάζεται μεγάλη προσοχή, εγρήγορση και ετοιμότητα των «κίτρινων» προκειμένου να είναι σε θέση και να μπορούν να αντιδράσουν με αποτελεσματικότητα και συντεταγμένα, ώστε να μην βρεθεί ο σύλλογος προ δυσάρεστων εκπλήξεων…

To Top