ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Δοξάκης: “Ετσι θα αποκτήσει αξιοπιστία ο Άρης και θα… επιστρέψει”

Η παλιά δόξα του Άρη και νυν προπονητής, Γιώργος Δοξάκης μίλησε μετά την νίκη των κιτρινόμαυρων που αφήνει πίσω το μαρτύριο της ομάδας, αλλά και την συνέχεια.

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Αρχικά για την νίκη ενάντια στον Πανιώνιο που έβαλε τέλος σε όλα τα αρνητικά σενάρια:

Εγώ θεωρούσα ότι ο Άρης με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δεν θα έχει πρόβλημα, είναι σημαντικό να δούμε πλέον τι θα υπάρξει από εδώ και πέρα.

Αγωνιστικά θεωρώ ότι η ομάδα στάθηκε στο ύψος της, κέρδισε με την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στο προχθεσινό ματς. Θεωρώ επίσης ότι η πίστη και το πάθος των παιδιών επηρέασαν τον Πανιώνιο που βρισκόταν σε καλό φεγγάρι.

Για το εάν η πίεση που υπήρχε οδήγησε στο χαμηλό σκορ:

Υπάρχει πίεση, και φάνηκε ειδικά και στο κομμάτι του Πανιωνίου που τα παιδιά ίσως δεν ξέρανε και που παίζανε, το είδαμε και με τον Μπραίζελτον τον καλύτερο παίκτη του Πανιωνίου που τα παιδιά, είτε ο Φλιώνης, είτε ο Μούρτος, είτε ο Μποχωρίδης έκαναν πάρα πολύ καλή δουλειά στο να τον περιορίσουν.

Για το ότι οι γηγενείς παίκτες είναι αυτοί που κάνουν την διαφορά:

Αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο, μόνο οι γηγενείς καταλαβαίνουν την δυναμική μιας ομάδας και το τι ακολουθεί, οι αλλοδαποί θα φύγουν, οι γηγενείς θα μείνουν.

Για την επόμενη μέρα:

Το πιο σημαντικό είναι να μαζευτούν οι υπεύθυνοι του συλλόγου σε ένα τραπέζι, να βάλουν τα πράγματα κάτω και να αποφασίσουν για την φιλοσοφία των επόμενων χρόνων.

Τι θέλουν, τι ζητάνε από τον Άρη και που μπορεί να βαδίσει η ομάδα. Δεν μιλάμε μόνο για το αγωνιστικό, να πάρω τον τάδε παίκτη και τον τάδε προπονητή.

Η ομάδα όμως πρέπει να στελεχωθεί σε όλους τους τομείς, πρέπει να βγει ο Άρης στο προσκήνιο.

Για το ποια είναι τα «συστατικά της επιτυχίας»:

Θα βάλω το οικονομικό στην τρίτη παράμετρο, θέλει κόπο και τρόπο.

Ναι μεν το οικονομικό μπορεί να σε φτάσει ψηλά, αλλά και χωρίς αυτό μπορείς να έχεις μια αξιόπιστη ομάδα.

Για το πως μπορεί ο Άρης να επανακτήσει την αξιοπιστία του:

Άμα κάνουμε ένα πισωγύρισμα και δούμε μετά την αποτυχία των διοικήσεων Δαμιανίδη-Τζεβελέκη, ο Άρης με την εμφάνιση του κ.Λάσκαρη ξαναμπήκε στο προσκήνιο, έγιναν κάποιες κινήσεις και ακούστηκε το όνομα του.

Πρέπει να μπούνε θεμέλια αλλά από ανθρώπους που θα δούνε μια κατάσταση μακροπρόθεσμα.

Για το αν εμφανίσεις όπως η χθεσινή του Δημήτρη Φλιώνη είναι «ο φάρος» που πρέπει να οδηγήσει τα αγωνιστικά βήματα του Άρη:

Ο Φάρος έχει ήδη εμφανιστεί και λάμπει στον Άρη, αν δούμε το θέμα Βεζένκοφ, Μποχωρίδη, ακόμα και ο Δημήτρης ο Φλιώνης είναι ένα παιδί που ο Άρης έχει να κερδίσει από αυτόν.

Παρόλο που ήταν άσχημη η χρονιά για τον Άρη πήρε ευκαιρίες που αλλιώς δεν θα έπαιρνε, και κέρδισε ο Άρης από αυτό.

Όπως επίσης περιμένουμε περισσότερα και από τον Βασίλη τον Χρηστίδη.

Πρέπει ο Άρης να κινηθεί σε αυτό το μοντέλο, να έχει τα δικά του ταλέντα, και είτε αποκομίζει χρήματα, είτε να κρατάει τους παίκτες αυτούς και να φτάνει έτσι ένα βήμα παραπάνω.

Για το αν υπάρχουν οι παίκτες που θα 

Και παιδιά υπάρχουν, και ταλέντο υπάρχει, απλώς πρέπει να υπάρξει μια οργάνωση, να μπούνε άτομα που θα πιστέψουν σε κάποια παιδιά και θα δουλέψουν μαζί τους.

Δεν γίνεται επίσης να θέλει ένα παιδί να κάνει μια ατομική και να μην έχουμε ένα γήπεδο να του διαθέσουμε, επειδή στο Αλεξάνδρειο θα υπάρχει για παράδειγμα μια εκδήλωση.

To Top