ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Δοξάκης: «Καλύτερος ψηλός στην ηλικία του ο Χρηστίδης, ευκαιρίες στα νέα παιδιά του Άρη»

Ο βοηθός προπονητή της Εθνικής ομάδας U20 και παλαίμαχος παίκτης του Άρη, Γιώργος Δοξάκης μίλησε με αφορμή τρεις κλήσεις παικτών του Άρη…

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Αρχικά ανέφερε:

Ξεκινάμε 1 του μηνός, 1-3 Ιουλίου θα κάνουμε μια επιλογή παιδιών, ξεκινάμε λοιπόν την Παρασκευή, θα γίνει ένα τριήμερο και θα επιλεγούν κάποια παιδιά που θα στελεχώσουν την Εθνική ομάδα, ένα σύνολο 15-18 παιδιών που θα συνεχίσουν στο Ηράκλειο μετά τα φιλικά, και 14-23 Ιουλίου έχουμε το Πανευρωπαικό στην Γερμανία.

Για την Εθνική U20:

Τα τελευταία χρόνια έχουμε μεγάλες επιτυχίες, και το 15′ με τους έφηβους, και πέρυσι με την Εθνική νέων είχαμε πάρει το χρυσό στην Κρήτη, άρα το φορτίο μας για αυτήν την χρονιά που θα διανύσουμε είναι βαρύ.

Βέβαια σε αυτές τις κατηγορίες οι ηλικιακές αλλαγές αυτών των φουρνιών είναι τεράστιες, όπως οι 96-97 ήταν μια πολύ καλή φουρνιά για το Ελληνικό μπάσκετ, οι 97-98 και αυτό το βλέπουμε από τα αποτελέσματα, από την άλλη οι 98-99 δεν είναι μια τόσο ελπιδοφόρα φουρνιά.

Για τον στόχο της ομάδας:

Κάθε φορά που ξεκινάμε στόχος είναι να πάμε όσο καλύτερα γίνεται, και πέρυσι που πήραμε το χρυσό δεν ήμασταν από τα φαβορί, αλλά κατορθώσαμε να πάρουμε το χρυσό, είναι πολύ ευμετάβλητο το αποτέλεσμα σε αυτές τις ηλικίες.

Για το εάν οι κλήσεις των παικτών του Άρη είναι ένα «μήνυμα» προς την διοίκηση:

Το μήνυμα για εμένα είναι ένα μήνυμα που το λέω εδώ και χρόνια, πρέπει σε αυτόν τον κυκεώνα που ζούμε όλες οι ομάδες να στραφούν στα Ελληνόπουλα, το θεωρώ όλο αυτό ένα ποτάμι χωρίς επιστροφή.

Το έχει κάνει και ο Ολυμπιακός, το κάνει τώρα και ο Παναθηναικός, πρέπει όλες οι ομάδες να στραφούν σε αυτήν την κατεύθυνση.

Για τους παίκτες του Άρη που συμμετέχουν στην Εθνική ομάδα:

Ο Βασίλης Χρηστίδης είναι ο καλύτερος ψηλός μας στην Ελλάδα αυτήν την στιγμή, σε αυτήν την ηλικία, και πρέπει να το εκμεταλλευτεί δυστυχώς δεν έχει πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής.

Ο Καλαιτζάκης είναι ένα ελπιδοφόρο παιδί που έχει αρκετά στοιχεία και μπορεί να δώσει αρκετά πράγματα.

Όσον αφορά τον Τάταρη, είναι ένα παιδί που το ξέρουμε, είναι ένα βαρύ 4αρι με κύριο προσόν του το σουτ.

Για το πόσο δύσκολο είναι ένας προπονητής να εμπιστευτεί τα νέα παιδιά:

Το πρόβλημα δεν είναι στους προπονητές, είναι στις διοικήσει, εάν ένας πρόεδρος έλεγε στον προπονητή ότι δεν θέλω αποτελέσματα, θέλω να δημιουργήσουμε, θέλω να δώσουμε περισσότερο χρόνο στα παιδιά που έχουμε θα του λυνόταν τα χέρια.

Είναι ευκαιρία μέσα από αυτές τις δύσκολες στιγμές να βγει κάτι καλό.

To Top